Za politickou krizi může Seznam.cz

Jak nejnavštěvovanější tuzemský portál ovlivňuje voliče


Více než půl roku byla naše republika největší nevládní organizací na světě. A svým dílem k tomu přispěl portál Seznam.cz, který na sklonku roku 2002 přemaloval zelenožlutý magazín Novinky.cz načerveno. Od té doby jsou totiž z homepage Seznamu odkazovány články redaktorů píšících pro deník, jež je pohrobkem Rudého práva. O politické orientaci návštěvníků proudících z titulky Seznamu si lze udělat obrázek z diskuse ke článku Topolánkova vláda dostala důvěru.

Aby se jednou Ivo Lukačovič nedivil, že mu někdo jeho zlatý důl bude chtít znárodnit.

Diskuse ke článku Topolánkova vláda dostala důvěru

23 thoughts on “Za politickou krizi může Seznam.cz

  1. No, aspoň se ta fraška přesunula do jiného dějství. Aneb, koho bavilo sledovat nekonečné diskuze o tom, jak jsou naše politické „špičky“ neschopné se dohodnout.

  2. Vojto, ale ony se politické špičky byly přece jen na něčem schopné dohodnout, a to na tom, že se nedohodnou…

  3. ParoubekProč tady všichni řešíte politiku? Co se takhle zamyslet nad tím, co mělo být hlavním sdělením mého článku, a to jak ZÁSADNÍ před čtyřmi lety byla událost, kdy Novinky.cz byly zaprodány ďáblu.

  4. férovkaJá se ti Laco divím, že tě tohle může rozhodit. Všichni víme, že ODS má mf, černoprdelníci lidovky tak proč i sockomančům nedopřát nějaký médium. Vždyť by to nebylo spravedlivý…

  5. to Petr K.Já jim to neberu, poPrávu jim to patří, ale proč sakra na ty články s oranžovorudými komentáři musí odkazovat titulní stránka nejnavštěvovanějšího tuzemského webu?

  6. Novinky jsou bulvárI kdyby novinky psali sebelepší články, komunita čtenářů, která se kolem nich nabalila, je prostě sráží a bude srážet dolů. Novinky a Živě mají snad ty nejhorší diskuze na českém internetu…

  7. Novinky prostě patří levici a sympatizují s ČSSD. To je fakt. A právě o to víc mám uznání, když bez přetvářky informují i o věcech, které vůbec ČSSD příjemné nejsou. V tom vidím jejich sílu.

  8. otázkaOtázka je, proč Seznam začal spolupracovat zrovna s Právem. Protože na něj nikdo jiný nezbyl? Spolupracoval by i s Haló novinami?

  9. Laco, to je přece báječné, když Právo zveřejňuje názory KSČSSD, Lidovky.cz zůstaly věrné křesťanůn a ostatní spíše pravici (pokud nepočítám bulvár). Soudný člověk ví, že pravda bývá někde uprostřed… Proto se pravidelně večer koukám na dvoje zprávy (levicové na ČT1 a pravicově-bulvární na Nově).

  10. Hele, a to vám na Právu tak vadí, že je pohrobkem Rudého práva? A není MF Dnes náhodou pohrobkem Mladé fronty vydávané ÚV SSM?

    Radši se v kritice více zaměřte na obsah než historii, protože v historii mají na hlavě máslo všichni Češi (kromě těch, co tam mají sračky).

    Kdyby „lidé“ vybírali „kvalitní“ komentáře od pravicových plátků, vypadalo by to stejně.

  11. ACH, BOŽELaco, napsal jsem zpověď… a udělal chybu v tom heslu, co musím zadat, aby se to u tebe otisklo… Nemám na to, psát to znovu… Tak jen jednu větu o komunismu – Falše dní a lži nocí. Žluč slin tekoucích ti po tváři a sklopené oči. Tvé oči, které toužily po pravdě světla… a stín na duši a život v němž nikdo nic netuší…

  12. to BonePamatuj, že prachy jsou krásná věc, ale štěstí si za ně nekoupíš. Rozumím tomu, že Seznam je komerční firma, ale měl by ke svému podnikání přistupovat zodpovědně s vědomím toho, jak VELKOU masu lidí ovlivňuje. Bohužel je to tak, že mezi jeho uživatelů je největší procento omezenců ze všech našich portálů a podle toho pak vypadají komentáře na Novinky.cz.

  13. to llookI přes uniformovanost socialistického tisku nebylo možný přehlídnout rozdíl mezi RP a MF.

  14. to GTIMrzí mě, že Tvůj první příspěvek neprošel, zkusím požádat Arthura, aby zjednodušil kód na obrázku. Ale díky alespoň za těch krásných Několik vět.

  15. jaka proboha zodpovednost?Novinky patrily Seznamu odnepameti. Lukacovic pro ne nemel obsah. Vsechny novinovi vydavatele uz mely svoje stranky pod svou znackou, jen Pravo ne. Taxi placli.
    Z jednech srackovych Novinek vznikly jine srackove Novinky. Nic, co by stalo za rec 🙂

  16. Teda ja sem taky ten demograt, ze jo, a hlavne aby byla ta svoboda a tak, ale co je moc, to je moc. Preci kazdymu debilkovi uz musi bejt jasny, ze nejde aby si lidi premesjleli vo cem by chteli a jeste si pak mirnix tirnix pousteli hubu na spacir. Pak ty socky nevedi, co vlastne maj chtit, co je pro ne jako nejlepsi. Fakt jako ze by mi to sockomousky pravo nevadilo, teda kdyby ho nikdo necet. Ale takhle jen voblbujou luzu, a jak pak mame vybudovat ten kapitalizmus? Ivo by mel fakt bejt vic uvedomelej a poustet ty spodine jen to, co je opravdu pravda a nemotat jim ty jejich prazdy palice komousskou propagandou. To tady jako s Lacem souhlas, protoze takhle uz to dal nemuze jit.

  17. Faktem je, že jakékoliv médium či redaktor ovlivňuje čtenáře směrem odpovídajícím jeho politické orientaci pravicové pravicově, levicové levicově a těch nestranných je naprosté minimum. To je přirozené a nelze s tím nic udělat.

    Co se týče Práva považuji ho za nejlepší české noviny. Novinky moc nečtu, každopádně tam vidím jako hlavní problém ne redakci, ale čtenáře, protože většina jich je na mě levicových až moc.

  18. laco:
    „ale proč sakra na ty články s oranžovorudými komentáři musí odkazovat titulní stránka nejnavštěvovanějšího tuzemského webu?“

    kdyby byl druhy nejnavstevovanejsi, tak je to ok? ale protoze je nejnavstevovanejsi, tak tam musi byt ta nase prava?
    levici nevolim, ale tohle jsou presne ty nazory, ktere skodi pravici

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *