Festival Otevřeno

Pro děti napřesrok raději ZavřenoVýtky proti dětskému představení konanému v rámci Divadelního a hudebního festivalu Otevřeno, jehož 3. ročník tento víkend proběhl v Chomutově, jsem měl již loni. Letos to bohužel bylo ještě horší. Protagonisté Divadýlka Jakoubek jsou možná ve světě tuzemského divadla pojmem (soudě dle několika nominací na Cenu Alfréda Radoka), ale i přes mojí naprostou soustředěnost se mi nepodařilo rozklíčovat děj jejich dětského představení Jak čerti lechtali Rampušáka. Produkce navíc probíhala odpoledne na chomutovském náměstí za plného provozu a chvílemi jsem si nebyl jistý, zda je více čertů na jevišti nebo pod ním.

Sobotní dopoledne jsme strávili v areálu Loučky v Litvínově, kde se konal mezinárodní jazzový festival. A i když počet vystupujících převyšoval počet diváků, atmosféra byla mnohem příjemnější než v Chomutově.

Letní areál Loučky
Letní areál Loučky Litvínov, 10.06.2006

0 thoughts on “Festival Otevřeno

  1. Vím o čem mluvíš…Ahoj Laco, vis, ze se o loutky zajimam, tak me z casti mrzi, ze jsem to nevidel,ale mam take spatne zkusenosti:) Minuly rok jsem byl napriklad v Muzeu hlavniho mesta Prahy na vystave Svet loutky a v ramci programu zde vystupovalo loutkove divadlo, jehoz nazev jsem pro jistotu zapomel:)), a hral se Johannes doktor Faust…vetsi katastrofu jsem jeste nevidel. Deti to asi nemohly pochopit. Kazde divadlo holt neumi tak dobre….je to skoda…

    Pokud ale touzis po slusne „loutkovine“ a zaroven uspokojit i intelektualni stranku veci, potom doporucuji divadlo Minor (http://www.minor.cz). Maji vlastni sal v Praze a temer kazde predstaveni je uzasne;)

    Red

  2. MONDIAL…. co je? Já vím, že footbál je pro teplouše, ale až tak? Kam jsi zapad?

  3. to LangustaOK, pustím něco ven. Ale nevím jestli budeš cílovka nového příspěvku, když s vnímáním filmů si skončil u Pojďte pane, budeme si hrát.

  4. to LACO……… červenýho trpaslíka nemusím, ty seriálová hvězdo. Zarazila mne tvá neúčast na Weltmeisterschaft !!!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *