Nová internetová rádia

Dobrý nápad, ale opět nejsem cílová skupina


Předevčírem rádio Frekvence 1 spustilo dvě čistě internetové rozhlasové stanice. Romantika hraje nejznámější balady posledního čtvrtstoletí (Roxette, R.E.M. Robbie Williams, Jožo Ráž…), nejlepší goldové songy (Beatles, ABBA, Queen, Katapult…) prezentuje stanice Legendy. Dnes se na webu stanice Evropa 2 objevila další nová internetová rádia. Radio Heavy servíruje interprety jako třeba Green Day, Korn, Linkin Park, Marilyn Manson, P.O.D., Rammstein nebo System Of A Down, kmenovými interprety stanice Lowrider jsou například 2Pac, 50 Cent, Black Eyed Peas, PSH, Eminem, Kanye West nebo Mary J. Blige a rádio Movin´ přináší interprety jako jsou Fatboy Slim, Faithless, Madonna, Paul van Dyk, Prodigy, Chemical Brothers apod.

Posluchače komerčních stanic navyklé na dlouhé reklamní bloky a hýkání moderátorů potěší, že na všech pěti nových internetových rádiích tohoto zůstanou ušetřeni (pokud tedy za reklamu nepočítám zvukově agresivní upoutávky na mateřskou rozhlasovou stanici). Osobně jsem ale tomuto způsobu poslechu hudby dosud nepřišel na chuť. Výrazně mi zde totiž chybí lidský prvek. Internetová rádia prostě nemají ducha.

12 thoughts on “Nová internetová rádia

  1. Re: Zahraniční rádia jsou lepšíLive365.com je dobrá volba, poslouchám z tohoto serveru přes iTunes rádio Generation 80s Retro, ale bez reklam to rozhodně není.

  2. Vazne?To myslite vazne, ze to chrchlatko je internetove radio? ja nejsem zadny fajnsmekr, ale u tech radii je slysitelne zkresleni, podle me je datovy tok tak 96kb, vic urcite ne, coz je neposlouchatelne… me pri tom jezdi mraz po zadech …

  3. Frekvence 1jo ale pokud nejsi z Prahy a okolí, tak jsi na internetová rádia odkázán, tak jako tak
    prostě všechny ty Frekvence, Impulsy a podobné věci mají společný jeden rys: nedají se poslouchat

  4. Lochotinsky duchNo vzpominam na jedno studenstske radio na kolejich na lochotine v Plzni moderovane zdejsim blogerem, to teda melo ducha, uch… 😉

  5. to VfBRozlišil bych „internetová rádia“ a „rádia přenášená pomocí internetu“. Nejsem z Prahy, proto Radio 1 poslouchám přes net.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *