Vánoce aneb příběh o narození

Už víte jak Marie otěhotněla?


Víš, kámo, i přes záplavu importovanejch Santů Vánoce nejsou kýč. Pokud teda jejich jedinej smysl nevidíš v bramborovým salátu, vanilkových rohlíčcích a Pyšný princezně. V tom případě neúctu k Bohu nezachráníš ani tím, že na Boží hod budeš s Gottem snít o Vánocích bílých. Není nutný hned usínat s biblí pod polštářem, ale proč Ježíšek naděluje dárky bys vědět měl. Tvoje děti se tě totiž na to jednou zeptaj.

V pražským Divadle Minor hrajou vždy v čase vánočním zajímavej kus, kde najdeš odpovědi na otázky, který se ti v hlavě usadily už v době, kdy Ježíš vypadal jako Kamil Střihavka a stal se první světovou Superstar. Josef a Marie tenkrát v tom slavným muzikálu nehráli, ale v Minoru je máš pěkně pohromadě i s Herodesem a Třemi krály.

Až budeš příští rok psát Ježíškovi, nezapomeň na to, že pohádky nedávaj jen v televizi.

Vánoce

2 thoughts on “Vánoce aneb příběh o narození

  1. On to byl docela hezký film už kdysi,počátkem 70.:-)), ale, rozdíl jsou Vánoce venku a doma. Ty venku může každý považovat za kýč na jiném místě, někdo v kostele, někdo v Kafefůru, no a ty doma si každý udělá takové jaké je chce mít a pro někoho je kýč sádrový trpaslík, pro jiného barevná cingrlátka a pro jiného třeba Mona Lisa. No a tak:-)

  2. Laco…pokřtili mě sice. O tom, jak Marie otěhotněla mám ale svou vlastní verzi. A nejspíš to nebude díky mé fantazii. Spíše naopak.
    Ale pohádky, ty mám tedy ráda. I divadlo.
    A Ježíška taky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *