Bez peněz na benzínku nelez

Bez spojení není placeníByl jsem dnes večer pro benzín u čerpací stanice Jet (jediná benzínka při cestě a navíc jedna z nejlevnějších — alespoň u nás v Chomutově to tak je). Načepoval jsem plnou nádrž Naturalu 95, což vycházelo čtyřicet litrů za litr.

Jal jsem se platit kartou eBanky, ale ouha. Slečna mi oznámila, že je karta nefunkční. Jelikož to byla moje první platba novou kartou (předchozí po dvou letech skončila platnost), tak jsem si řekl, že jsem asi něco zvoral při její aktivaci a vytáhl druhou kartu, tentokráte s logem ČSOB. Bohužel jsem ani v tomto případě neuspěl.

Problém byl na trase. Slečna nejdříve dlouho listovala v nějakých lejstrech hledaje telefonní číslo na spasitele. Ten měl však neustále obsazeno. Doba strávená u pokladny se povážlivě blížila ke dvaceti minutám. Namítl jsem, že spěchám (byla to pravda) a zeptal se, jak to budeme řešit.

„Nechte nám tu mobil a jeďte si vyzvednou peníze do bankomatu,“ sdělila mi bezelstně obsluha. Ohradil jsem se, že tam telefon nechat nehodlám, a že nabízím jako zástavu občanku. Maně jsem si vzpomněl na staré „komančovské“ občanky, ve kterých byla hláška, že občanský průkaz nesmí být dán jako zástava. Na současných průkazech nic takového není, a tak si slečna opsala espézetku, předloženým techničákem jsem dokázal, že auto je moje a jel pro peníze.

Snad ani nemusím psát, že když jsem se s obnosem vrátil, karetní spojení zafungovalo…

7 thoughts on “Bez peněz na benzínku nelez

  1. O něčem podobném kdysi napsal Jan Kraus – jen to nemůžu nikde najít. Podivoval se tam nad zástavou mobilu – odmítl, odmítl dát i občanský průkaz a cokoli nechat na benzínce atp. Už si nepamatuju, jak to dopadlo, ale myslím, že ho pustili na čestné slovo, aby jim někdy později peníze přivezl:)

  2. Já bych jim tam asi i ten telefon nechal — zablokovanej samozřejmě, aby nemohli volat. Ale nejspíš by ho nepřijali, neb jeho cena by nepokryla útratu. 😉

  3. Stalo se mi něco podobnéhoSlečna za přepážkou se přemáčkla a kartu už nešlo použít, jel jsem tedy pro peníze a platil se slovy, jakou že mi dá kompenzaci (za výběr z bankomatu, cestu k němu).. vymohl jsem si lahvinku bílého 🙂

  4. podobnepodobne sa mi stalo, zaplatit som mal 1200, ale spojenie neslo, chyba v banke. nechal som tam mobil.. trium ariu asi v hodnote 600 Sk:) vecer som si pren dosiel. Ale bolo to ozaj trapne 🙁

  5. Platit kartou u pokladny, kde sedí starší a pokročilá paní, která to neumí je horor. Co už jsem si vyslechl: "vadná karta, nefunguje spojení, víte my máme ČP a KB nebereme, skočte si raději k automatu – to je lepší" a to nejlepší na konec "asi tam nemáte peníze". Svýho času jsem měl v peněžence jednu ohmatanou Destinovou, kdybych se srazil s blbcem.

  6. SouhlasJo, k pumpe jiz jedine s hotovosti. Zatimco nakup muzes v krizi u pokladny nechat a odejit, vypustit z auta benzin mi prijde dost drsny 😉

  7. benzinkaJo toho krause jsem čet. a souhlasím s ním. A nevím jestli bych tam dal něco do zástavy…
    U mě záleží hodně na tom, jakej je personál (a asi taku na to, jak bych spěchal). Kdyby byly hódně slušný, tak bych jim asi něco nechal a zajel do bankomatu. A kdyby nebyli, tak bych byl princ drsoň… a nedal jim nic. Koneckonců je to jejich chyba a ne zákazníka.
    Petr

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *