CzechTek 2005

Hvězdou letošní akce by byl Karel KrylByl hrozný tento stát, když musel jsi se dívat,
jak zakázali psát a zakázali zpívat,
a bylo jim to málo, poručili dětem
modlit se jak si přálo Veličenstvo Kat.

22 thoughts on “CzechTek 2005

  1. V Krylových textech se skrývá smutná pravda, většina z nich je stále aktuálních.

    I proto na něj nedám dopustit…

  2. JE TO TAKJe to smutný, co se muze vsechno skryt pod policejni moc – s podporou statu. Dobrej clanek je treba na Sestave (www.sestava.cz), zde prirovnavaji policii k teroristoj, v tomhle pripade jim ale musim dat uplne zapravdu.

  3. http://WWW.SESTAVA.CZTady je jeste ten clanek ze Sestavy:
    Zcela neadekvátní a zbytečný byl večerní zásah policie proti účastníkům sobotního CzechTeku. Policisté šli v rojnici a postupovali velmi tvrdě, používali slzný plyn, výbušky a vodní děla. Desítky lidí byly zraněny. Kdo se nestačil sbalit dost rychle a odjet, musel své věci či auta nechat na místě. Autům policisté rozbíjeli okna a házeli do nich bomby se slzným plynem. Akce těžkooděnců proti příznivcům technohudby byla naprosto nepřiměřená, celou událost policie vylolala a vyprovokovala absurdní záminkou, kterou nebylo nutné řešit silou. Policie se zde zachovala jako terorista, který k prosazení své věci používá pouze hrubou sílu. Z odpovědnosti lze vinit především ministra Františka Bublana, který by měl z celé události vyvodit osobní zodpovědnost.

  4. no nevim alepravda je asi někde uprostřed..
    Zajímalo by mě, kdo uklidí ty pozemky, přes které se na to pronajaté pole museli dostat.
    Určitě není správný aby takovou akci rozháněla Policie, zatím co se na mnohých jiných místech mohli využít lépe.. Ale pokud se díky jejich zásahu mohli lidi z té přilehlé vesnice v klidu vyspat, souhlasím se zásahem.
    Mnohým problémům se mohl předejít, kdyby už loni dělala Policie záznamy o nežádoucích "turistech".. Pak by si ušetřili spoustu starostí.

  5. A hrdinou letošní akce bylten týpek, co nasadil život v boji proti policejnímu státu a hrdinně se postavil proti kamionu, který ho usmrtil..
    Tomu se říká obětovat se pro příští generace..

  6. Kde je pravda Bobe?Jsem přesvědčenej o tom, že ten pozemek rozhodně neuklidí policie, ale pár lidí z té dnešní demonstrace se tam určitě rozjelo uklízet.

    Pravda tak úplně uprostřed nebude, vina je z VELKÉ části na policajtech. Souhlas majitele pozemku byl a pár pošlapanejch okolních luk nestojí za to, aby policajti omezili na několik hodin provoz na dálnici a došlo k několika desítkám zranění. A že by se pár nocí ve vesnici nevyspali? Zkus se jít podívat na nějakej oficiální několikadenní fesťák a zeptej se lidí v okolí jak se jim spí.

    Na celý víkendový akci mě nejvíc štve to, že si policie léčí mindráky a ČSSD získává politické body. Když se někde sejdou hajlující náckové, policie jen přihlíží. A třeba fotbalovým fandům se za státní peníze vypraví vlak. Co na tom, že ho pak jako výraz díků zdemolujou. Policajti pak přistaví autobusy a na stadion "fanoušky" ještě doprovodí.

  7. kde je pravdavážně opravdu nevím.. "řekl" jsem na to svůj názor, který mám po loňských problémech s CzechTekem.. Ještě nedávno jsem na technopárty taky jezdil a už tenkrát jsem považoval "Tek" za nechutnej humus.. Po legálních párty se myslím většinou všechen bordel uklidí..
    Stejně je to jedno.. už se to stalo..
    Paroubek sbírá body, kde může ale myslím, že svou podporou zákona o registrovaném partnerství si to u svých "omezených" voličů docela podělal.. Takže tenhle jeho tah zcela pozbyde účinku.

  8. TeknokulturaNeobhajuju teknaře, nikdy jsem nebyl příznivcem této kultury, nerozumím tomu. Ale jejich počínání chápu (tím neříkám, že jejich chování schvaluji) — prostě nechtějí být součástí většinové konzumní společnosti, je to takový punk nové generace. Nepřímo se však stávají lakmusovým papírkem stavu společnosti. Nezvládnutí situace ze strany policie tak díky teknařům potvrdilo, že represivní složka od sametové revoluce moc pokroku neudělala.

  9. mne jen fascinuje……kde berou všichni víru, že změnou vlády se přístup policie změní. domnívám se, že konzervativní vláda by k teknařům přistupovala ještě nekompromisněji. ostatně, několik příkladů "zklidnění" situace z dílny madam thatcherové mluví samo za sebe…

  10. 100 lidíPan Šroub povídal, že jde o soukromou party pro asi 100 lidí. Ale kterých sto? Řekl bych, že jich bylo o pár víc. Co ty tam dělali? Ty tam byli nelegálně? Nevyháněla PČR právě je? A nebylo těch sto mezi těmi, kteří poklidně odjeli?

  11. ! ! ! HOVADA ! ! !Kde to jsme, kdyz policajti zasahujou proti teto akci ihned hrubou silou jak za komousu!!! Je to presne tak, jak se pise na Sestave /www.sestava.cz/ – jak teroristi!!! Policajti "davaj dobrej priklad" vsem ostatnim. Hovada!!!

  12. Obrana louky před poškozenímJe fakt hezké, jak se policie bála o možné poškození louky a proto zasáhla silou proti lidem. Asi bych z toho jako ekolog měl mít radost. Nemám.
    Navíc policejní tatrovky s vodními děly a slzný plyn také není pro život na louce to nejlepší…

    http://www.priroda.cz/debata.php?vlakno=2663

  13. karel byl nadčasovýkarel měl nadčasové texty a pak jeětě ˇMačko (ako chutí moc) je opravdu legrační kydž je jasně vidět, že to policajti měli v plánu již od počátku, museli vědět, že s tím s čím přijeli zaněřádi naprosto vše a to, vlastně ani nevěděli co komu parří. nejhorší je ta hrozná brutalita mezi policajty, jak je to vůbec možné. Jsem přesvědčena o tom, že tam jsou mnozí příznivci hnutí skinhads a proto to doprovázení jejích akcí a tichý obdiv z povzdálí

  14. to marcellatak to je už ale hodně k smíchu s těma skinheadama v řadách Policie 🙂 Na zásahu byli i dva moji, dá se říct kamarádi a chtěl bych vidět Tebe, jak by se Ti pracovalo, když Ti na hlavě budou přistávat šutry, flašky a kdo ví co.. Ať už to bylo jakékoli, oni museli poslechnout a jít..
    A pokud si do někoho kopli, rána nepadla vedle..

  15. to bobTo ze se naslo par agrsivnich jedincu ale nakonec odnesli vsichni, cajti bili vsechny bez rozdilu pohlavi a veku. A co se tyce jejich nadrizenych, ty jdou taky pekne prikladem, kdyz zamerne lzou a to hnet nekolikrat, prvne kdyz zablokovali dalnici a svedli to na tekare (letecky zabery mluvi za vse), podruhy, kdyz vyhaneli tekare z louky, s tim, ze nemaj souhlas majitele a kdyz se to prokazalo jako nepravda tak byl najednou prosly (coz sam majitel pozemku vyvratil novinarum). Opravdu je na miste pouziti brutalni sily proti bezbrane komunite lidi, ktera by se tezko dala oznacit za spolecensky nebezbecnou (narozdil od skinheadu) na miste? Proc? Protoze delaji hluk jez doprovazi kazdy hudebni festival? Protoze poslapali par kytek na cizim pozemku, kdyz pouzili verejnou komunikaci, coz neni nezakone? (problem je ze nebyla na takovou zatez stavena, s tim ale zakon nepocita) Nebylo by lepsi situaci resit soudni cestrou jak je v demokratickem state zvykem? Pravda je, ze ackoli pozemek byl pronajat, akce nebyla nahlasena, ale nebylo by lepsi udelit poradateli pokutu, jejiz visi stanovi zakon, nez tam nabehnout a vsechny proste zmasit, zpusobit tak skod daleko vic a pospinit jmeno nasi zeme v EU? …

  16. A proč to teda nedělají legálně?Proč se tedy každoročně provokují policejní složky??

    Proč se to každoročně koná ilegálně?

    Proč návštěvníci festivalu vozí plynové masky? Nejezdí tam část "posluchačů" spíš za BOJEM?? Trochu mi to připomíná "Baníkovce", kteří se samozřejmě také neperou, jezdí jen na fotbal že? :-))

    Nehrajte si na lidská práva !!!
    Sami je porušujete, tak se jimi prosím neohánějtě.
    Je to to nejubožejší co můžete dělat.

  17. Hodně zajímavé– naprosto souhlasím. Myslím, že jinde by tekaři dopadli mnohem hůř. A dřív. čekalo se dost dlouho, jestli jim nedojde, že všechno má sve meze. Tak dlouho se chodí se džbánem… . A letos konečně se utrhlo! Policie se zastávám – dělali svou práci, odnesli to víc, než tekaři, po nich kameny nikdo neházel, žádný z nich se nebál, že už nebude nikdy chodit!

  18. Re: Proč ne legálně?Ale ono to bylo legálně. Oni si legálně pronajali louku a na ní se chtěli sejít, zatančit, popít a někteří asi i fetnout, prostě bavit se podle svého, ne podle představ p. Paroubka a spol. Ona louka byla poměrně vzdálená od okolních obydlí a polní cesta na ní vedla. Proč jim policie zabránila v přístupu na louku (nebo se o to alespoň snažila)? V té době ještě nikdo žádný zákon neporušoval. Dle mého názoru měla policie z povzdálí situaci sledovat, pokud by se účastníci rozlézali i na okolní pozemky nahnat je zpět. Nikdo by proti policii nemohl říct ani slovo. A pokud jsou technaři tak hrozní jak ličí p. Paroubek, zfetovali by se všichni a vytáhli na abování oklních vesnic :-), budu první kdo bude křičet, ať je postřílí. Tak si já předatvuji demokracii, to ale asi nebude případ ČR. Ještě ke zmiňovanému hluku, ten produkují v podobné míře i jiné akce (pivní slavnosti, vinobraní atd.) a navíc přímo v centrech měst a vesnic.

  19. ZMRDI?!Vi vimrdanci jedny zajebany cosi o sobe myslite vy mrtky skurveny ja vas dostat do ruky tak mi pod nimy chcipnete do pekla s vama vsema

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *