Prodám referáty a seminární práce. Zn.: Levně

Nový web pro studentyZa mých studijních časů nepamatuji, aby někdo za opsání referátů někomu zaplatil. Také já jsem poskytoval své studijní výtvory nezištně a několik sešitů s barevně vyvedenými a přehledně strukturovanými zápisky z přednášek jsem dokonce po absolvování školy věnoval studentům z nižších ročníků. Přestože se dnes díky internetu dá získat řada studijních prací zdarma, o své místo na webovém výsluní se hlásí nový web StudentiSobě.cz, který práce studentů nabízí výhradně za peníze. A protože se jedná o ojedinělý projekt, položil jsem jeho autorovi Tomášovi Potěšilovi několik otázek:

Existuje nějaká obrana proti tomu, aby někdo nevykrádal práce z webů, kde jsou seminárky zadarmo a na webu StudentiSobe.cz je neprodával?
Obecně dokonalá ochrana proti tomu, že někdo vydává cizí dílo za svoje neexistuje. A to neplatí jen na internetu, ale všude. Ve chvíli, kdy ale skutečný autor zjistí, že někdo jeho dílo zneužívá, může se bránit žalobou. Jelikož na serveru StudentiSobe.cz jsou autoři registrováni, nebyl by problém pro poškozeného autora dopátrat se viníka.

Proč nejsou jednotlivé práce rozděleny do kategorií?
Na serveru StudentiSobe.cz je možné ve zkušebním provozu práce třídit podle několika kritérií: dle názvu, studijního předmětu, autora, data přidání, roku vzniku, ceny. Vyhledávání je možné dle klíčových slov. Jakmile na serveru přibudou další práce, bude jedním z parametrů i kategorie.

Už jste nějaké práce prodali?
Ano, prodali, ale během čtrnáctidenního provozu jen zanedbatelné množství. Server StudentiSobe.cz je zcela nový a databáze prací je zatím malá, navíc na vysokých školách nyní probíhá zkouškové období. Také proto jsme se rozhodli nyní celý systém odladit, aby mohl studentům sloužit hned po návratu do škol.

0 thoughts on “Prodám referáty a seminární práce. Zn.: Levně

  1. ked mam porovnat spyrosov projekt a tento z clanku, tak ojebabravaci je ten prvy. Archiv diplomoviek je viacmenej legalna vec, pretoze uz pri priprave diplomovej prace su prace studentov z predoslych rocnikov beznou sucastou pripravy k napisaniu vlastnej.
    A to hovorim s vedomim studenta, ktory zazil aj veci, ze sa uz semestralne prace pisane rukou kopirovali na kopirke kvoli lenivosti ich znovu prepisovat a tak sa odovzdavali „mal som cierne pero“.

  2. no ja myslim ze na vine je system. Stale stoupa pocet studentu VS,tim padem i pocet seminarek ktere musi ucitel opravit a o to mene casu ma na to aby se venoval kazde jednotlive a student ho lehko osidi. Takze kdyz omu chceme zabranit je treba zmenit system.

  3. StudentiSobe.czJá si nemyslím, že by učitelé byli tak hloupí, a nepoznali, jestli to studenti nešidí. Já jsem teˇd v páťáku, a takhle fixlovat si u nás na škole trouflo strašně málo lidí.

  4. …já jsem v prváku a free servery co se týká referátů, čtenářskýho deníku apod. Všichni to znají, všichni to zažili 😉

  5. ObhajobaMusím se zastat Tomáše Potěšila, do kterého se na Britských listech v souvislosti s webem StudentiSobe.cz poměrně mohutně obul Jan Čulík. Tomáš dle mého názoru pouze vytvořil místo, kde se může obchodovat se školními pracemi. Je už ale na každém studentovi, zda se prací nechá pouze inspirovat nebo jí rovnou celou opíše.

  6. plagiatorstvijasne, jak říká tom garden, asi každý student si nekdy vypomuze nejakym citatem a zapomene uvest zdroj. myslim ze je to ale spis o zodpovednosti ucitelu, zda se studenty práce rozebiraji. pokud je nekteri ani nectou, tak si ani nezaslouzi. aby se s nimi studenti zdrzovali vic nez je nutne. Panu Culikovi po vikendu odpovim. diky za ohlasy a zkuste poslat práce, ktere vam zbytecne lezi v supliku.

  7. Děsný!!!Hrozný, nemám slov, prodávat studentské práce, to je opravdu hnus. Příště se budou prodávat brigádnící, co za mě budou chodit do školy a ty práce tam zrovna psát…

  8. Proč děsný?Příteli ghoule, proč se čertíš? Studentská práce je autorské dílo jako každé jiné, a každý autor má právo svoje dílo nabídnout na trhu. Stejně tak má každý právo takové dílo koupit a v souladu s autorským zákonem s ním nakládat. Já jsem opravdu přesvědčen o tom, že je mrhání studentským časem, pokud seminárka, na které člověk stráví několik hodin času, skončí v šuplíku po přečtení jedním čtenářem – učitelem. Měj se fajn.

  9. Tak to je silaAsi vám to bde znít jako nepatřičné poučování, ale měli byste si všichni uvědomit, že do školy chodíte proto, abyste se něco NAUČILI. To je ale šok, co? A psaní seminárek je jednou z mnoha forem. Kdysi bylo studium na VŠ založené předdevším na samostudiu a dnes je to uplně naopak. Všechno vám přinesou až pod nos a jsem silně zvědaf, jak se „autoři“ koupených seminárek budou tvářit, až budou muset něco vytvřit sutečně sami. Jak si pujdou do studovny norem nebo do archivu a jak pak budou dokazovat svému zaměstnvateli nebo klientovi, že oni jsou skutečně schopní danou práci udělat. fandím však tomu, že autoři vypracovaných seminárek si něco přividělají, takže se možná taky coby autor zapojím a nechám tupce, kteří si neuvědomují, že vlastní blbostí si ubližují, ať mi za to ještě platí. Dobře vám tak.

  10. Trh seminárek je super nápad!Bravo! Myslím, že jestli si Tomáš Potěšil něco zaslouží, je to pochvala.

    Servery s různými, bezplatně dostupnými pracemi do školy, jsou odvěkou realitou. Nejen internetovou, v době dávno minulé si studenti také různě materiály půjčovali. Nevidím na tom nic špatného – podstatné je, aby si každý student sám uvědomil, jestli chce bezhlavě opisovat cizí texty a vydávat je za své, jestli mu to skutečně něco přinese, nebo se pokusí dát dohromady vlastní materiál. Není nic špatného přečíst si cizí seminárku pro inspiraci, jaké zvolit téma, a jak je zpracovat, či naopak, jaké téma nebo zpracování rozhodně nevolit.

    Mám nějak zafixováno, že na internetu je většina věcí zadarmo. Jenže zároveň vím, že internet může být bezva místo pro byznys. A proč vlastně nemá existovat server, kde se dá lehce koupit dobrá seminárka?

    Tržiště se školními pracemi je naopak dobrá zpráva. Že i studenti, kteří je napsali, si uvědomují jejich hodnotu. A studenti, kteří je mají psát, zase hodnotu ztraceného času. Každý máme své priority, každý své přístupy. A žádný z nich není špatný – jen někomu víc vyhovuje jeden, někomu druhý.

    Klient, který si najme marketingového poradce, také často narazí na dvě verze: jeden mu odrecituje, co si hodinu předtím přečetl v Kotlerovi a jiný předloží perfektní analýzu konkurence včetně nápadu, jak ji trumfnout. A přesto jeden klient zaplatí „plagiátorovi“, zatímco druhý utratí mnohem víc za originální řešení.

    Hysterie Jana Čulíka není na místě. Přiznám, že ho nemám rád od doby, co jsem zjistil, že moralizuje a sám přitom vydává svůj plátek nerespektuje elementární novinářské zásady.

    To ale není hlavní důvod proč si Čulíkův odsudek nezaslouží respekt. Podstatnější je, že ve svém článku zapomněl na důležitou roli: roli učitele.

    U nás na škole je dávno standardem, že student prohlašuje, že odevzdaná práce je jeho dílem. Pro většinu škol to není žádný problém, nevidím jediný důvod, proč by mělo vznikem jednoho serveru dojít ke krachu školství. Pokud vím, většina dobrých učitelů plagiát pozná.

    A ten, který je nepozná, je větším zlem pro školství, než student, který opisuje. Ostatně, není to vymyšlená historka, ale pravdivý příběh, který mi nedávno vyprávěla kolegyně: jeden student byl tak drzý, že do seminárky na pátou stranu napsal větu „Jsem zvědavý, pitomče, jestli to dočteš až sem.“ A dostal výbornou známku! Pan profesor se totiž ani nenamáhal splnit svou povinnost a práci poctivě přečíst.

    On by ten student vlastně zasloužil jedničku i za trefný test.

    Jinými slovy, přeji studentisobe.cz hodně zdaru!

  11. I ja si myslim, ze je to dobry napad. Nejenze je racionalni, ale pokud se rozbehne (a ja mu to preji) poukaze znovu i na nesmyslnost soucasneho skolskeho systemu, ve kterem se ocekava, ze studenti budou travit volny cas vypracovavanim dobrych seminarek, ktere skonci v kosi, a od ucitelu se ocekava, ze behem par tydnu v kazdem semestru prectou tisice stranek, z nich vetsina je naprosty balast, a pak budou dalsi tydny prohledavat internet a knihovny, aby zjistili, odkud jsou ty stovky seminarek zkopirovane 😉

  12. ,,ojedinělý projekt,, 🙂Vím, že vzhledem k datu vydání tohoto článku již zřejmě nebude můj příspěvek čten, přesto jsem chtěl podotknout použití spojení ojedinělý projekt při charakterizování projekt studentisobe.cz. Toto zajisté vyplívá z neznalosti ale na internetu již daleko dávno vznikl komerční projekt podobného rázu, který je nyní fungující službou kterou jsem sám využil a byl jsem velice spokojen. Adresu záměrně neuvedu…kdo chce najde 🙂 Projektu studentisobě.cz přeji hodně úspěchů a především hodně seminárek:-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *