Nové internetové počítadlo

Roste konkurence pro Toplist, Navrcholu nebo Google Analytics?


Před pár dny byla spuštěna služba NetAgent.cz zajišťující monitoring návštěvnosti webů. „Víceméně hlavním důvodem vzniku byla snaha poskytnout českému webmasterovi zdarma lepší služby než jaké nabízí po deset let neaktualizovaný Toplist, který poslední dobou skomírá, ale jehož zásadní výhodou je obrovská základna registrovaných webů. Bohužel na českém internetu se nenachází příliš ekvivalentních služeb, na které by stálo za to přejít. Snad jen Navrcholu, které však již při registraci dává více než zřejmě najevo, že pro solidní statistiky je třeba objednat placenou verzi,“ napsal mi Miroslav Hesoun, který za službou NetAgent.cz stojí.

I v budoucnu by prý nadále měly být zdarma i ty statistiky, jež jsou v jiných systémech většinou placené. Můžete se tedy mimo jiné těšit na kompletní měsíční a celkové souhrny podrobných statistik, export do PDF formátu, vícero měřidel pro weby, které chtějí svoji návštěvnost přímo prezentovat on-line či další funkce, jež by mohly oslovit i SEO odborníky.

17 thoughts on “Nové internetové počítadlo

  1. K čemu?Při prohlížení stránek Netagent.cz mě napadla parafráze jedné skvělé filmové hlášky: „To muselo dát práce… A přitom je to úplně k ničemu.“ Proč se snažit o statistiky zdarma, když existují Google Analytics? To je jen plýtvání časem a financemi…

  2. Mě spíše zaráží……, že na jejich webu si nemůžu prohlédnout výstup statistik bez registrace. Myslím nějaký típnutý obrázek nebo tak 🙁 jinak se to tváří zajímavě…

  3. Ono je otázkou, proč raději nevyužít kvalitní analyzer logu, než zbytečně prodlužovat dobu načítání stránky vkládáním dalších „počítadel“.

    Ano, jsou tu i stránky na freehostech (že Laco :-)), kde není možnost pístupu k logům, ale takovýto uživatelé většinou stats GAnalytics nepotřebují.

    Stejně bych řekl, že NV a Toplist většina lidí využívá pro získání zpětného odkazu.

  4. mě zarazil systém přihlašování a odhlašování – fakt asi spíchnuté horkou jehlou, takové věci se dají přece odladit hned doma, v teple 🙂

  5. austin: Google je sice super, ale jednu nevýhodu. A to velkou. Neumožnuje srovnat moji statistiku s ostatními. Přiznám se, že ač mám na jedné pro mě důležité stránce Google od začátku co ho šlo získat, tak stejně častěji kontroluji svoji návštěvnost na Toplistu. Ty pro mě hlavní informace mi dá rychleji a přehledněji než Google.

  6. to MichalHmm, tak získání zpětného odkazu… Ty jo, to mě nikdy nenapadlo, musím se nad sebou zamyslet.

  7. DíkesDíky za tip, na jeden website použiju netagent a na druhej google analytics, bo už mě toplist nějakou dobu štve – sem tma vypadává, nezobrazuje statistiky poctivě (výsledky co dával php skript a toplist byly odlišné).

  8. Zkusím ho o víkendu testnout. Toplist absolutně nestíhá, má výpadky. Jak už jsi napsal, jeho výhodou je právě ta základna registracé, žebříčky..

  9. Podivné počítáníTak koli lidí tu je ted vlastne online a kolik jich tu bylo za cely den, dle obou sluzeb ….?

  10. to HokyMěření pomocí služby NetAgent.cz jsem na blog vložil dnes odpoledne, proto ty rozdíly. A metodiku měření počtu online uživatelů má zdá se každá služba jinou.

  11. onlineOnline návštěvník je každý návštěvník po dobu 5ti minut od poslední zaznamenané aktivity. viz napoveda systemu … toplist to ma tusim na 30 minut ale to uz jsou lidi davno za horama 🙂

  12. to KovbojNo vidíš, já statistiky nepoužívám pro zvyšování svého ega, ale pro přesný přehled o návštěvnících na mém webu 😉 Jinak řečeno, ani tak mě nezajímá, kolik lidí na mou stránku přišlo, jako spíš odkud, jak dlouho tam byli, zda jsou to návštěvníci noví nebo vracející se a jaký je dlouhodobý trend návštěvnosti. Jestli mi v pondělí přišlo 500 nebo 800 lidí je mi úplně jedno.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *