Už vím, co znamená Web 2.0

Ty dva znám, ale kdo je ta nula?


Známý vizonář Patrick Zandl dnes spustil web Čertoděj s podtitulem Čertovské věci o Web 2.0 a web trendech. Druhým šéfredaktorem nového magazínu je Martin Malý (Arthur Dent), který před měsícem spustil vlastní webzin Dev::Info, o kterém mi řekl následující:

Snažím se mít trošku rozhled po světě, ne jen to co přinášejí „české webziny“. Souhlasím s Mishou, který psal, že zatímco se ve světě dějí akce jako je FutureOfWebApps, tak české webziny jako Lupa či DigiWeb řeší CEBIT, probírají XHTML a píšou rozhovory s marketingovými řediteli. No a jako vedlejší produkt mého vlastního vzdělávání je Dev::Info. Říkal jsem si, že bych si mohl ty informace někde ukládat a zatřídit – no a pak byl jen krůček k tomu nabídnout je dál.

Mám z vás kluci radost, je vidět, že internet mají pod kontrolou třicátníci. Až tu za pár let bude Web 3.0, a vy budete shánět třetího do party, víte kde mě najdete.

3 thoughts on “Už vím, co znamená Web 2.0

  1. ČertostrojVypadá to velice zajímavě, už jsem si je šoupl do čtečky ale bojím se, že brzy přestanu stíhat přečítat ty kvanta informací co se na nás hrnou.

  2. Uvidíme …Projekt vypadá rozhodně zajímavě a to nejen obsahem, ale i pojetím akciového webu a použítím kolaborativního CMS. Uvidíme jak se to vyvine. Do RSS čtečky už jsem si to také přidal 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *