Nová služba na měření návštěvnosti

Zatím kompletně zdarmaV pondělí 2. května bude po měsíci testování oficiálně spuštěn systém měření návštěvnosti Návštěvníci.cz. „Snažíme se vyvíjet funkce, které jsou pro správce webů skutečně užitečné. Vzhledem k tomu, že sami máme na svědomí několik projektů, není to takový problém určit,“ napsal mi Marek Soldát z týmu, který mimo jiné vytvořil weby Einstein.cz, MusicWeb nebo Naakup.

Služba v této chvíli kromě obvyklých parametrů (návštěvnost, barevná hloubka, rozlišení, prohlížeče apod.) poskytuje také například informace o tom, ze kterých vyhledávačů na měřený web návštěvníci přišli a jaké vyhledávací fráze je přivedly. V beta provozu je sledování tzv. outlinků (měří se kliknutí na externí odkazy na stránce). V systému je zatím registrována necelá třicítka webů.

8 thoughts on “Nová služba na měření návštěvnosti

  1. naakupnevim, zda je to jen muj pocit, ale sluzba naakup mi prijde, ze by si jeste ani verejne tetovani nezaslouzila. Dal jsem ji jiz 3 sance, kdyz jsem chystal neco nakoupit a bylo to zoufale…

  2. zda se dobremusim rici, ze po kratkem testovani se mi to zda jako velmi prinosna sluzba predevsim pro mensi stranky (bez prijmu), ktere si nemohou dovolit platit za statistiky…

  3. re: naakupPokud jde o Naakup, chystame celkem radikalni zmeny, trochu jsme to podcenili po technicke strance, tim se netajime, ale je to o hodne komplikovanejsi zalezitost, takze na nejake ucelene reseni bude potreba jeste pockat.

  4. Zkusmo jsem se tam zaregistroval, ale uz ted ma obcas ten server dost pomale odezvy. Jsem zvedavej jak bude server reagovat, az tam bude vic (a treba vetsich) webu.

  5. statistikyTato služba je vcelku zbytečná. U nás se vyplatí registrovat podle mě pouze do Toplistu a Iauditu. Do Toplistu z duvodu, ze je tam drtivá většina webů a i Iaudit je dobrý kvůli reklamě. Samozřejmě v kombinaci s analýzou log souboru.

    Jinak bych se bal odezvy kdyby se do tohoto systemu zaregistrovalo par vetsich serveru.

    To ze Naakup porad nefunguje je skoda, mohl to byt dobry projekt, ale takhle ztraci duveru navstevniku a mozna uz ji nikdy neziska.

  6. já teda používám counter.cnw.cz a jsem naprosto spokojená – dozvim se naprosto všechno a ještě víc, než potřebuju a někdy je i fajn, si to všecko prolézt a to se člověk až diví, co se všecko dá sledovat…..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *