Digitalizace televizního vysílání

Nový speciál ČT a nové logo pro informační kampaň


Pokud jste televizní spot informující o nové možnosti příjmu televizního signálu ještě v televizi neviděli, můžete se na něj podívat na novém webovém speciálu České televize, který byl nedávno spuštěn na doméně DigiCT.cz. Kromě toho zde najdete kompletní informace o zavádění digitálního vysílání, které byly dříve rozptýleny v různých rubrikách webu veřejnoprávní televize.

Vlastní kampaň propagující přechod z analogového na digitální televizní vysílání v České republice povede i Ministerstvo informatiky, které před pár dny pro tento účel vybralo ze dvou stovek návrhů jeden vítězný, jehož autorem je Petr Freiberg ze společnosti Flashstudio. Grafický symbol mapy bude možné využívat jako základu vizuálu pro jednotlivé regiony. Na symbolické mapce České republiky tak budou oranžově označeny konkrétní regiony, ve kterých bude probíhat přechod z analogového na digitální vysílání.

Zatímco o kvalitě nového speciálu ČT lze úspěšně pochybovat, nové logo se mi líbí. Alespoň pro ten nápad „digitálního“ znázornění republiky.

Logo Digitalizace televizního vysílání

3 thoughts on “Digitalizace televizního vysílání

  1. Na digitální vysílání se už koukám přes setobox. Ale kvalitu pořadů to stejně nezvýší v televizi davají h*vno.

  2. Jo, o tom jsem už psal před nedávnem. Je to sice hezké, ale stále záleží na legislativě. Podle Technického plánu přechodu na digitální televizi se počítá s  min. 3 měsíčním vysíláním před vypnutím analogu. Takže pokud budou naši milí zákonodárci předvádět to, co předvádí a nepodaří se jim schválit delší platnost dočasných dogotálních licencí, tak budou v digitálu jen stanice ČT a Nova… a kvůli tomu se lidi do toho nepoženou… a když budou muset (viz Domažlice), tak budou nas*raní… Znám to, protože v tom dělám 🙂

    Btw.: Jan Kálal z DigiZone je jen senzacechtivý, až takřka bulvární, reportér serveru s ne moc velkou profesiální váhou. Čím déle je zde ten server, tím víc je znevažován právě Kálalovými senzacemi… Nesmíš ho brát vážně 🙂

    btw.: ten Kálalův článek vidím teď prvně 😀 A zase se velmi bavím 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *