Má bloger naslouchat svým čtenářům?

Je tu bloger kvůli čtenářům nebo čtenáři kvůli blogerovi?


Víš, kámo, možná to nevíš, ale před pár dny to bylo přesně patnáct let, co se naše bývalá federace připojila k internetu. Celá republika se tehdy musela dělit o linku o rychlosti desetkrát nižší než je rychlost, kterou se dnes k internetu připojíš z mobilu v tramvaji mezi Jindřišskou a Václavákem. Rychlost však už dnes není tím, oč tu běží, i na výroční schůzi zahradkářských svazů zaslechneš diskuse na téma zahlcenosti webu informacemi.

Hele, brácho, taky jsem na hromadu informačního balastu přihodil několik věrtelů. Tak jako každej bloger. Ale snažím se to omezovat. O to více překvapí, když mně několik čtenářů, jejichž názoru si navíc vážím, napsalo nebo přímo do očí řeklo, že příspěvky ve stylu „Víš, kámo“ jsou už trapný. Je sice nad slunce jasný, že tak jako mají oni právo na svůj názor, mám já právo psát jak chci, ale přesto bych rád věděl, zda nejde o názor většinový. Protože blog bez spokojenejch čtenářů je zbytečnej jak italskej fotbal bez diváků.

Ještě než do komenářů připojíte svůj názor, přečtěte si prosím dle mého názoru nejlepších pět článků napsaných ve výše zmíněném stylu.

Sexy zadečky mají jen třicítky
Koncert Hany Hegerové
Lístky na fotbal Česko – Německo
Rodičovský příspěvek
Nová Škoda Fabia

22 thoughts on “Má bloger naslouchat svým čtenářům?

  1. Víš, kámo,piš si jak chceš, od toho tu to je, ne? Piš tak, aby to bylo z tvojí duše, broda, a pokud budeš cejtit, že to si fakt ty, že to fak tak máš, tak – killdamadrfakrz, nigga! Respect!

    Ať budeš psát tak či onak, tak se vždycky najde někdo, kdo ti napíše, že bys měl psát jinak (tzv. Druhé Dentovo pravidlo). Jak s nimi naložit říká tzv. Douchův dodatek Druhého pravidla (to je ten známý výrok „***** je do ucha“).

  2. StylJak říká heslo jednoho pořadu: „Styl není nic,
    ale nic není
    bez stylu.“ Sám občas nevím jak článek uvést, ale vždy se něco objeví, co překvapí či šokuje. Pokud tedy myslíš, že „Víš, kámo“ je tvůj styl – piš tak dále. Já jsem zastávám názor cekem osobitý přístup ke čtenáři ponechat.

  3. KEMO, NEŠILKemo, tvý dokonalý šrajbáky, jsou prostě tvý dokonalý šrajbáky. Jak líbí? Jak nelíbí? Kámo, brácho 😉 všechno v cajku. Nebo ti snad ruplo v guli? Či se snad domníváš, že když Hemingway ustřelil na poslední stránce svý božský povídky Macomberovi půlku temene, že se před tím dotazoval, co by tomu řekli u armády spásy? Kemo, nešil.

  4. Trochu OT k té rychlosti mobilního připojení. O víkendu jsem byl na horách. Takže od pátku bez internetu. Dneska v neděli to na mě přišlo, že bych zkusil internet přes mobil. Takže rychlost se pohybovala kolem 8kB/s což na stahování je málo, na výši paušálu moc! Když jsem stáhnul první megabajty, začasl jsem přenesená data násobit cenou za kilobajt. OMG 🙂

  5. Konečně na to došlo. Psát Ti, ať ve stylu „víš kámo“ přestaneš psát, jsem Ti sice nechtěl – je to Tvoje věc – ale je fakt, že poslední dobou jsem měl sto chutí tak učinit. 🙂 Takže jsem si řekl ve stylu hesla „když se ti to nelíbí, tak to nečti“, že hned jak uvidim na začátku věty „bráchy“ a „kámoše“, stránku zavírám. Doteď jsem tak činil. Už toho bylo dost. Jen dnes – díky té anketě – jsem článek přečetl. Hlasoval jsem proti. Beztak si myslím, že o půl čtenáře méně Ti asi vadit stejně nebude. 🙂

  6. tvoje volbaTěch pět článků jsem opakovaně nečetl. Není důvod. Mně se „kámo-brácho“ nelíbí, ale pochopitelně tě nebudu násilím lámat ke změně stylu. Víš, kámo, nejsi italskej fotbal, a tak si myslím, že bude nejlepší, když si budeš psát, jak ti zobec narost. Hele, brácho, klidně si při tom psaní mysli, že jsou všichni spokojení, protože i přes kritiku a narážky přeci dále čteme. Jednoduše na nás aplikuj Douchův dodatek Denthova druhého pravidla a nešil.

  7. Jsou všichni spokojení?Je cílem autora blogu to, aby všichni jeho čtenáři byli spokojení? Nebo je cílem spíš to, aby se ti spokojení stali čtenáři? 😉

  8. Mě se styl Víš kámo moc líbí. Připadá mi, že se tímto způsobem dá říci spousta věcí lidštěji a lépe…Je to jistě od srdce, tak to mám ráda. Jen tak dál. Díky.

  9. vieš, priateľu,keby v style „výškámo“ boli pisane vsetky clanky, zrejme by to nebolo ono – ten styl sa mi paci ako fajnovy dezert na tvojom blogu:)

  10. dobrý voleZnovu říkám: „Víš kámo vole,proč ne…?“Špatný by bylo, kdyby byl pouze styl bez obsahu. Takhle není důvod se nad „pouhým“ oslovením pozastavovat.

  11. Laco,je nejspíš zbytečné, abys vyvolával podobné diskuse. Když máš chuť psát „Víš kámo“, prostě to piš.

    Změnil jsi úsměv. Ano, tenhle je krásnější.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *