Potřebují to ženy jednou týdně?

Ženské webziny jsou prý postiženy mužskou logikouPřed pár dny spustila společnost Ogilvy Interactive nový portál pro ženy Jednou týdně. „Z většiny internetových stránek, portály pro ženy nevyjímaje, je stále cítit mužská logika. Chybí tam barvy, pocity, hravost i pár ženských zbytečností, bez kterých se my ženy prostě neobejdeme,“ říká Martina Piskorová z farmaceutické společnosti Janssen-Cilag, pro kterou byl web vytvořen.

Může mi prosím nějaká žena potvrdit, zda nový web splňuje požadavky ženské logiky? Já totiž vidím pouze pokus o webzin, kterému schází barvy, pocity, hravost a je veskrze zbytečný.

10 thoughts on “Potřebují to ženy jednou týdně?

  1. To je asi podle teorie – plesknem tam růžovou a slépky vyměknou a všechno nám to zbaští :-))
    Je to takový divný mišmaš oslovení ve stylu šestnáctek, a pak pokusy o promluvu do duše, a za tím vším se plíží nějaká komerce, tuším

  2. SladkéŘekla bych, že to není pro ženy, ale pro dívky, zhruba pro ty šestnáctky, jak říká SuE.
    Kromě toho že to vypadá sladce jak cukrová vata, hovoří jazykem náctiletých a tam co bývá obvykle přihlašovací formulář je výpočet nadváhy, tak mi nepřijde, že by se to nějak lišilo od ostatních webů.

  3. Logika?Tak z těchto stránek skutečně není cítit mužská logika. Není tam totiž cítit vůbec žádná logika. Snad jen pachuť Juliána Záhorovského… (btw. webkameru už ze svého pokoje vyhodil 🙂

  4. Zrovna tak před týdnem mě napadlo, že mi chybí nějaká oddychová, zábavná stránka.
    Taková stránka by měla být zajímavá a hodně interaktivní.
    Jenomže onen nablblý formulář na výpočet BMI je už neskutečně okoukaný, a jakmile ho člověk použije jednou, nedozví se od něj už prakticky nic nového.
    Z Dary Rolins, Juliána Záhorovského a jim podobné kulturní elity se mi ježí vlasy.
    O poradnu bych možná jednou za uherský rok měla zájem v nějakých ekonomických nebo jiných podstatných záležitostech. Rady do života od designérky a fotografky nepotřebuju (o co jsou lepší, než rady do života od webdesignérky? 🙂 ).
    Místní diskuse je slabomyslná. Svou úrovní se blíží nezkrotným komentářům na některých velkých zpravodajských serverech. Když už se něco na portálu jmenuje "diskuse", čekám fórum dělené do témat a hlídané moderátory.

    Ano, možná bych ocenila portál pro volný čas (i když nevím, nakolik ho opravdu potřebuju). Sama nemám jasnou představu o tom, jak by měl vypadat. Jenomže mám pocit, že cílit něco pouze "na ženy" je poněkud nešťastné řešení. Tímhle způsobem vznikají akorát tupoučké růžové stránečky, na kterých se myslící tvor cítí jako štvanec.

  5. petra: jo, ta nadváha, tím si to u mně totálně pohnojili, frustrace na celý zbytek dne. Až jsem si musela jít koupit koblížek proti stresu – vlastně dva koblížky … vyloženě nebezpečnej web :-))

  6. Asi nejsem správná "žena",protože tenhle server mi opravdu nic neříká…. navíc nemám ráda pravopisné chyby. A Dara Rolins? A Julián Záhorovský? No – ty opravdu nemusím..

  7. je ro reklama ave čtvrtek na veletrhu Reklama proběhl panel pánů z OgilvyOne, resp. jejich divize interactive, kteří mají web na svědomí. Bylo to docela zajímavé. Problém je v tom, že vy hodnotíte tenhe web jako "další webzin pro ženy". Ale jeho zadáním není být dalším webzinem pro ženy, ale propagovat něktreré antikoncepční přípravky. A ruku na srdce, vzhledem k tomu, že se odkaz na web včera dostal via Laocův blog i do Reflexu, a to všechno zadarmo, co víc si ta reklamka a potažmo zadavatel reklamy může přát? Říkali tam něco o 6 tisících lidí denně a o tom, že se prodej těchantikoncepčních přípravků zvyšuje. Je tam totiž jeden zádrhel, ona antikoncepce je na lékařský předpis a jako taková nemůže být propagována klasickou reklamu, což vyplývá ze zákonných omezení. Proto si myslím, že webzin, který osloví alespoň částečně cílovou skupinu, je prádným nápadem oné reklamky.

  8. A co jako?Nevím, kdo je zadavatel a je mit to celkem fuk. Málokterý server vydrží aktualizovat články a pokud provozovatel splní slibovanou představu a bude psát o zdravotní problematice, která zajímá ženy, tak mě to zajímá. Portálu typu Žena centrum už mám plné zuby. Jinak Julián mě taky nebere, je to takový cápek, ale s někým to spustit museli. George Clooney byl asi moc drahý 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *