1 GB na 1.cz

Byli jste někdy na první stránce českého webu?Prakticky bez zájmu médií již několik měsíců funguje vyhledávač 1.cz využívající stejně jako portál Centrum.cz technologii Morfeo. Nezájmu médií se nelze divit, na uvedených stránkách totiž není kromě velmi dobré adresy prakticky nic k vidění. Situace by se však mohla změnit počátkem letošního léta, na kdy je plánováno spuštění verze 2.0 zahrnující další internetové služby — například gigabytovou e-mailovou schránku, ADSL, dial-up nebo hosting.

Bude doména 1.cz stačit k úspěchu?

8 thoughts on “1 GB na 1.cz

  1. 1.czMyslím, že na doméně záleží dost, zvlášť u občasných návštěvníků internetu, kteří tvoří podstatnou část návštěv vyhledávačů. Ti dají hlavně na jednoduchost a dobrou reklamu, a se dá na doméně 1.cz postavit velice solidně. Narozdíl třeba od vyhledávače jyxo.cz, který je podle mého názoru zbytečně opomíjen pro svoji špatně zvolenou doménu, která je těžko zapamatovatelná, právě pro již zmiňované příležitostně návštěvníky.
    Pokud tedy 1.cz bude přidávat služby, může se stát konkurence schopným portálem.

  2. 1.czPodle mého názoru 1.cz příliš neohrozí současné pozice českých vyhledávačů. I když adresa je zajímavá, přece jen by museli do marketingu investovat řádově desítky miliónů korun, aby se alespoň trochu dostali do všeobecnéo povedomí. Spíš budou mít stejný osud jako jyxo a budou je využívat jen úzká internetová komunita.

  3. Ale anokdyby dali k tomu 1GB emailu, ktery ma ted uz kazdy druhy, i 1GB hosting s domenou 3. radu (neco.1.cz) tak by myslim meli uspech dost velky. I kdyz pravda by t obylo velmi tezke ubranit proti warezistum…

  4. Jyxo2 Athilles: Jyxo prodava svoji technologii prednim ceskym portalum (Seznam, Atlas). Rozhrani na adrese jyxo.cz je dle meho nazoru urceno uzsi skupine pokrocilejsich uzivatelu. Ohledne 1.cz jsem velmi skepticky. Neverim, ze nabidne opravdu neco noveho.

  5. ZnačkaPodle mě potrály typu Seznam a Centrum jsou již zavedené značky a uživatelé ví, co od nich očekávat. Kdežto 1.cz funguje dost sporadicky a zkrátka mě nenapadá nic, proč bych měl začít využívat jejich služeb. Nevidím, že by měli něco navíc … a to je chyba. Každopádně to budu rád sledovat … a ještě raději se nechám něčím překvapit, ale moc tomu nevěřím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *