Kladné stránky diskové havárie

Všechno zlé je k něčemu dobré


V pátek odpoledne jsem si domů přivezl počítač se zbrusu novým pevným diskem. Děsil jsem se toho, co bude následovat. Vzpomněl jsem si totiž na to, jak jsem někdy koncem minulého století reinstaloval na svém starém počítači systém a pečlivě jsem si opisoval nastavení poštovního klienta, internetového prohlížeče nebo vytáčeného připojení k internetu. Kdeže však ty loňské sněhy jsou…

Již cestou domů mě hřálo zjištění, že nový HDD o velikosti 80 GB dnes pořídíte za pouhou tisícovku. Na disku již byla technikem nainstalovaná XPéčka, která si již prošla i procesem registrace (problémy nenastaly ani při takovém tom domácím instalování a registrování Wordu). Na flashce jsem si z práce přinesl čerstvě staženou sadu základního (a v mém případě prakticky jediného) programového vybavení: Adobe Reader, FeedReader, Firefox, IrfanView, Kerio Personal Firewall, PDFCreator a Skype.

Vše bylo nainstalováno během chvilky, výrazně mě potěšila třeba nová podoba FeedReaderu nebo Skypu (nejsem zastáncem stahování nových verzí programů, bývám spokojen s tím co funguje). Když jsem se ve finále připojil k internetu bez jakéhokoli nastavování čehokoli, měl jsem dokonce pocit, že havárie disku byla vlastně výhrou.

7 thoughts on “Kladné stránky diskové havárie

  1. přesně tak… štěstí přeje připraveným 🙂
    zálohovat zálohovat zálohovat… pak může opravdu být havárie disku dobrá příležitost jak si nainstalovat fungl nový „čisťounký“ systém 🙂

  2. co dále ???…. tak data jsme zazálohovali a co bude dále? Nějak nám to tady umírá.

  3. chaloupka… loni touhle dobou jsi se rozplýval nad chaloupkou z mechu a kapradí … kde je ten rozjasněný hošík ??? evičko, help !!!

  4. mobil… před dvěma lety jsi si zrovinka vybíral nový mobil … před třemi lety jsi ořezával tužky v SČE …. chlape, trochu života do toho umírání !!!

  5. Paranoia mojaNež abych čekal na něco podobného, už několik týdnů pečlivě zálohuji svá data a to dokonce 2x týdně, vždy na 2 různá DVD přičemž každé je v jiném bytě 🙂
    A aby té paranoidní bezpečnosti nebylo málo, tak je samozřejmě VELMI šifruji (TrueCrypt) a to jak na DVD tak v obou počítačích na HDD.

    Řekněte, jsem blázen, opatrný nebo opatrný blázen? 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *