Laco konečně boduje

Dobrý den pane řidiči, silniční kontrola


Snad několik let jsem nejel jistou ulicí spojující dvě velká chomutovská sídliště. A tak jsem ani neměl tušení, že značka omezující rychlost na 70 km/h již dávno zmizela. To mi oznámila až policejní hlídka, když mě na konci ulice zastavila s oznámením, že mi byla naměřena rychlost 67 km/h.

Doteď si nejsem jistý, zda mě více mrzí zisk dvou bodů nebo ztráta tisícikoruny.

12 thoughts on “Laco konečně boduje

  1. Dvojí trestAlespoň máš praktickou ukázku s dvojím trestem, který si zákonodárci na řidiče přichystali. Já říkám: buď pokuta nebo body. Pak bys měl jasno, kvůli čemu máš zkažený den 🙂

  2. to JirkaTrestem jsou BODY. Ta tisícikoruna je jen manipulační poplatek. Příspěvek na mzdu úředníků spravujících bodová konta.

  3. Kdyby byla možnost výběru mezi pokutou a body tak by to nemělo účel. Boháči by si jezdili jak chtějí a „jenom“ platili. Od toho jsou ty body.

  4. rychlostRychlost se měří pouze ve městech, protože tam to má smysl. To jsou jediná místa, kde se snažím rychlost dodržet- chodci jsou zvířata. Mimo město …, policajtů je málo…, radarů trošku …
    Jinak dotaz před dalším kolem senátních voleb, která že strana chce navýšit bodový systém nebo ho úplně zrušit?

  5. Tak to je jasný …… že ty jsi mu neřekl, že na tu tisícovku nechceš doklad? Pak se vysvětlují ještě ty dva body 🙂

  6. to MilanVe městě se taky snažím, ale tohle bylo skoro za městem a ta sedmdesátka tam před časem byla povolená. Jinak bodový systém mně zatím nevadí, když budu hodnej, za rok se mi čtyři body odečtou. Říkal pan policista.

  7. to ZZToho policistu si pamatuji jako spolustolovníka z doby, kdy jsme ještě chodili k Bobrovi. Byl to příkladný strávník, který bez odmlouvání dojedl každé jídlo a nebál se objednat si třeba i dušenou mrkev, když si to situace žádala. Bylo by nečestné a nesportovní této čisté duši kazit radost z dobře vykonané práce.

  8. Díky Laco,
    takhle mi v pátek zvednout náladu … ještě jednou díky!
    P.S. Já vím … já byl vždycky s***ě

  9. ZnámSituaci, i místo dobře znám, krajane. Zrušení 70 považuji za zbytečné. Co mi vadí víc- ve slušné společnosti- a bývalo tomu i u nás v CV, napřed visela cedule:Pozor, změna dopravního značení. Ta tam kolem sídlišť nikdy nebyla !

  10. a povedeli o bodech?A rekli ze to bude stat nejaky ten bodik? Me se stalo totez, tisicovku jsem vysolil, ale o bodech ani zminka…. nebo to se bere jako bonus samo sebou?

  11. to ARO bodech pan policista nic neřekl. Až když jsme se loučili, tak jsem se zeptal a bylo mi řečeno, že se mi SAMOZŘEJMĚ dva body objeví na kontě. Z úřadu ale nic nepřijde do doby, než se bude blížit dosažení dvanáctibodové hranice.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *