Naplnění jednoho z dětských snů bylo blízko

Velké zklamání


Víš, kámo, to bylo někdy ve dvaaosmdesátým. Byl jsem tehdy s ostatníma čtvrťákama ve škole v přírodě ve Vimperku. Hrál tam zrovna Chomutov, a tak jsme šli celá třída fandit. Prohráli jsme 3:5 a já šel tehdy spát hrozně zklamanej. Od tý doby jsem začal chodit na hokej pravidelně, a i když hrál Chomutov jen nejvyšší rybníkářskou soutěž, snil jsem o tom, že jednoho krásnýho dne postoupíme do 1. ligy a na našem stadionu, kterej je po Štvanickým zimáku druhým nejstarším v republice, budu chodit na Duklu Jihlava nebo CHZ Litvínov.

Hele, brácho, dneska jsem byl po mnoha letech na hokeji znovu. Stačilo málo, dát v prodloužení gól jako první a Chomutov by se po více než třiceti letech konečně vrátil do nejvyšší hokejové soutěže. Nestalo se. Po vítězným gólu soupeře jsem zůstal nehnutě stát. Bylo mi líto toho malýho zklamanýho kluka, kterej se tak těšil, že ten krásnej den, o kterým kdysi snil, nastane právě dnes.

21 thoughts on “Naplnění jednoho z dětských snů bylo blízko

  1. to langustaNa tom, že mi dneska hokej už moc neříká se nic nemění, kdyby ve finále olympijskýho turnaje naši prohráli v prodloužení, tak to se mnou nehne, možná bych to ani neviděl. Ale na tenhle zápas jsem šel kvůli tomu malýmu klukovi, který si zasloužil splnění svého dětského snu.

  2. kecymalej si nikdy nebyl … natož zasněnej; jsi přeci tvrdý realista, a proto měl účasti na zápasu předcházet telefonát IVANOVI (teď dělá i do hokeje) … on by ti to vysvělil

  3. V pondělí jim ukážemSledoval jsem zápas na netu…za což by se měl asi každý Chomutovák stidět (ujít pár kroků na staďák)…ale s takovým napětím, prožíval jsem každou minutku jako vy diváci na místě dění. Měli jsme to už skoro v kapse a oni si to nechají tekhle ujít. Tak v pondělí jim to ukážem – hrát na cizí půdě taky dokážem.

  4. Ad Fremy: StudChomutovák nejsem, takže se „nestidím“, ovšem pokud bych Chomutovákem byl, tak bych se tedy fakt „styděl“.

  5. Proč chodit na staďák, když každej rozumnej ví, že Chomutov postoupit nechce (kromě hráčů).

  6. to edaTak teď se stYdím dvojnásob. Hrubka neodpustitelná. A to jsem měl ve 3/4letí z češtiny 2-3. Musím si po sobě texty vždy přečíst.

  7. to VankeltČím víc o tom přemejšlím, tím víc docházím k závěru, že máš pravdu. Paní primátorka se o hokeji nezmíní jak je rok dlouhej, narozdíl od neustálého maminkovského povídání o dětech (rozzářená dětská očka na Mikuláše, o vánocích, velikonocích apod.). Taky pochybuju, že někdo z Magistrátu zorganizuje na náměstí promítání pondělního televizního přenosu z ústeckého zimáku. Ale kdyby se toho ujal kandidát na senátora pan Řehák, možná by mu to v sobotních volbách pomohlo.

  8. vidíš… je to jinde. Prostě vše je nalinkováno a ten zaněnej kluk si mohl ušetřit papírový kapesníček co mu dal strýček ….

  9. pravidlo č. 7 (2eda)Pravidlo internetových diskuzí č.7:

    Na každé diskuzi se najde alespoň 1 individum, které nedokáže vymyslet smysluplný příspěvek, tak alespoň reje do ostatních a opravuje jim chyby v příspěvcích. AMEN

    Dodatek k č.7: Na serverech typu Živě je takových individuí minimum. Nadbytek chyb totiž způsobí, že „korektorům“ se opravy nejvejdou do boxu pro příspěvek, což způsobí přetečení zásobníku a následně jsou hacknuti hackery z jiných diskuzí (třeba z diskuze Linux nebo Windows).

  10. korekturyNejsem z těch, kteří si potřebují dokazovat, že umí česky, ale občas je některá hrubka fakt do očí byjící 🙂 Nicméně málokdy se odhodlám toho člověka upozornít. Pokud je to v článku, tak to řeším mailem, do diskuze mi to připadá jako onanie ega. Pokud je to v diskuzi, tak polknu a pomyslím si svoje. 🙂

    Jinak se omlouvám za OT.

  11. 2PetrKBylo to mysleno jako takove pratelske „rypnuti“ a myslim, ze i tak prijato…:) Puvodne jsem reagovat nechtel, obecne do diskusi moc nepisu, ale napadl mne v te souvislosti „maly, neskodny byt ne prilis vydareny bonmot“, ktery jsem nakonec napsal“. Pokud se vas ta „korektura“ nejakym zpusobem vice dotkla, omlouvam se za vasi psychickou ujmu a vase pripadne leceni u odbornika jsem pripraveny uhradit…howg

  12. 2 JH: souhlas, já obvykle reaguji stejně, ironie přichází ve chvíli, kdy si na korektorovi vybíjím emoce nahromaděné v pracovním procesu…

    2 eda: ok, v pohodě..
    BTW, ono by to do očí tak nebYlo, kdyby před rejpnutím byl nějakej rádoby smysluplnej text. Takhle to bYlo bIjící do očních BULV.

  13. další !!!… no klucí, tak jsme si popovídali a LACO by mohl konečně přispět něčím dalším. Poslední dobou mu to nějak opadá.

  14. to langustaHele, i BULVÁR musí mít nějakou kvalitu. Mám v zásobě pár témat, ale nějak se mi s nima nechce ven. Když se jimi teď probírám, tak buďto je to nuda nebo je to blbý nebo dokonce obojí zároveň. Takže raději NIC.

  15. chomutovákJak to teda v tom Ústí dopadlo? Dali jsme toho góla ve druhým poločase?

  16. ? to Laco… je vidět, že hockey nerozumíš, protože každej ví, že se puk nesmí brát do rukou.

  17. 2 zdeněk: pche, to povídej jinejm lamám. ten pruhovanej chlápek ho má v pařátech každou chvíli…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *