Jak jsem prodělal čtyřicet tisíc

Prostřednictvím nového webu radícího jak obchodovat s akciemi


Burza cenných papírů Praha dnes zahájila provoz nových internetových stránek PX web, jejichž cílem je seznámit jednoduchým a srozumitelným způsobem širokou veřejnost s činností burzy. Hned mě zaujala kapitola Mohu si to vyzkoušet, kde jsem si za virtuálních 200.000 Kč zakoupil akcie společnosti Zentiva a odstartoval simulaci. Při sledování klesajícího kurzu jsem si oživil vzpomínky na období po první i druhé vlně kuponové privatizace, kdy mezi mé nejoblíbenější čtení patřily stránky s kurzy akcií. Po čase jsem zjistil, že mezi burzou a Fortunou není žádný rozdíl, a tak jsem raději přestal s obojím.

A své peníze si dál ukládám pod polštář.

Simulace obchodování s akciemi

18 thoughts on “Jak jsem prodělal čtyřicet tisíc

  1. Zkusil jsem druhou nabízenou možnost Unipetrol a z 10000 investovaných jsem měl zisk/ztrátu -4050 Kč.

    Koho má toto demo nalákat?

  2. krasna ukazkaNahodou demo je zpracovane pekne a nalakat muze treba bloggery, aby na nej odkazali 🙂

    Jinak je to ale krasna ukazka nezvladnuteho marketingu, pote co jsem na Unipetrolu „prodelal“ 3.500, tak je mi jasne, ze se mam drzet od burzy v uctive vzdalenosti.

  3. chyba v programu?třeba to mělo generovat zisk, ale programatoři se někde ukleply 🙂

    ale i negativní reklama je reklama a zpětné odkazy se hodí

  4. No ja neviem……ale investovanie na burze je predsa dlhodobá záležitosť 🙂 Na druhej strane je pravda, že chlapci aspoň mohli defaultne generovať zisk.

  5. Pokud investujete do akcií tímto způsobem, tak je to opravdu srovnatelné se sázením sportky, to je spekulace s a investicí to nemá nic společného. Věci jako rozložení portfolia, risk management atd. vám zřejmě nic neříkají. Navíc kurz Zentivy je z června 06 kdy probíhaly celosvětové korekce a vrazit všechny peníze do jednoho titulu by udělal opravdu jen otrlý spekulant na bázi spíše technické nebo psychologické analýzy.

  6. retail webDíky za komentáře našich nových stránek :-)). Účelem nebylo nalákat investory k bezhlavému nakupování, ale osvětlit principy fungování jednotlivých investičních nástrojů. Výběr příkladů proto nebyl nikterak ovlivňován ve smyslu pozitivního vývoje naopak, chtěli jsme ukázat, že investování na burze je věc veskrze zodpovědná a že velmi záleží na dobrém načasování investice. Účel webu tedy není marketingový, ale spíše vzdělávací. V tomto směru je bohužel v ČR velký dluh.

  7. kovařik: To se myslím povedlo. flash je zpracován hodně pěkně, až budu mít zbytečný peníze tak se dám do nakupování akcií

  8. Hmm„Po čase jsem zjistil, že mezi burzou a Fortunou není žádný rozdíl, a tak jsem raději přestal s obojím.“
    To může říct jen člověk, která nemá o akciových trzích ani potuchy 🙂 Myslím, že při troše snahy, učení se a hlavně pevných nervech na tom jde vydělat rozhodně více než např. dělaním stránek a podobných věcí 🙂

  9. fortuna vs burza„To může říct jen člověk, která nemá o akciových trzích ani potuchy :)“
    mno, stretol som uz ludi, ktory maju aj na vsadzanie dost vypracovane systemy, ktore im vynasaju (zatial :).

  10. No panove No ja bych to nevidel tak spatne,o akciích moc nevim ale pro obycejeneho cloveka ktery na to nema cas je to i zbytecne. Penize investuju do fondů, ať se starají jiní. Když se člověk spokojí s nižším ziskem je to fanj. 0 starosti a pokud člověk neni pako tam ma zisk kolem 10-20 procent za rok

  11. Cekal sem realnou simulaci online burzy a dockal sem se prednastavenych dat 2 podniku.

    Tragicka stranka…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *