Vyzkoušejte betaverzi nové Slunečnice

Rozkvetlá po pěti letech


Když se pídím po nějakém prográmku ke stažení, Slunečnice.cz je pro mě jasná volba. Chodil jsem tam už dlouho před rokem 2002, kdy se objevila ve své dnešní podobě, takže ji pamatuji i jako mladé kvítko. V současné době probíhá veřejné testování betaverze nové Slunečnice, která nově nabízí magazín (články, zprávičky), nové funkce pro registrované uživatele (historie stažených programů, nové hodnocení programů, uživatelské recenze, přepracované diskusní fórum) a nechybí ani nějaké ty „web 2.0“ hrátky (tag cloud, ajaxové hodnocení softwaru, našeptávač hledání). Pod novou grafickou podobou je podepsána Ivana Bednářová (ART-PGN).

A jak mi sdělil Tomáš Krause ze společnosti Internet Info, která Slunečnici provozuje, do ostrého provozu by měl být web spuštěn v pondělí 2. dubna.

25 thoughts on “Vyzkoušejte betaverzi nové Slunečnice

  1. PovedenéPro mě na prnví pohled mnohem přehlednější než relativně nedavný redesign Stahuj.cz, na který jsem si pořád nezvykl, připomína mi to zahraniční portály, což pro mě není vůbec na škodu, a naopak to nyní vypadá nejprofesionálněji z českých webů s tímhle zaměřením.

  2. Přeházené boxíkyPod Linuxem mám boxíky přeházené, takže to nepůsobí příliš jednotně. Po grafické stránce ovšem působí svěžím dojmem.

    Mimochodem: koho to vůbec napadlo použít název kytky pro download server? Jeví se mi to jako dobrý nápad a konkureční odlišnost (také často stahuji ze Slunečníce).

  3. HruzaNo ty boxiky jsou hruza, dyt to nema ani stejnou sirku, spatne poskladane. Napriklad katalog bych hodil uplne doleva, s vetsi sirkou, tagy doprava, … Mimochodem ty tagy by taky nekdo mel dat doporadku, pac se tam objevuji duplicity.

    RadimH: Ta kytka je slunecnice, logo stranek.

  4. Podle mě velice nepřehledné, moc barev, nízký kontrast. Moc boxů = moc přemýšlení, než někam vlezu.

  5. Nutno trošku doladitRadimH: Mohu potvrdit, že ve Firefoxu, Opeře i Konqueroru mám úvodní stránku také „neuspořádanou“.
    Jinak pastelové barvy mám rád, takže za ty uděluju kladný bod 🙂 .

  6. Sláva! Konečně schema, na které se dá dívat. Ještě redesignovat odporný šedo-oranžový root.cz a Internet Info má čisté konto. 🙂 Mimochodem, kdyby se boxík „Nejoblíbenější“ přesunul napravo, barevně by to ladilo a nepochybně i eliminovalo pocit rozházení.

  7. Dle me velmi neprehledne, neni kladen na primarni ucel webu (dle me to je katalog programu).
    Dale kontrast pisma mi prijde spatny.
    Dale by melo byt [TH] text-align: left; nektere prohlizece ho centruji doprostred coz jeste umocnuje pocit chaosu, a tech chyb tam je poviceru. Zatim vazne jen beta … jak grafika tak provedeni. Osobne bych od „noveho“ webu cekal vice

  8. Ach joNa nové verzi jsem se podílel radami a design jako takový mi přijde povedený. Bohužel kodéřina pokulhává a typografie dostává na frak. Za to ale Ivana Bednářová nemůže.

  9. Překročila svůj stínGrafické návrhy studia ART-PGN jsou většinou docela špatné. Nová Slunečnice sice není nejhorší, přesto si myslím, že společnost jako je Internet Info by si mohla dovolit investovat do lepšího grafika než je tahle „šmudla“, která mastí weby bez rozmyslu a stále stejným stylem…

  10. žvejkačkovej designten design mě bolí do očí a to nejsem nijak starej… když sem to procházel musem sem si na notebooku stáhnout jas pak se to celkem dá

  11. btwbtw ta barva odkazu nahoře TIP: něco je jak pěst na oko. Nové programy jsou dole a píšeme jinde taky to mě vadí. reklamy neladí a ani nikdy ladit nebudou pokud tam bude to logo JOBS … které mě upoutá pozornost víc než obsah stránky. No asi to tak má být každopádně starší verze byla a je přehlednější.

  12. TO RadimH: Jak přeházeně? Veškerý vývoj je dělán primárně na Linuxu a ve Firefoxu. Pošlete mi kdyžtak privátně screenshot.

    Slunečnice – nepletu-li se, tak název vznikl podobně, jako pár jiných našich projektů – byla volná doména, tak se zaregistrovala a pak se vymýšlelo, co s ní 🙂 Zlatý časy konce minulého století 🙂 Víc by věděl určitě AHA.

    Jinak díky za názory, na relevantních připomínkách ještě do ostré verze zapracujeme.

  13. Souhlasím s gwh a Hermitem. Také mi to připadá zoufalé, nemohu se rozhodnout, zda jde o krok zpět nebo kupředu. A takový výsledek redesignu budí jen rozpaky.

  14. Horni cast az po listu vyhledavani bych vzal, ale ty podivne boxiky pod tim mi prijdou jako jeden velky neprehledny a osklivy chaos. A obavam se ze ve finale to bude jeste horsi. Takze podle me: rozhodne cesta zpet a hodne daleko zpet.

  15. Slunečnice není pro měDesignově byla lepší starši, konzervativní, verze, protože lépe vystihovala zaměření serveru. Ale na Slunečnici nechodím a doufám, že ani nebudu.

  16. Oblíbený serverOblíbený server a velmi pěkný redesign. Zprvu působil rozházeným dojmem, ale jistě si každý časem zvykne. Už se těším na ostré spuštění.

  17. Z bláta do loužeNevím jaké jsou finanční možnosti provozovatele, ale takto laciný design?

    Je to velice nepřehledné. S těma rozházenýma blokama, to myslíte vážně? To je záměr?

    Pokud je toto redesign, pak jste promarnili velkou šanci konkurovat ostatním (lepším) webům.
    Například stahuj.cz.

  18. Rozporné reakceS těmi reakcemi je to srandovní: část říká, že je to vzhledově lepší, část říká přesný opak. Žádné empirické hodnocení/testování neproběhne a to, co je na betě, se spustí. Lidé si zvyknou a nebo přejdou na přehlednější weby.

    BTW doména slunecnice.cz byla registrována pro projekt seznamky ještě v rámci Projektu PinkNet. Seznamka se nakonec nedotáhla do konce, tak se semínek-plná-květinová doména použila pro katalog softwaru…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *