Digiweb.cz zahájil revoluci v publikování

Není nad názornou ukázku


Magazín Digiweb.cz patřící pod křídla prestižního vydavatelství Economia (Hospodářské noviny, Ekonom, Marketing & Media apod.) dnes uveřejnil článek pojednávající o tom, jak videotelefony změní podobu televizního zpravodajství. Každý, kdo uvidí něco zajímavého, vytáhne svůj telefon, událost natočí a prodá do televize. Kvalita sice nebude bůhvíjaká, ale redakci to ušetří práci.

Autor na svém článku názorně předvedl, jak by tato praxe mohla vypadat na zpravodajském serveru. Stačí si přečíst na nějakém zahraničním webu článek, rychle ho přeložit a poslat do magazínu k uveřejnění. Kvalita sice nebude bůhvíjaká, ale redakci to ušetří práci.

Najdete ve čtyřech odstavcích alespoň deset chyb?

Digiweb

13 thoughts on “Digiweb.cz zahájil revoluci v publikování

  1. nic nevím, …aleLaco, když už jsi sem tak pěkně blognul své dva odstavce kterými světu předvádíš své moudro, zajímalo by mě, kolik ti vydělává ta Google reklama? …já jen že ji tu máš tolik 😉
    To je fakt úpadek … blogování založené na kritice druhých a ještě si k tomu prsknout pěkný bannery. 🙂

  2. Reklama Google (AdSense)Mně se to v téhle podobě taky nelíbí. Ale zatím s tím jen experimentuju, tak to prosím ještě chvíli vydržte. A kolik mi to vydělává? Víc než jsem čekal.

  3. on být dobrá čechaJe smutní,jak ta čeština upadat dneska.To,gdyš mi bili ješťe ve škola,učitel vždycki říkala.To musíš umjet, kdibich tě opůl noci zbudila.Dnes vým. Já být moooc dobrá čecha.

  4. I muži mají své dnyHolt každý den není posvícení. Je ale fakt, že webu prestižního vydavatelství by se to objevit nemělo. Ale kdybyste věděli, jak to chodí, nedivili byste se. :-)))

  5. je to problém…Jo jo, tohle je odvěkej problém rádobylepších webu. Stačí se třeba podívat na téměř jakejkoliv web cpresu (typicky žive.cz) a u většiny rozsáhlejších článků najdete v diskuzi debatu o tom, jakou známku měl autor na škole z čj. Přičemž další halda lidí tyhle „rejpaly“ kamenuje že záleží jen na obsahu.

    Přiznám se, že mě tenhle trend děsí, ale obávám se že s tím nikdo nic neudělá. Budoucnost je jasná – k jídlu MEKhousku s mletým masem, ke čtení haldu nejnovějších YnfoLmací.

    A nejhorší je, že se to začíná objevovat i v knižní oblasti. Kdo přelouskal vyhypovanej eragon, určitě mi dá za pravdu….

  6. OmluvaAno ano, slibuji na svou cest, ze budu vsechny sve clanky peclive kontrolovat a nic podobneho se nestane 🙂

  7. Kvalitní blogLaco, nenech se odradit šťourama, který ti závídí i textové reklamy.

    Kvalitní blog je blog s kvalitním obsahem, vše ostatní je jen pozlátko…

    Je zajímavé, že „blogy v úpadku“ jsou tak hodně čtené, že by to bylo tím, že mají pořád co sdělit? 🙂

    Co se týče toho kritizovanýho článku, tak to je vyloženě trapné.
    Člověk, který neumí ani psát ani opisovat (bez chyb) je zatracený.

  8. Ach jo!No, ty chyby v článku jsou fakt děsné a rozhodně by tam být neměly. Myslí si ale, že s tou naší češtinou to jde tak nějak vůbec do háje. Stačí připomenout, že už i zpravodajství ČT začalo užívat např. termínu „cunami“, což mi přijde nepochopitelné a rozumím tomu, že češtinářům a bohemistům se dělá při takových výrazech šoufl. Nestačí snad použít převzatý termín „tsunami“? Proč to tak blbě „počešťovat“? Jedna firma si teď v Chomutově vyvěsila reklamní panely, které lákají na prodej „noutbuků“. Nejsem žádný expert, ale za tohle bych ty lidi snad zavřela :))) Takže abych to shrnula: zvlášť lidi, jejichž prací je třeba informovat ostatní (noviny, Tv,…) by se měli snažit. Čeština je fakt krásná, tak ať ji blbci nekazí!

  9. 2 Jakub HejdaPřesně tak, Jakube. Věřím, že Laco má svůj kvalitní obsah schovaný někde ve svém blogovém archivu, jinak tento příspěvek by odporoval tvému konstatování 😉

    Nejčtenější jsou ostatně blogy nabízející p2p download a nejrůznější bulvár (včetně toho IT), z tvé dedukce bych pak usoudil, že budou patrně hodně kvalitní :):)

  10. Jestli to ještě nevíte, tak Digiwebu nově šéfuje právě Daniel Dočekal. Proto z Digiwebu odešli někteří schopní autoři a podle toho to vypadá 🙂

  11. Odešli autoři?No to mě pobavilo. „Proto z Digiwebu odešli někteří schopní autoři „.

    Mohl bych poprosit o nějaká jména? Na výplatnici jsou už druhý měsíc stále autoři co tam byli i předtím. Plus tam přibývají noví.

    Hloupé lži, jak jinak to nazvat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *