Kotelník Paroubek

Výstižná charakteristikaKarel Steigerwald je komentátorem MF DNES a pro své názory je trnem v oku Jiřího Paroubka, který se o něm vyjádřil takto: Musím říct, že dnešní článek pana Steigerwalda, bývalého bolševika, svazáka, normalizačního scenáristy, nyní pohůnka ODS, který se pohyboval po linii Klaus, Macek, Salzmann, jako manžel Salzmannovy dcery, je nestydatý.

V aktuálním čísle časopisu Týden vyšel rozhovor s Karlem Steigerwaldem, ve kterém se Jiří Peňás známého komentátora mimo jiné zeptal, co říká výše uvedenému kádrovému posudku od předsedy vlády.

To je trochu matoucí. O mně se nevyjádřil předseda vlády, o mně se takhle vyjádřil ekonomický náměstek Restaurací a jídelen. A to není nějak silný motiv k zamyšlení. Problém našich předsedů vlád je, že to nejsou tak impozantní postavy, aby si smrtelník řekl: Poslouchejme, co říká! Vždyť co to je český politik? To je pořád člověk, který se náhle vyšvihl. To není někdo jako třeba Edvard Beneš, se kterým můžeme souhlasit nebo nemusíme, ale byl to člověk, který měl nějaké názory na dějiny a Evropu, jeho politický život měl nějakou imponující logiku. Když se vedle něho postavil nějaký tehdejší prvorepublikový politik, původně správce cukrovaru, který se dostal nahoru třeba s pomocí agrárníků nebo brkounů, tak proti Benešovi stálo nic – ovšem nic, které mělo velkou sílu, protože za sebou mělo hlasy. Jako je má teď Paroubek. Ale on nemá žádnou jinou hodnotu politickou nebo kulturní. To je prostě figura, kterou doba katapultovala. Sama o sobě nic nenese. Je to taková provozní obsluha v politické kotelně. Hází vychytrale lopatou, nic víc.

0 thoughts on “Kotelník Paroubek

  1. Pravda, ale…… ale není to jen problém Paroubka. Ukažte mi dneska u nás nějakého politika, který by sahal Benešovi nebo Masarykovi aspoň po kolena, a já ho budu volit.

  2. aniž bych nějak obhajoval Paroubka nebo jiné současné politiky, kdo z nás Beneše nebo Masaryka zažil a kdo může říct, jakých chyb se dopustili? Težko se přibližovat nějakým vzdáleným obrazům a snad i mýtům..

  3. Zrovnatoho „benešování“ bych raději nechal vzhledem k tomu, že se už 16 let hrabeme ze 40tiletý bídy, kam naší republiku zrovna „osobnost“ Beneš dostal.

  4. je to trošku ošidné – opovrhovat hlasy, které stojí za paroubkem znamená opovrhovat těmi lidmi, kterému své hlasy dalo…

  5. to enimen: ano, to souhlasí. Opovrhuji lidmi, kteří dali (dají) hlasy „paroubkovi“.
    Nechci to tady nějak rozvádět, ale zvláštním způsobem znám určité informace z elity čssd (ministři, náměstci, vedoucí odborů) a z těch informací je mi na zvracení. neříkám že ODS jsou svatoušci – naopak – je to banda zlodějů. Ale když bych to měl srovnat, tak to jsou zloději se „stylem“, kteří znali mantinely. Současný tým čssd je banda buranů, který se dostali k funkcím ale chovají se stále jako burani. Já nevím jestli to někdy znáte – takovej ten pocit, že jdete na ples s příbuzným a on se tam „ožere jak prase“ a začne vyvádět. Tak přesně tenhle pocit mám ze současného týmu paroubka. Je mi jasné, že většina lidí zákulisní informace nemá, ale čekal bych že trio Kraus, Jandák a Rath otevře lidem oči, ale jak tak koukám tak asi moc ne…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *