Internetová budoucnost a piškvorky

Jak internet (z)mění společnost?V poslední době jsem četl dva velmi zajímavé články zabývající se tím, jak internet citelně zasáhne (nebo již zasahuje) do našich životů.

Šéfredaktor časopisu Inside Petr Koubský napsal pro týdeník Respekt článek Revoluce teprve začíná, kde mimo jiné vyslovuje obavy ze zneužití soukromí, neboť každý z nás za sebou každý den zanechává čitelnou digitální stopu (platba kartou, e-mailová komunikace, brouzdání po webu, kamerové systémy v ulicích apod.) a je tedy mnohem snadnější monitorovat naše životy, než tomu bylo v době, kdy byly informace pouze v papírových šanonech.

Druhým zajímavým textem byl článek Virtuální ekonomiky MMOGs, který pro webový magazín Lupa napsala Denisa Kera. Autorka v něm upozorňuje na problémy, které se z virtuálního světa on-line her přenášejí do světa reálného (například krádeže virtuálního majetku). Nevím jak jste na tom vy, ale jediná moje zkušenost z on-line her je hraní piškvorek. A i když jsem v piškvorkách zatraceně dobrej, virtuální majetek mi to jistě nepřinese.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *