Pearl Harbor a Sedm

Z obojího mi bylo na zvraceníZ „válečného“ filmu Pearl Harbor jsem včera večer neviděl asi hodinu (a ještě tak půlhodinku nebyl puštěný zvuk), a přesto nebyl problém odhadnout, který z hrdinů nakonec zemře a co přitom řekne. Navíc jsem, nevím proč, tak nějak fandil Japoncům. Patos a nacionalismus z filmu jen kapal, vůbec nechápu, jak na takový film může jít do kina někdo, kdo nemá americký pas. A taky by mě zajímalo, jak Američanům chutnal popcorn při sledování filmu Sedm, kterým pozdě večer naše komerční televize chtěla zmírnit protiamerické nálady.

0 thoughts on “Pearl Harbor a Sedm

  1. Pearl Harbor jsem dosud neviděl, takže nemůžu soudit, zato Sedm jsem kdysi viděl několikrát na HBO a zdá se mi, že je to dost nudný a zoufalý pokus vzbudit v divákovi hrůzu, děs, snad i hnus. To už mě teda v poslední době zahýbal žaludkem asi závěr filmu Fargo.

  2. LebowskiFargo ist gut, aber Big Lebowski super gut. Škoda, že neběží něco z ruských trháků. Třeba Boj o Moskvu, Osvobození apod.

  3. to MilanZ ruských trháků by mi stačil akční katastrofický film Posádka v ohrožení.

  4. a ještě jeden trhákTaky dobrá byla sovětská bondovka TASS je zplnomocněn prohlásit.

  5. a dalšíA jako třešeň na dortu Údolí stínů – brrr ! Copak by se nenašlo něco jako výše zmiňovaný Big L ?

  6. Laco, máš asi slabý žaludek 😉 Běž si vypůjčit filmy Roba Zombieho jménem Dům tisíce mrtvol nebo Vyvrženci pekla a poznáš, z čeho ti má být na zvracení. Druhý pohled na snídani zaručen! Větší odpad jsem letos ještě neviděl. Ale asi mám divný vkus, protože na ČSFD jsou oba filmy hodnoceny dosti vysoko …

  7. SedmSedm je výborný film. Morgan Freeman je můj poměrně oblíbený herec a Brad taky hrál solidně. Děj filmu je záživný, tak proč ne? Když jsme to viděl poprvé, tak jsem byl vážně nadšen!

  8. Re: SedmSouhlas, Sedm je jistě skvělý film. Když jsem jej viděl poprvý v kině (1996?), hned druhý den jsem si běžel koupit CD Davida Bowieho 1. Outside, ze kterého hrála jedna skladba v závěrečných titulcích.

  9. Perl H. jsem zahlíd jen na chvilku a ta mi stačila – sledovat jak hrdinní američtí soudruzi utíkají na rovným placu a kličkují mezi gulkami z šikmookých letadel – to je skutečně zážitek na celý život.

    Mimochodem už chápu proč měli američani takový ztráty – v tom kousku co sem viděl, nebyl skoro žádnej černoch. Já osobně si myslím (s přihlédnutím na výsledky 90% běžeckejch disciplín), že s větším procentem černochů by ztráty mohly poklesnout až o 80% (když už chtěj takhle běhat).

    V případě nouze alespoň zařadit černocha alespoň do čela – nasadil by tempo a ostatním vojákům by rozrážel vzduch (v závodech se jim tuším říká vodiči).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *