Další katalog e-shopů na obzoru

Bude na úspěch stačit nadšení mladých tvůrců?Jakoby nestačilo, že testuji internetové obchody. Ona si ještě parta hochů kolem Marka Soldáta usmyslila, že počátkem února spustí katalog a vyhledávač Naakup.cz umožňující vyhledávat internetové obchody a zboží v nich. A na mně pak bude, abych výsledek jejich práce zhodnotil v článku pro Lupu. Jsem zvědav, zda novinka zastíní podobné služby portálů Centrum nebo Atlas.

Naakup.cz
Těší mě, že se pánové nechali inspirovat barvami mého blogu 😉

12 thoughts on “Další katalog e-shopů na obzoru

  1. Domena??Blbejsi domenu bych nevymyslel. Nebo mi unika nejaky skryty vtip? I kdyby, tak kdo si to zapamatuje? Jak se to bude vyslovovat? Jak to nadiktujete do telefonu? Nemluve treba o reklame v radiu… To i neco ve stylu "supernakup.cz" by bylo IMHO lepsi.

  2. Re: Domena??Imho se pánové inspirovali na Froogle.com. To ale nic nemění na tom, že v českém prostředí ten fór asi fungovat nebude.

  3. Re: Domena??Supernakup.cz – Držitel: Lukáš Kulhavý, Expirace: 10.12.2005

    …procházeli jsme to hodně dlouho, stále se nám tohle zdá jako nejlepší.

  4. SPAM?!Maj sice hezky obchod, ale nemuseli mi to davat najevo ve forme SPAMu. No holt firmy uz prisli na to, jak dat o sobe vedet. A to prostrednictvim blogeru.

  5. BarvyTaky se divím, že zvolili tak profláknutou kombinaci barev. Kdo nemá modrý (oranžový) web, jakoby asi na českém webu nebyl. 😉

  6. Re: SPAM?!Pokud posilate cilenou nabidku firme, o ktere jste si nasli udaje rucne (nebylo to tak, ze jste pustili robota) tak to se to snad za spam povazovat neda. Zvlaste pak, kdyz poslete internetovemu obchodu nabidku registrace do katalogu zbozi. Ale asi zalezi na vykladu. Daleko vic me stvou katalogy co Vam jednou za 14 dni napisou, ze jste na 789 miste a pokud se chcete posunout, tak musite zaplatit 1500 kc. To povazuji za spam, i kdyz podle zakona to Spam neni (pri registraci maji policko na podminky, kde na 3 strance je neco o zasilani mailu)

    Ten nazev je jinak alespon podle me zapamatovatelne. Problem ale nastane, kdyz na nakup.cz zprovozni nekdo obdobnou sluzbu, pak se to bude silene plest.

  7. bezvaceny.czvzhledem k tomu, ze delame neco trochu podobneho . http://www.bezvaceny.cz – muzu konstatovat, ze to opravdu nebudou mit lehke. rozhodne je blahovost pomyslet na stinení atlasu ci centra, alespon v zacatcich. (tedy pokud do reklamy neinvestuji vic jak 1-3 mil kc)

  8. Obchody.Atlas.czOsobně bych službu VŮBEC nesrovnával s Obchody.Atlas.cz
    Již od prvopočátku provází službu řada problémů. Pokud nemáte obchod na platformě MujObchod.cz, tak se nedá počítat s externím načítáním dat.
    Zaregistroval jsem elektronický obchod do českého Atlasu a do slovenského Atlasu (dnes je na něm již služba zrušena). Slovenská mutace byla bezproblémová, po zaregistrování do české mutace se měsíc nic nedělo. Po komunikaci s Helpdeskem jsem se dozvěděl, že obchod je v testovací databázi a ať vyčkám, že se následující týden objeví v osterém provozu. Vyčkal jsem, stále nic. Na helpdesku mi sdělili, že obchod byl zamítnut, protože jsem nepoužíval korektní XML. Píšu na helpdesk, že XML je validní, kde je chyba. Dostávám odpověď, že XML není validní. Píšu opět na helpdesk, přidávám odkaz na XML validátor, že je vše OK. Po týdnu jsem dostal odpověď, že asi někde bude chyba. Po cca 3 týdnech jsem dostal odpověď, že je vše OK. Tak trochu se ale stalo, že jsem chtěl vložit 3 obchody a při mailové komunikaci někdo nastavil komunikaci tak skvěle, že se výsledky ze dvou obchodů smíchávali dohromady, navíc ukazovali nesmyslné ceny. Píšu na helpdesk, opravili mi odkazy na obchody, odkazy na ceny, ale názvy obchodů stále špatně. Alespoň už po 3 měsících bylo vidět zboží…
    Píšu na helpdesk, tentokrát bez odpovědi i jakékoliv opravy.

    Přidávám nový obchod do Obchody.Atlas.cz
    Po měsící opět nic, píšu na helpdesk, kde mi řekli, že pro zprovoznění importu dat nestačí vyplnit políčko s adresou pro import dat, ale musí se poslat email na helpdesk. Obchod kupodivu chodí…
    Prosil jsem zároveň i o opravu promíchání názvu obchodů – prý bude opraveno. Stále nic…

    Po nějaké době jsem kontroloval službu na Obchody.Atlas.cz (červenec 2004). Fungoval pouze jeden jediný obchod (se stále promíchanými názvy a odkazy, nyní již dokonce jeden z těch obchodů neexistoval). Píši na helpdesk. Dostávám odpověď: "import dat do hledani je docasne z nasi strany pozastaven".
    Pritom import obchodu s promichanymi nazvy stale probiha a aktualizuje se v databazi.

    Leden 2005 pisi na helpdesk, proc stale nechodi aktualizace dat a jestli by mi uz konecne mohli zmenit ten nazev a odkaz obchodu z neexistujiciho na existujici.
    Dostavam odpoved:
    "sluzba imortu a aktualizace zbozi na obchody.atlas.cz neni bohuzel dostupne, tato sluzba bude zmenena."

    Jenom pro upozornění – helpdeskem nemyslím pouze klasický helpdesk, ale i přímo zodpovědné lidi za služu obchody.

  9. naakup.czOsobne si myslim, ze naakup je celkem nepodareny projekt 🙁
    je to neprehledne a malo navstevovane, navic je to prima konkurence bezkonkurencniho jyxa. Kdyz chce nekdo vyhledavat v katalogu obchodu, ktere maji exporty vyrobku, vybere si jyxo. Pokud chcete vybirat v katalogu, kde je hodne obchodu pouzijte treba nase http://www.iobchody.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *