Nečekaná nevýhoda digitální televize

Zpoždění v řádu sekundHokejové mistrovství moc nesleduju, šetřím si čas na červnový fotbal. Navíc stále ještě nemáme doma digitální televizi, takže bych ani nemohl mít vlastní zkušenost s tím, co popisuje web DigiZone.cz. Jindy málo podstatná nevýhoda pozemního digitálního vysílání, která je způsobená dodatečným zpracováním signálu do podoby multiplexu několika stanic, nabývá v době sportovních přenosů na významu. Pokud se totiž díváte na hokej přes digitál a váš soused přes analog, z jeho bytu uslyšíte GÓÓÓL o několik sekund dříve, než útočník ve vaší televizi vůbec vystřelí.

0 thoughts on “Nečekaná nevýhoda digitální televize

  1. RieseniaAk si clovek chce vychutnat sportove prenosy s digitalnou televiziou, moze nou vybavit vsetkych susedov, ktori su na dosluch. 🙂
    Alebo je mozne sa prestahovat niekam na samotu u lesa. 🙂

  2. Ještě vtipnější je, když zvuk jde rychleji než obraz. Někdy se to stane při přenosech z fotbalové Ligy mistrů. Bosák kříčí gól a forward ještě ani nevystřelil 😉

  3. PřesněPřesně tohle mě štvalo, když jsem v jedné nejmenované pražské hospodě sledoval semifinále extraligy a měli tam dvě TV (cca 5 metrů od sebe) – jednu digi a jednu analog.

  4. to VankeltV hospodě to chápu. Ti ožralí s pomalejšími reakcemi sedí u analogu a řvou tak ve stejnou chvíli jako ti střízlivější u digitálu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *