Díky Web 2.0 se Češi stanou mistry světa

A to nejen ve Skoku pro něco


Před pár dny byl oficiálně spuštěn web Výsledky.cz. Jak již název napovídá, hlavním tématem stránek jsou aktuální výsledky, a to sportovní. Ty jsou k dispozici nejen za Českou republiku, ale rovněž i z celosvětového sportovního dění. To vše z fotbalu, hokeje, tenisu, formule, basketbalu, volejbalu a amerického fotbalu. Jenže koho kromě patologických sázkařů zajímá, že dnes odpoledne v zápase arménské fotbalové ligy podlehla domácí Kilikia mužstvu z Araratu 0:4?

To mnohem zajímavější možnosti skýtá další část nového webu, kterou tvoří sportovní wiki a blogy. „Tento z větší části komunitní server je založen na prvcích Web 2.0, které jsou současným trendem ve světovém internetu. Systém nabízí obsah generovaný přímo samotnými uživateli,“ chlubí se autoři Výsledky.cz.

Zdá se tedy, že se konečně našel způsob, jak se čeští sportovci mohou dostat na vrchol bez tvrdého tréninku a dostatečné dávky štěstí a dopingu. Komunita se už postará o to, aby nás Řekové nevyřadili těsně před bránou finále Eura 2004, Franz Straka získal pro Spartu pohár Champions League a to by v tom byl čert, aby Blšany nevyhrály Super Bowl.

16 thoughts on “Díky Web 2.0 se Češi stanou mistry světa

  1. Další omylWeb 2.0 neznamená obsah tvořený uživateli. Web 2.0 jsou webové aplikace pro uživatele dosahující mnohdy úrovně běžných lokálních aplikací.

  2. Web 2.0, a phrase coined by O’Reilly Media in 2003[1] and popularized by the first Web 2.0 conference in 2004,[2] refers to a perceived second generation of web-based communities and hosted services such as social-networking sites, wikis and folksonomies which facilitate collaboration and sharing between users.

  3. A já vůl vsadil na plichtu Araratu! Kdo měl vědět, že už v tomhle zápase nastoupí uzdravení Markos a Movsisyan.

  4. pane Dočekale, poučovat někoho o „správném“ významu tak širokého a odlišně vnímaného pojmu jako web2.0 je spíše trapné.

    Hlavně to sedí od někoho, komu se na webu, který wede, objevují nesmysly typu „Microsoft představil nový hudební přehrávač Silverlight“

  5. Význam WEB 2.0Zdravím – fakt je ten, že Web 2.0 jako termín se stále ještě neustálil. Ale skutečně Web 2.0 by měl znamenat „komunitní, sociální“ web. To, že některé aplikace připomínají desktopové aplikace, je spíš zásluhou AJAXu. Ale nechci se hádat. Vycházím z přednášek o Digitálních médiích na MUNI FSS.

  6. to VankeltTeď jsem volal Horáčkovi a prej to byla jasná dvojka. Markos a Movsisyan jsou švagři a oba byli viděni v akci již při nedělním zápasu béčka Araratu.

  7. to Lukáš MačíOmyl, tabulka naší Kaprligy na webu Výsledky.cz není špatně. To jen Ivánek již objevil sílu komunity a Webu 2.0.

  8. >Misha : Jistě, krátkařem umístěná zpráva ČTK. Kdyby to tak nebylo, vůbec bych se o tom nezmiňoval. Opravovat po ČTK každou krátkou zprávu z IT oboru je v počtu více jak 100 vydaných zpráv denně nemožné. Doporučuji navštívit http://www.ceskenoviny.cz, tam si to najít a ověřit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *