Osobní účetnictví na webu

Zajímá někoho kolik si vydělávám?


Na koleji jsem bydlel se spolužákem, který si každý večer do notýsku poctivě zapisoval, za co všechno ten den utratil část peněz ze svého skromného studentského rozpočtu. Jeho činnost mi byla sympatická, ale byl jsem dost líný na to, abych sám něco podobného dělal. V současné době testuji neveřejnou verzi webové aplikace MáDátiDal, která nabízí vedení rodinného (osobního) rozpočtu. Jde vlastně o on-line aplikaci výše zmíněného notýsku. Poznamenáváte si příjmy a výdaje, vše ve velmi krásném grafickém provedení.

Ale používat to nebudu. A ne proto, že bych se bál zneužití dat (koho může zajímat kolik beru a za co utrácím?). A ne proto, že mi v aplikaci chybí možnost analýzy zadaných dat. Ale prostě proto, že jsem stále líný si všechny finanční operace poctivě zaznamenávat. Když mě někdy přepadne pocit, že jako rodina nějak moc utrácíme, k potvrzení toho pocitu mi postačí pohled na bankovní výpisy.

A navíc, čas jsou peníze. A to i ten čas, který bych měl věnovat práci s jinak jistě velmi ambiciózní aplikací MáDátiDal.

25 thoughts on “Osobní účetnictví na webu

  1. Já si nemusím vůbec nic zapisovat abych věděla, že utrácím mnohem víc než vydělávám! Zajímá někoho kolik utratím?:-))

  2. > tomashLaco říká, že vydělává kolem 70.000 měsíčně, jenže když se k tomu přičtou mimořádné odměny a třináctý plat, vychází to spíš hodně nad sto.

  3. pohled do peněženky mě vždycky ujístí že utrácim sice málo (to je asi dobře), nicméně se to na objemu vůbec neprojevuje…

    to je jak ten zákon o tom, že když zůžíte trubku (výdaje) stoupne rychlost 🙂

  4. to dgxMáš starý informace. O výši mého platu jsme se spolu bavili někdy před dvěma lety, když jsme se potkali na Katastrálním úřadu Praha Západ. Vzpomínáš? Šel sis tam tehdy nechat zapsat těch pár hektarů pozemků cos koupil v blízkosti ruzyňskýho letiště. Chlubil ses mi tenkrát, že to byla výborná investice, že tam prej stát jednou bude chtít postavit přistávací dráhu nebo co.

  5. Dgx to přeci potom prodal Plaváčkovi za nějaký ten zlaťák navíc. Nechtěl se prý už na těch polích brouzdat, jo a zapomněl to zaznamenat do madatidal.cz

  6. Koho zajímá kolik že vyděláváš a za co to utrácíš?Ale prakticky nikoho. Maximálně tak nějakou tu reklamní agenturu 🙂 No asi bych takové informace nikam na net do cizího systému nepsal…

  7. Kdo to prásknul?Kdo to prásknul, že jsem od DGX koupil několik málo hektarů bezcenné půdy? V tomhle státě se fakticky nic neutají.

  8. To Plaváček: Neříkej bezcené. Musíš říkat lukrativní ať to obratem střeliš někomu dalšímu 🙂

  9. konkurence2 mick:
    Ano, tohle působí skutečně důveryhodně…

    To je přesně to místo, kde bych byl ochotný zveřejnit pár informací o svývh výdělcích…

    http://www.smoney.eu/project/about

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Cras fermentum urna eu nulla. Ut leo lorem, blandit a, pulvinar quis, sodales eu, mi. Sed lobortis arcu quis quam.

  10. VRAŽEDNÁ SEBEVRAŽDAKdo to kdy viděl, zapisovat si kolik jsem si minulej tejden koupil ponožek? Ostatně ten, kdo by tam měl co zapisovat, by to dobrovolně nikdy neudělal a ten co by tam zapisovat chtěl, zase nemá co… P.S. Tak alespoň, že jsem se dozvěděl, že Laco vydělává 700.000,- měsíčně… 😉

  11. GTIjo, je to prostě takový rozmařilý milionář, který už neví co by a tak jezdí na dovolenou octávkou několik tisíc kilometrů:-))

  12. to Mod.Je vidět, že mě máš PŘEČTENÝHO, milá Mod. Proto taky určitě víš, že nejnovější milionářskou zábavou je si podobné výpravy zpestřovat různými VYLOMENINAMI. Zabouchnutí auta patří mezi ty s nižším stupněm obtížnosti.

  13. to MODZpravidla mi nedělá potíž pochopit smysl textu a záměr autora… Zde jsem teď ovšem na velmi tenkém ledě… Dokonce si připadám, jako bys mě zatahovala do nějakého bahna… doufám, že se mýlím… a že ses pokusila než o intelektuálně vakuozní vtip. Velmi by mi vadilo, kdyby můj horní příspěvek se tu snad stal nějakým spouštěčem pokusů o bezcharakterní myšlénky.

  14. Akorát bacha, díval jsem se do NIC.CZ a doménu madatidal.cz má zaregistrovanou Finanční úřad Praha 2. Opatrně s tím!

  15. Laco no samozřejmě, pokud by se nenašlo nějaké milé páčidlo, prostě pípneš a přiletí vrtulník s náhradními klíčky:-)

  16. sMoney se pohnulo k lepšímuVypadá to, že sMoney se hýbe mnohem víc – za pár dní dodělali statistiky, grafy, zlepšili design a určitě mají větší ambice – těch jazykových mutací tam je taky dost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *