Lampionový průvod po dvaceti letech

Tenkrát na VýchoděVzpomínám si, jak jsem jako dítě miloval lampionové průvody pořádané v rámci oslav Velké říjnové socialistické revoluce. Z města mířil do letního kina průvod lidí se svítícími lampiony, v kině se promítaly epizody ze sovětské odpovědi na Toma a Jerryho Jen počkej zajíci! nebo filmová pohádka Princezna na hrášku a nakonec se vojáci postarali o ohňostroj.

V předvečer vstupu naší země do Evropské unie jsem na lampionový průvod vyrazil se svoji dcerou. Nejdříve nás čekalo téměř hodinové vystoupení taneční školy Beethoven DC Chomutov a z pásma pohádek se vyklubaly pouhé tři příhody ze seriálu Pat a Mat. Slibovaný ohňostroj se nekonal, neboť ředitel nedalekého chomutovského zooparku Přemysl Rabas oznámil, že by rachejtle rušily právě narozená mláďata. Myslím, že mě na „lampioňáku“ neuvidí dalších dvacet let.

One thought on “Lampionový průvod po dvaceti letech

  1. jen počkejste byli nějaký pokrokoví, v našem bolševickém okrese vždycky na MDD či za jinou odměnu pouštěli výhradně ruské válečné filmy
    mimochodem zítra nebo ráno nebo jak to mají pořádají komouši svá srocení – aspoň nějaké oslavy k unii
    tuším že jakési kulturní šou se konají v praze, naneštěstí se k tomu připojily i tv se svýma hronama a kotvaldama, zbytek republiky buď maká nebo chlastá těšíce se další pracovní pondělí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *