Svět podle Prota

Film jako fotbalový zápasDopoledne mi kamarád sdělil, že si z půjčovny přinesl DVD Já, robot. Záviděl jsem mu. Jenže v té chvíli jsem ještě netušil, že Česká televize připravila na sobotní večer film Svět podle Prota, ve kterém hrají hlavní role protagonisté ze dvou mých velmi oblíbených filmů — Kevin Spacey (Americká krása) a Jeff Bridges (Big Lebowski).

Film to byl úžasný, i když byl řečeno sportovní terminologií rozdělen do dvou poločasů. V prvním se hrála prvotřídní sci-fi bez efektů a parádiček, ale zato s jasným tahem na bránu. Ve druhém soupeři zvolnili a hra se stala spíše detektivkou s nejasným koncem, když k rozuzlení nepomohly ani čtyři nastavené minuty. Hvězdy ale nezklamaly a já se těším, až se na ten zápas zase někdy příště podívám.

9 thoughts on “Svět podle Prota

  1. Dokonaly filmSouhlasim, Svet podle Prota je naprosto genialni film. Videl jsem ho uz nekolikrat a porad me dostava. S kolegy v praci se nemuzeme shodnout, jak to vlastne na konci bylo. Ja jsem zastancem "mimozemskeho" vysvetleni.

    P.S.: Doporucuju taky Zivot Davida Galea, to je dalsi luxusni film s Kevinem Spaceym…

  2. GeniálníPo dlouhé době film, který mě docela dostal. Co se týče konce, já mám ty otevřené rád. Člověk má o čem přemýšlet.
    P.S.: Já, robot není špatný. Jen s Asimovem to až na jména postav nemá moc společného. Od půlky je to spíš Williamson.

  3. to AustinJsem také příznivcem "mimozemského vysvětlení", ale bohužel k realitě blíže mělo "pozemské vysvětlení". Ještě jsem zapomněl zmínit geniální hudbu filmu a velmi zdařilý dabing.

  4. Kevin…Spacey je bezpochyby skvělý herec. Film jsem kdysi viděla na HBO a líbil se mi. Jen ten otevřený konec, to moc nemusím… Pěkný film se Spaceym je Pošli to dál, ten jsme viděli několikrát i s mým synem. Film vyšel i v knižní podobě. Doporučuji 🙂

  5. konecdokonalý film. určitě mám raději otevřený konec. Já robot není špatný film, ale s Protem se nedá srovnávat. To je jiná kategorie.

  6. X-paxNechápu proč to v češtině nazvali zase jinak než v originále. Jsem minul prvni půlku, protože jsem si toho v programu nevšiml. Ale jinak jsem to viděl asi 5x, super film.

  7. constantineDoporucuju constantine – videl jsem sice zatim jenom pulku (neni moc casu), ale nema to chybu.

    Snad me konec nezklame 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *