Externí harddisk

Než kancelář přesuneme na web


Tak prý Google nabízí komplexní kancelář na webu. Hmm, nic pro nás. Stačilo by, pokud bychom někam na web mohli umístit za rozumný peníz více než 20 GB dat, ke kterým by bylo možné zabezpečeně a rychle přistupovat z vybraných počítačů. Se soubory pro Word, Excel nebo AutoCAD by se tak pracovalo přímo na vzdáleném serveru. Tím by se vyřešil problém neustálého přenášení dat na počítače umístěné mimo kancelářskou síť.

Než se tak stane, budu si muset vystačit s externím harddiskem, který si právě vybírám. V aktuálním čísle časopisu Chip byl uveřejněn srovnávací test 2,5  externích pevných disků, v němž byl jako vítěz označen harddisk Teac HD-15 PUS, i když mnohem více mě zaujal jeho sourozenec Teac HD-15-PUK-60. Ale mým největším favoritem je v této chvíli pevný disk Western Digital Passport II 60GB s implementovanou technologií WD Sync, která provede synchronizaci a zálohu dat.

Jen doufám, že synchronizace mezi externím a pevným diskem bude probíhat stejně hladce jako například synchronizace mezi PDA a PC. Za pár týdnů se o prvních zkušenostech rozepíši v rubrice Testy.

14 thoughts on “Externí harddisk

  1. Nerad extroverty.Všemu externímu (pokud to není „fleška“) namůžu nějak přijít na chuť, někdy i na jméno 😀

  2. Ex HDD pro prácí grafikaahoj Laco, uz vice jak 1/2roku zvazuji, jak vyresit podobny problem, a to kde nasdilet 50GB dat tak, abych je mel vsude po ruce (nejen stolni PC ale i s NTB atd..). Chci se te tedy zeptat, zda nemas osobni zkusenost, s praci na externim HDD (USB 2.0 a FW800) s narocnejsimi aplikacemi jako je Photoshop apod. Jde mi hlavne o prenosovou rychlost zda je dostacujici. Kdybys nahodou podobnou zkusenost mel, rad si poslechnu tve postrehy (me icq 43722081).

  3. to gulageAhoj Lukáši, zkušenosti s externím harddiskem nemám žádné. Dospěl jsem k potřebě jeho nákupu evolucí, disketu po disketě, flashku po flashce…

  4. Doporučuji WDJá osobně jsem se před několika dny stal majitelem Western Digital Passport II WDXMS600TE – 120GB, 2.5 a nemůžu si na něj vůbec stěžovat. Krásně malinkatej, mobilní a vůbec nevadí, že při přenosu dat je o něco málo pomalejší, než externí disky napájene z externího zdroje a vyššíma otáčkama:-)

  5. no pokud nepotřebujete tahat extra velké soubory, tak stačí i jakýkoliv slušný diskový mp3 walkman, já mám Thomsona s 5 GB pamětí a používám ho jako flash disk i walkman, opravdu potřebujete těch 80 GB dat stále? nebo stačí 2 GB dat pro aktuální projekt?

  6. Já jsem hledal pokud možno levné řešení, proto jsem pořídil za 400kč rámeček StoreJet a do toho za cca 1500 kč nejlevnější 2,5“ 80GB disk od Toshiby. Používám to víc než půl roku, procestoval celou Evropu a naprostá spokojenost. Na zálohování dat nebo Photoshop je rychlostně zcela dostačující.

  7. Maxtor a WDVlastním jak Maxtor OneTouch III tak WD My Book. Nebudu řešit vzhled, protože stejně disky odpočívají někde v koutku a tiše si online zálohují. Funkce jsou téměř identické, alespoň co se zálohování týče. Pracují se stejným softwarem, jen u WD je dělaný více pro BFU a u Maxtoru mi příjde, že se dá s nastavením více vyhrát. Osobně tedy preferuji u těchto externích HDD Maxtor.

  8. wdosobně jsem vlastníkem wd passport 80gb, ale I. a ještě book 500gb… a hodlám koupit passport II 🙂
    ale jsem ale WD magor…

  9. zkušenostCca 1 rok jsem provozoval Western Digital 80GB, 2.5 a teď mám 2 měsíce 160 GB a nebyl jediný problém. Zkušenost se synchronizací bohužel nemám.

  10. WD PassportAhoj. Mám přesně tenhle externí WD, ale 120GB verzi. Co se týče rychlosti, myslím že mu nejde nic vyčítat. Zvládá bez problémů 20-24MB/s, což je srovnatelný s interníma HDD před pár lety.
    Jinak WD Sync je super prográmek. Malej a jednoduchej a dělá jen to, co se od něj očekává (synchronizuje poštu, kalendář, dokumenty atd.).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *