ČSSD jako KSČ

Stáhněte si záznam z tiskové konferenceUž jsem se jednou zmínil, že se stydím za svého premiéra. Proto doufám, že mu současná aféra zlomí vaz a celá jeho partaj půjde konečně od válu. Pokud se vám stýská po atmosféře přenosů ze sjezdů Komunistické strany Československa, poslechněte si záznam z tiskové konference (MP3, 6,74 MB) po víkendovém ÚVV ČSSD. Chvílemi jsem se ale u toho bavil stejně jako při poslechu legendárního projevu (MP3, 776 kB) Miloše Jakeše.

Mimochodem, osobnost Stanislava Grosse skvěle popsal psycholog Petr Moos v článku Je premiér Gross agresivní? v dnešních Lidovkách:
Stanislav Gross tedy z mého úhlu pohledu zdaleka není bezcharakterním agresorem, který se neumí ovládat a novinářům na tiskových konferencích vytrhává z rukou důkazy o svých zločineckých aktivitách. Možná, že Gross je spíše aktuálně přetížený mladý člověk na nepravém místě, který se pere s nároky svého postavení a zákonitě častěji prohrává. Je nafouklou bublinou sociálního konstruktivismu, televizní reklamy a upřímně bilboardové kultury dnešní doby.

8 thoughts on “ČSSD jako KSČ

  1. Pan psycholog to vystihol. Jeho ambicie by si mozno zasluzili ostrejsie slova, ako som niekde napisal, chyba mu podla mna srdce socialistu a rozum liberala.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *