Konečně agregátor zpráv na vysoké úrovni

Zapomeňte na Prehled.net, je tu Nový den!Jirka Lahvička se do podvědomí odborné internetové veřejnosti zapsal vytvořením projektu Weblogy.cz shromažďujícím odkazy na příspěvky weblogů píšících o internetových technologiích. Dnes Jirka spustil web Nový den, na kterém najdete seskupené zprávy setříděné podle důležitosti.

Zprávy jsou řazeny do kategorií Domov, Svět, Ekonomika a Sport. Pokud se najde dost kvalitních zdrojů, budou stávající rubriky rozšířeny o další — Kultura, Společnost, Věda a technika. Zatim jsou monitorovány příslušné rubriky těchto serverů: zpravy.atlas.cz, blesk.cz (zatím jen sekce Sport), ceskenoviny.cz, financninoviny.cz, sportovninoviny.cz, idnes.cz, ihned.cz, izurnal.cz, lidovky.cz, mojenoviny.cz, novinky.cz, sport.cz, zpravy.quick.cz, deniksport.cz a tiscali.cz/news.

Zpráva je tím důležitější, čím více serverů ji přineslo, čím větší jí dávají váhu a čím je novější. Systém projde každý zpravodajský server jednou za 5 — 20 minut. Pro zajímavost — celý web od začátku do konce pohání 77 kB PHP kódu a velikost posílaných stránek je díky komprimaci v řádech jednotek kB. Sluší se také poznamenat, že povedenou grafickou podobu webu má na svědomí společnost PeckaDesign. A ještě jedna zajímavost nakonec — Jirka Lahvička snad zásadně spouští své projekty v neděli.

Nový den

5 thoughts on “Konečně agregátor zpráv na vysoké úrovni

  1. Moc pekneDle meho je tento agregator velice povedeny a podobny na ceskem internetu chybel. Jeste mozna trosku rozsirit temata, ale jinak perfektni a prehledny. Velice dobra prace.

  2. Spouštění v neděliSpouštění v neděli má jednoduché vysvětlení – ve všední dny musím pracovat za peníze (a víc než 8 hodin denně pracovat nevydržím), takže na práci zadarmo nic jiného než víkendy nezbyde 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *