Zábava na Hasištejně

Rodí se nová tradice?Nedělní odpoledne jsme strávili na zřícenině hradu Hasištejn nacházející se nedaleko Chomutova. Po celý víkend zde Divadlo Navenek z Kadaně pořádalo divadelní představení legendy Kámen nenávisti (Hassenstein), která dala hradu jméno. Rád jsem přijal pozvání Fandy Červeného, režiséra tohoto divadelního kusu, jehož víkendové derniéry jsem byl svědkem.

V nedělním podvečeru zbylo na hradě již jen pár návštěvníků tvořených z velké části známými a příznivci kadaňského ochotnického spolku. Dle slov režiséra jsme viděli prakticky už jen parodii jeho hry, neboť herci se v uvolněné atmosféře bavili stejně dobře jako diváci. Klárka se pak spolu s ostatními dětmi pobavila ještě u několika vděčných dětských povyražení (trefování se míčky do figurek, lovení ryb na udičku, házení kroužků apod.).

„Řekl bych, že když vezmu v úvahu tu malou reklamu, první ročník a spíš takový divadelní pokus, tak jsem spokojený. Příští rok bychom to udělali poněkud velkolepější. Chtěli bychom hrát navíc pár divadelních představení a nabídnout divákům více akcí v jednu chvíli, aby měli možnost výběru,“ sdělil mi Fanda.

Divadlo Navenek z Kadaně na hradě Hasištejn

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *