Chci internetové mapy pro PDA

Nová verze map na SeznamuPřiznám se, že Mapy.cz patřící Seznamu používám posledních pár měsíců prakticky výhradně. Práce s nimi je intuitivnější a rychlejší než například s mapovým serverem portálu Centrum a především mapy na Seznamu mi toho najdou více. Byl jsem proto zvědav, co zajímavého přinese nová verze Mapy.cz, která byla spuštěna před pár dny. Jenže ono toho zase tolik nového není. Kosmetická úprava spočívající v přenesení formuláře pro plánování cest na titulní stránku a nově zařazené dopravní zpravodajství. Nejvíce mě zklamalo, že dopravní uzavírky nebo dopravní nehody se aktuálně nepřenášejí do mapy vyhledané trasy.

A vůbec — k čemu jsou mi všechny tyto vymoženosti ve chvíli, kdy v terénu bloudím a v kapse mám místo stolního PC pouze své PDA, díky kterému se sice na internet podívám, ale s pomocí mapových serverů stejně počítat nemohu, protože mobilní zařízení na všechny webové technologie nestačí. A nechtějte po mně, abych si mapy tisknul.

5 thoughts on “Chci internetové mapy pro PDA

  1. Já taky!Mapy pro PDA chci taky… Už drahně let.

    Když jsem na toto téma vedl diskusi s technickým ředitelem nejmenovaného českého portálu, řekl mi, že by to znamenalo přepsat celý ovládací engine a že se jim to nevyplatí :-///

  2. ja zvacsa mapu do pda potrebujem asi takto:

    vyhladam si mapy na nejakom portali. zobrazim si konkretne casti mesta, kam idem a chcel by som mat moznost tu cast mapy alebo nedajbohtorobia aj trasu, ulozit pre prekopirovanie do pda.

    nech mi nikto nehovori, ze toto je narocna vec!!! je to 1x obrazok plus nejaky text, idealne pre nejaku primitivnejsiu aplikaciu v PDA alebo prinajhorsom html (aj ked lepsie je mat moznost si mapou zoomovat v pda).

    Ja som to napriklad pred cestou do Brna riesil prinscreenom a photoshopom 🙁

    jeden problem vidim: vsetci sa tychto rieseni boja, ze nebudu mat uspech. preboha ale ked si to nazivo neoverite, tak sakra naozaj to NIKTO NEBUDE POUZIVAT. Ak to neexistuje, tak nebude. 🙂

    akonahle poskytnete internetbanking pre lynx, tak VERTE, ze klient ho s radostou pouzite! a toto overene mam pricom v kuse niekto do mna tlacil ako "take nieco chcu len blazni ako ty".

  3. Pachollini: Na hlavni strance jsem klikl na to pda a hodilo mi to 404, takze jsem stranku zase zavrel (taky kvuli tomu ze nemam PDA 🙂 ).

    Mapy na Atlasu jsou stejne daleko lepsi nez ty od Seznamu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *