Co se děje ve společnosti Internet Info?

Utajené ukončení vydávání internetového magazínu


Magazín Palmserver.cz byl mým nejoblíbenějším zdrojem informací ze světa kapesních počítačů. Dnes však překvapeně zírám na jeho titulní stránku ušitou více než horkou jehlou.

Palmserver konečně změnil svoji podobu, kterou měl od roku 2000 a nyní se vám představuje nejen v novém vzhledu, ale i s novým redakčním systémem, který by měl více vyhovovat vašim požadavkům na větší a kvalitnější fotografie. Starší články, kterých je 4389, jsou momentálně odpojeny, ale intenzivně pracujeme na jejich opětovném zprovoznění.

Předchozí výborná grafika nesla nezaměnitelný rukopis Adama Haunera. Aby také ne, když Palmserver patřil do portfolia společnosti Internet Info provozující mimo jiné magazíny Lupa, Měšec nebo Root a služby Slunečnice nebo Navrcholu. O ukončení vydávání Palmserveru však překvapivě není nikde ani zmínka, ale odkaz zmizel ze seznamu projektů. Tohle je poslední důkaz dřívějšího partnerství.

Co se stalo? Já chci zpět svůj oblíbený Palmserver!

7 thoughts on “Co se děje ve společnosti Internet Info?

  1. Ukončení nikoliv utajenéZdravím, pokusím se odpovědět na otázku „co se stalo“ 🙂

    Palmserver už v minulém roce přešel do plné správy jeho staronového šéfredaktora Josefa Tkáče. Informace o této skutečnosti se na Palmserveru několikrát v průběhu té doby objevily. A teprve k dnešnímu dni bylo zrealizováno vše, co zbývalo ke kompletnímu převedení – byl nahrazen původní design a server už neběží na technice Internet Info. Novému Palmserveru osobně budu držet palce, autorský tým zůstal stejný, takže nic nebrání tomu, aby se vám jeho obsah líbil stejně jako dosud.

    Jinak díky za nepřímé upozornění na to, že jsme měli aktivní již neplatné odkazy.

  2. to HonzaDíky za vysvětlení, ale moc jsem se toho nedozvěděl. Nová podoba magazínu spíše vypadá na to, že Palmserver „byl odejit“ snad ze dne na den. Grafika je naprosto šílená (je-li možné vůbec o nějaké grafice mluvit), navíc dle vyjádření pana Tkáče na titulce nový systém zatím ještě nebyl odladěn.

    Celé mi to přijde dost zamlžené…

  3. Zadny problemDesign je takovy, jaky dany system dovoluje. Stary redakcni system si asi tezko mohli vzit jinam, predpokladam ze by jej nedokazali zaplatit. A na phpNuke ten design naroubovat nesel, stejne byl strasne okoukany.

  4. MlženíVe skutečnosti to moc zamlžené není: v roce 2004 jsme po dlouhé době ztrátového provozu došli k závěru, že už to fakt takhle dál nejde, a po delším zkoumání různých možností se rozhodli Palmserver převést na jeho dosavadního šéfredaktora, kterým byl a je Josef Tkáč. Následně jsme poměrně dlouho řešili otázky přesunu z našich serverů, až k němu dnes skutečně došlo. Zachování redakčního systému nebyla otázka financí, nechtěli jsme za něj – ani za Adamův design – ani korunu. Bohužel se ho v novém umístění nepodařilo rozchodit; od roku 2000 na něj nikdo nesáhl a ani jeho původní autor už se v něm tak moc dobře nevyzná.:-) Naše ostatní weby mezitím přešly na jiný systém.

    Ve skutečnosti tedy nejde o „odejití“ ze dne na den, ale spíše z roku na rok. A vlastně se – kromě designu – nemění vůbec nic. Už skoro dva roky provozoval Palmserver čistě Josef Tkáč a my s ní – kromě hostingu – vlastně neměli nic společného. Tento spot budiž důkazem, že to dělá fakt dobře, takže se čtenáři nemusejí ničeho bát.

    Asi nejlepší by ale bylo, kdyby k tomu něco napsal sám; pošlu mu link.

  5. Nerozumím – jak se může ze ztrátového média stát převedením na jednotlivce funkční věc (a asi bez dotací)?

  6. Tiež mi ten odchod charakterizovaný ako „zmena podoby“ pripadá šialený, nekoncepčný, nezvládnutý a v mojom článku na túto tému spomínam aj ďalšie nelichotivé adjektíva.

    Ad Mlžení: To nemôžete myslieť vážne! (…Následně jsme poměrně dlouho řešili otázky přesunu z našich serverů…) Pozrel sa niekto vôbec na ten nový paškvil na seriózny web očami pravidelného čitateľa?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *