Sluchátka Koss Porta Pro

Nejlepší ve své třídě


Otevřenost není na závadu
Pro domácí poslech jsem vždy používal uzavřená sluchátka (model Otík Rákosník z filmu Vesničko má středisková). Sliboval jsem si od nich zemitější zvuk a především naprostou zvukovou izolaci od okolí. Když jsem si před třemi lety vybíral nová sluchátka, na hlasy doporučující legendární sluchátka Koss Porta Pro jsem nedal a koupil si opět uzavřená sluchátka. Chyba. Ač otevřená, sluchátka Koss při dostatečné hlasitosti nepropustí z okolního světa do vašich uší jediný decibel a navíc vás ani po několika hodinách netlačí (od mušlí uzavřených sluchátek jsem měl občas otlačenou lebku).

Basa tvrdí muziku
V ceně do dvou tisíc nenajdete konkurenci. A to zvláště v případě, jste-li vyznavači rockové hudby, neboť pak jistě oceníte výborné podání basů. Skoro mě až mrzí, že dnes na cestách poslouchám hudbu jen v autě. Sluchátka Koss Porta Pro se vyrábí již od roku 1984, ale v době, kdy jsem neudělal krok bez svého walkmana (devadesátá léta) jsem jako sluchátka používal špunty, které tehdy v roce 1990 stály více než walkman samotný. O Kossech jsem v té době nic netušil, přepínač Bass Booster na walkmanu by s nimi mohl klidně zůstat v poloze OFF.

Doporučená cena: 1.790 Kč

Odkazy:
Web výrobce (anglicky)
Fandovský web

20 thoughts on “Sluchátka Koss Porta Pro

  1. to JirkaSpíše jsem se chtěl jen podělit o radost ze svých nových sluchátek. Ale s tím „vozovým“ parkem to není špatný nápad — že bych napsal test na svojí OII? 😉

  2. Všichni jsme Kossí bratři 🙂Tyhle sluchátka mám už 4 roky a už bych nikdy neměnil.

    1. Velmi kvalitní a čistý zvuk
    2. Velmi praktické na každodenní nošení v batohu 🙂
    3. Velmi levné, na to jak dobré jsou

    Jsme teď všichni Kossí bratři.
    Mám je já,
    má je má přítelkyně,
    má je i má sestra
    i její přítel je má.
    Je to už taková rodinná tradice :)))

    PS: Toto není reklama na sluchátka Koss ani na slovo „má“ ? :))

  3. ke krámům s nálepkou emgeton se stejná sluchátka dodávají se značkou emgeton porta za cca 700,-
    ti číňani jsou šikovní, že jo?

  4. EmgetonV aktuálním čísle časopisu Stereo a Video je test flashového mp3 přehrávače Emgeton M6 Cult. Dostalo se mu sice maximálního hodnocení, ale je opravdu podezřelé, jak moc se design sluchátek Emgeton Porta Cult podobá originálům. Ale chci věřit, že je vyrábějí v licenci.

  5. 1. jo, jsou v licenci
    2. z číny jsou i ty originály

    až se sem začne vozit i čínská cola a čínské hamburgery, to bude pravá globalizace 🙂

  6. Porty Pro mam uz skoro deset let 🙂 Jsou vynikajici, ale prece jen maji limit ve vykonu. Proste hrajou potisejc nez treba Koss R80. I na basech je to rozdil.

  7. Já jsem kdysi zvolil „skoro Otíkovská“ uzavřená sluchátka Koss UR 40 a nedám na ně dopustit – perfektně sedí, jsou lehká, skladná, s doživotní zárukou – prostě paráda.

  8. DovětekUzavřená jsem zvolil ne proto, abych odstínil hluk okolí, ale proto abych to okolí nerušil.

  9. Zajímavé, že se ‚komerční‘ rubrika Testy objevila ve chvíli, kdy se nahoře objevil AdSense 😉 Dokonce se mi tam teď objevila i správná reklama ‚Koss sluchátka – obchod‘.
    Tak hodně štěstí, ale obávám se že s návštěvností jakou tady máš asi moc peněz nevyděláš 🙁

  10. to KovbojJe to OPRAVDU shoda nahod, ale vypada to dokonale vid? Rozhodne se vsak nechystam zivit pomoci AdSense. Je to jen dalsi hracka.

  11. Pro domácí použití jsou možná vhodnější Koss GT/5, alespoň já po nich sáhl. Oproti Porta Pro (které jsem měl také, oboje mají shodné měniče) jsou polouzavřené konstrukce, mají výrazně delší kabel (což je při domácím použití pozitivum) a subjektivně kultivovanější spodní kmitočty (myslím, že to kdysi konstatovala i recenze ve Stereo & Video). Ale už se nějaký ten rok neprodávají.

  12. to Pavel KoutSouhlasím s tím, že Koss Porta Pro nejsou to pravé na domácí poslech, už právě kvůli krátkému kabelu. Tyhle Porta Pro mám doma ProTo, že jsem je dostal jako bonus k objednávce celoročního předplatného časopisu Stereo a Video.

  13. Mám již KOSS GT-5 přes 10 let a jsem dost spokojený. Před pár lety jsem si už myslel, že je po nich, někdy tam byla taková divná rezonance. Sundal jsem molitan a našel zapíchlý vlas. Tak už jsou zase v pořádku.

  14. Kde kupit?Chcela som sa iba zpitat, kde porta pra zakupit. Videla som volake weby, ale iba tento se mi zdal takovy solidny. Ide mi samo o cenu, ale hlavne nechcem mat problemy, takze nejakou korunku ozelim.

  15. Nemáte prosím někdo nějaký TIP?Jojo, používám na doma Kossy GT/5 (hodně dlouho) a UR/40 (2 roky) a jsem s nima opravdu spokojený. Do teď jsem skoro vůbec neposlouchal hudbu při cestování, ale změna je život a tak hledám nějaké další Kossy otevřeného typu s mostem za krk, případně špunty s mostem za krk. Nemusí hrát nějak extra, ale aby se to dalo poslouchat. V tomto případě mně dost záleží na ceně… (nejlíp do těch sedmi set Kč) Nemáte prosím někdo nějaký TIP? Díky.

  16. třeba to někomu pomůžepo čase jsem tu zabloudil: zatímco emgeton se ukázal být ne zcela seriózní „licencí“, na sluchátkách kvality „px100, porta pro“ trvám. rozumným možným zdrojem je třeba http://www.sluchatka.net

  17. pomockdys chci do neho vlozit video tak to nechce prehrat.. skousel sem ruzny formaty atd… nevim si rady.. neexistuje nejaky converter prro videa na Emgeton M6 Cult???

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *