Chcete lístky na Cimrmana?

Stačí mít kvalitní blog


Do 18. hodiny první zářijové soboty máte šanci získat lístky do Divadla Járy Cimrmana. Na webu České televize probíhá hlasování o hře, kterou druhý program veřejnoprávní televize uvede v sobotu večer. Vybírat můžete mezi hrami Záskok, Vyšetřování ztráty třídní knihy a Blaník. Pokud budete hlasovat pomocí SMS (za cenu 9 Kč), můžete s trochou štěstí vyhrát lístky do Divadla Járy Cimrmana.

Nehlasoval jsem, lístky si obstarávám sám. Pro skutečného fanouška tvorby předního světového génia totiž není problém se na neustále vyprodaná představení dostat. Před pár týdny jsem byl v Ostrově na hře Dlouhý, Široký a Krátkozraký, příští sobotu jedu do Kadaně na Akt a o měsíc později shlédnu v Chomutově Němého Bobše.

A to všechno jenom díky tomu, že Zdeněk Svěrák miluje můj blog.

8 thoughts on “Chcete lístky na Cimrmana?

  1. V Poděbradech je amatérskej divadelní soubor, co se specializuje na Cimrmanovštinu. Slyšel jsem, že jsou lepší jak originál. Tak jsem se šel s nedůvěrou kouknout na jedno představení (shodou okolností Dlouhý, Široký…) a vážně. Tihle ochotníci mají koule (včetně princezny). A pak že nejhorší jsou trpaslíci… 😉

  2. to aTeoCopak trpaslíci, ale co teprve JMELÍ! Nevěřím, že může být v tomto případě cokoli lepší než ORIGINÁL. Obávám se toho, co bude s DJC za deset let.

  3. 2 LacoMožná zbude to, co je dnes třeba z divadla W+V. Vzpomínky. Skvělé vzpomínky a nahrávky 😎

    S tím originálem si myslím totéž. Kopie může být dokonalá, skvěle naleštěná a suprová. Ale bude to pořád jen kopie, ne originál (tohle píše člověk, který takovou imitaci rovněž organizoval 8-).

  4. Přiznám se, že dostat se na Cimrmany je mým dlouholetým snem – ale za sedm let co jsem v Praze jsem se na ně nikdy nedostal. A asi nikdy nedostanu (smutek). Jako slabší, přesto geniální náhražku mám doma všechny jejich hry na (originálních!) DVD. To i má velmi dobrá přítelkyně z Havířova na nich letos byla třikrát… V soutěži jsem hlasoval, ale pochybuju, že budu mít to štěstí.

  5. originál?On to mezi námi originál moc není. Původně totiž Cimrmana uvedli Jiří Šebánek a Karel Velebný, jejichž kniha „Jára Cimrman – vynálezce Náladové hudby“ se svého času docela dobře prodávala. Ukázka je v odkazu. Ale je pravda, že to Svěrák a spol. dobře rozvedli.

  6. ČekáníJsem v Praze už taky nějaký ten rok, na Cimrmany bych strašně rád, ale přiznám se, že jsem se zatím nedonutil jít do fronty. Škoda, že šance na výhru v tom hlasování je relativně malá (aktuálně 1:1000), ovšem proti Sazce je to ještě terno:-)

  7. to LacoNo… já se stejně dobře bavil v DJC jako v Divadle Na kovárně v Poděbradech. Souhlasím, že je to jen náhražka. Ale zatraceně kvalitní! 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *