Telefónika outú

S kroužkem nebo čárkou?
Z jazykově korektního veřejnoprávního rozhlasu jsem dnes poprvé slyšel nový název tuzemského dominantního operátora v podobě uvedené výše. Už teď lituji babičky, které celý život používaly pro telefonního operátora název spoje a v posledních letech si už alespoň část z nich zvykla říkat telekom.
Ale on už jim to pan Kraus v televizní reklamě jistě nějak vysvětlí.

0 thoughts on “Telefónika outú

  1. A to ještě nevíš, že operátoři na 1180 ale nejspíš i všude jinde na linkách T O2 musej říkat furt CELÝM názvem tzn. „společnost teléfónika outúúúůůů ček ri’pablik akciová společnost“… Je to k zbláznění… Ale když zavolá nějaký dědula a řekne: „Dejte mi tu telefoniku nula dva“, je to krása :-)) Ale dejte mi „český telefóón“ to bylo ještě hezčí..

  2. Nejlepší je, když se týden po urgentní reklamaci konečně ozve technik a ty nevíš, jestli říká jméno svého zaměstnavatele nebo právě zvrací 😉

    Ale vážně: Člověk by řekl, že skoro 17 let po revoluci přestane manažery už ta angličtina tak fascinovat a vrátí se zpět k češtině.

  3. Nejlepší název stejně měl OSKAR. Oskárek. Ted je to vodafone. Hm. Paegas byl taky dobrý, T-mobile :-/. A teď došlo i na posledního. Já mám na mobilu stále napsáno Oskar 🙂

  4. TelefonicaNěkdo taky říka Telefonica /ju: tu:/. Ale abych trochu poprudil, tak se to píše s „c“, tedy Telefónica. Telecom se také píše s „c“. Dále se operátoři mohou představovat bez poslední části názvu „a.s.“, tedy Telefonica /ou tu:/ Czech Republic. A ještě něco ze zákulisí, interně je povoleno označení TO2 a hlavně pozor na sklonování, není přípustné říci např.: “ S Telefónikou“, ale jedině „Se společností Telefonica“. Je v tom pěkný zmatek a protože nemám rád novinky, tak raději říkám „Prosim“. Asi mě brzy vykopnou. … Laco, ještě děláte nábor? :-)))

  5. to NociNapsal jsem to tak, jak to vyslovujou babičky (vzor kokakola). Nábor dnes ráno skončil — Vankelt přivedl tři vopálený kluky a dva inženýry z Kyjeva.

  6. to LacoVždyť já jsem psal, že chci jen prudit. … A pokud nabízíš jen lopatu, tak to raději pokecám s „Italy“ ve frontě na pracáku a třeba se něco nového do života přiučím.

  7. A co jinak?A co tak TOČR – TOCR (byvaly a mozna i soucasny Tanecni orchestr Ceskeho
    rozhlasu)?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *