Léto budiž pochváleno

Foto ze služební cesty
Zima v Krušných horách
Silnice do Vejprt, 23.11.2005

0 thoughts on “Léto budiž pochváleno

  1. Za mlhou hustou tak, že by se dala krájetto PK: Copak nevíš, že jsem skřítek neposeda, zvědavý jako opička?

  2. hrozata fotka je kompozicne otrasna, farebne je to bieda, ostrost je priam katastrofalna!!! samozrejme zartujem:)) pri takomto pocasi si predstavim prichod na nejaku pekne snehom zapadnutu chatu:)) Kazdpadne – radsej zima, ako leto – pred zimou sa ukryjes, do zimy sa oblecies, ale leto je pekny hnup. len pecie a pecie…

  3. pere?slnko pere? mozes mi vysvetlit, ako to spolu suvisi? Moze piect, ked prsi tak „chcije“, ale toto mi nejak nejde dohromady. Niekedy tieto slovne zvraty celkom vtipne:))

  4. to MekelleTa hláška je z filmu Poslední leč (geniální duo Polívka & Pecha), kde opilému Pechovi spílá jeho manželka věšící venku velké prádlo, že se on stále jen ožírá a ona stále jen pere. Pecha zachytí jen poslední slovo a řekne onu legendární větu, kterou zmínil Milan: „A to slunce pere a pere“. Hláška „Chčije a chčije“ je z filmu Na samotě u lesa.

  5. to MekelleNejsem myslivec (po slovensky „polovník“), takže Ti to nevysvětlím asi dost přesně, ale asi je to něco jako „poslední hon“ na konci sezóny.

  6. Poslední leč je slavnostní zakončení honu. Je spojena s pohoštěním a zábavou, někdy je zpestřena mysliveckým soudem, před který jsou postaveni ti, co se během honu provinili proti mysl. pravidlům. A k té mlze. Takhle to je ještě zlaté, horší je bílá tma (vichr žene sníh z polí a dělají se závěje). To nevidíš vůbec nic, nemůžeš zastavit, aby do tebe někdo zezadu nevrazil a sám se snažíš nenabourat toho před tebou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *