Seznam.cz vyhlásil boj pirátům silnic

Zbohatněte díky nové službě portálu Seznam


Je čtvrtek. Den před státním svátkem. Takže je vlastně pátek. Ve čtyři odpoledne musíme být ve studiu Českého rozhlasu na Vinohradské třídě. Po zhruba hodině jízdy nám nad hlavou přistává let OK6435 z Prevezy, takže je asi něco kolem půl třetí. Vjíždíme do města. V dolní části Evropské začíná peklo. Třída Milady Horákové už stojí úplně.

Vyhrazený pruh pro autobusy občas rozčísne kovboj, kterému v autoškole zapomněli vysvětlit význam písmen B.U.S. Zůstávám v klidu, v pohotovosti je pouze kamera v mobilu. Chytám registrační značky jejich plechových ořů a v duchu počítám. Tři další cesty do Prahy budu mít naftu zdarma.

Až se to rozkřikne, začnou se přepisovat dějiny policejních statistik. A to všechno díky portálu Seznam.cz, který tento týden koupil internetovou televizi Stream.cz. Klapla i dohoda se šerifem dopravní policie. Od 1. října tak stačí nahrát dopravní přestupek, poslat video na web a desetiprocentní provize z udělené pokuty poputuje na konto kameramana.

Nezapomeňte ale odkliknout čestné prohlášení, že mobil držel v ruce spolujezdec.

24 thoughts on “Seznam.cz vyhlásil boj pirátům silnic

  1. podvody?Som za bezpečnejšie cesty a to, že je to bonzovanie niekoho, kto mi nič neurobil by som ešte vedel prekusnúť, ale:
    pri dnešných schopnostiach videoeditingu tak viem na peknej bielej značke s ľahkosťou pozmeniť čísla… možno som príliš domýšľavý, ale som zvedavý na prax.

  2. Ale vždyť si z Vás Laco dělá prdel. Nic takového imho není (nebo se pletu?). A i kdyby to fungovalo, už vidím ty nadšené policisty co budou sledovat internet kvůli udělování pokut a hlavně potom to dokazování by bylo vtipné sledovat.

  3. KonečněSice se to může různě zfalšovat, ale bylo by to skvělý. Někteří fakt jezdí jak hovada. Zvlášť ti mladí frackové, co se jen vytahujou před babama.

  4. Nechceš už konečne neco udelat s tou grafikou svého blogísku? máš to rozházené, příspěvky mám pod menu, hrůza …

  5. Neschopná policieJe smutné, že si to neohlídá sama policie – ty náklady na radary nejsou až tak vysoké aby to pokuty nezaplatili, a to nemluvím o minimálních nákladech na foťák nebo kamerku. Kdyby se rozkřiklo, že to sledují, část těch kovbojů by to přešlo, a část přislo (na pár stovek).

  6. No, bonzáctví má v Čechách bohatou tradici a myslím, že by se ten projekt ujal. Mohl by mít neutrální název „Zasluž si svůj Jidášský groš“…

  7. Re: neschopná policieOno to není o policii. Je to v podstatě o nás. Celej ten mediální humbuk okolo pirátů jen slouží k tomu, aby bylo snadnější vytvářet policejní stát…

    Já vím zní to šíleně paranoidně, ale není na tom nic nepochopitelného.

    1) pokud máte známého dopravního policistu, zeptejte se ho, podle jakých kritérií jsou hodnoceni. Pokud nikoho takového neznáte, prozradím vám to hned – pochopitelně podle „odhalených“ přestupků. A teď si položte otázku, jestli je pro policistu logické, když půjde na nebezpečný úsek, kde za den zkrotí 5 pirátů, nebo je pochopitelnější, když půjde na výpadovku a zbuzeruje 60 řidičů za 63km/h. A přitom by celej tenhle problém šel vyřešit hodně jednoduše…

    2) vzpomínáte na počátek diskuzí o mýtu? Spousta lidí se divila, proč nebudeme mít systém kompatibilní se zbytkem evropy – satelitní. Celá řada lidí se snažila upozornit, že brány budou v budoucnu zneužity na sledování lidí – což vláda jednoznačně popřela.

    Fik – a nedávno se objevilo prohlášení, že se budou pomocí bran kontrolovat známky a zapnuté pásy…

    A jak to, že za tohle můžeme my? My jsme ti, kdo „vládne státu“. Jenže u nás ještě stále funguje komunistický přístup – franta s evou jdou k volbám a hoděj do urny svůj hlas své oblíbené straně – a tím to pro ně končí…

    Omlouvám se za mírnej OT…

  8. MOBILNÍ BONZÁKTak to se ti zase něco dokonale povedlo :-)) Já tě čet´a topořily se mi i vlasy. BRAVO LACO. Sám si spáchám přestupek, sám si ho zadokumentuju, sám se… popravím. Tohle by udělalo radost i Orvellovi…

  9. BONZOVÁNÍ JAKO OBRANADíky za všechny příspěvky. Hezky se to čte, jak se všichni bojíme Velkýho bratra a že bonzování je nečestný a nesportovní. Já v tom autě byl. Za mnou moje malá princezna, která to studio ve čtyři nestihla, protože nám pár idiotů prodloužilo čekání v koloně. Mohla mít pocit, že to její táta zvoral. Měl s ucpanou Prahou počítat a vyjet dřív.

    Jenže ta malá hvězdička ocenila, že se taťka nechoval stejně jako ti kovbojové, kteří drzost a bezohlednost považujou za kladný charakterový rys. Jak ale vysvětlit sedmiletý holce, proč během hodiny čekání v koloně kolem projela tři policejní auta, aniž by jejich osádka zakročila ve chvíli, kdy byl zcela evidentně porušován zákon. V takovým případě pak nezbejvá, než vzít spravedlnost do svejch rukou. A jako zbraň budiž použit třeba mobil. Alespoň do doby, než pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí…

  10. Mas smulu 🙂Laco, to jsem byl ja. Pacham prestupky s falesnou SPZ a tajne tocim vsechny ridice, kteri maji v ruce mobil a snazi se me nafilmovat.

  11. Rada pro venkovDo centra Prahy nejezdete ve vsedni den autem. Zapichnete to na metru a dojedte MHD. Chce to par podobnejch zkusenosti a budete si to pamatovat. 🙂

  12. Totálna somarinaTakýto projekt určite nemá žiadny význam, pretože polícia Vám v prvom rade musí dokázať, že ste to auto aj riadili, a ak by ste to samozrejme popierali musela by to dokázať a riešiť priestupok cez súd a to určite nieje moc lacná varianta.

  13. Laco, jednou s tím Tvým černým humorem dojde i na Tebe, vlastně si vzpomínám že už kdysi došlo a pak i na mě (Vážený pane, vzhledem k Vaší účasti v internetové petici proti Telecomu Vám odebíráme výhru …:-)). Ale kdyby náhodou někoho opravdu napadlo tohle opravdu zavést, je to hodně kontroverzní, protože kdyby se dávaly provize za bonzáctví, nedalo by se tady žít. Zpívající právník Ivo Jahelka pravil v jednom ze svých textů „každýho z náš občas zatlačí bota“ a to je pravda, věřím sice, že jsou řidiči, kteří se snaží jezdit slušně a slušněji, ale stejně se občas nějakému tomu dopravnímu přestupku nevyhnou. Takže kdo jsi bez viny ….

  14. to Lubo a Laco…jojo Lubo…pamatuju si ten výbornej šprým 🙂 Ondřej N….a velká hvězda Laco B. Do dneška ho vyprávím.

    Ale Laco…myslím, že se mě to netýká (to ježděním v busprzuích apod.)…ale nehodlám nikoho vychovávat…Věřím,že svoje děti vychovávám i bez toho, abych musel názorně buzerovat a udávat jiný. V tomto, jak Tě mám rád, se s tebou neshodnu ani za mák.

    PS: Nedávno se tady něco mluvilo o Pepíkovi Dvořákovi….tak jsem si myslel, že dneska není udavačství v kurzu….a navíc dobrovolný. Myslím, že na každýho dojde…

  15. VÝCHOVA DÍVEK V ČECHÁCHHele, bejku, přesně analogie s nedávnou diskusí mě napadla. Tenkrát jsem tvrdil, že bych neudával jen proto, aby moje děti mohly studovat. Argumentoval jsem, že by jednou děti ocenily spíše než akademické vzdělání skutečnost, že se tatík choval čestně. Stejně tak jsem očekával ocenění, že jsem se nechoval jako hajzl co jezdí v pruhu pro autobusy. I za tu cenu, že se natáčení v rozhlase prošvihne.

    A navíc — není udávání jako udávání. Za totáče jsi mohl dostat lidi do vězení za to, že dělali správnou věc. A dnes bys jen poukázal na piráty silnic, kteří bezohledně ohrožují své okolí. Nechceš mi snad namluvit, že kdybys viděl člověka, který krade v tramvaji peněženku, že jej nenahlásíš, protože bonzování není správná věc.

  16. Výchova otců v čecháchLaco…napadlo tě, že zrovna někdo, kdo to fakt potřebuje (…je jich teda rozhodně míň, než těch, co podvádí..to je jasný)musí projet. Nebo kolikrát za týden uděláš ty přestupek?…a nemusí to být zrovna BUS pruh….prostě jakýkoliv přestupek. Třeba se potřebuješ jenom otočit, protože si zabloudil a protože potřebuješ pomoct, protože to tady neznáš….Ale pozor…už Tě mám na kameře!!! To je jedno, že si z vesnice…prostě máš smůlu. To nesmrdí přeci ničím jiným, než že nikdo nebude za chvíli nikomu věřit. …Bonzák…nebo nebonzák…jak to poznáš???

    Někdo vejš napsal…za chvíli budeme všichni policajti….policejní stát…fakt přesný. Ty chceš bejt jako policajt??? Já teda určitě ne.

    Nebo …už tě vidim zrovna tebe…jak do tý Prahy jedeš celou dobu tou devadesátkou. To snad chceš….aby nějak pičus jel za tebou s kamerou a koukal se chvíli na svůj tachometr a tvojí espézetku???

    Stalo se mi to hned několikrát…dvakrát k porodu…a jednou jsme jeli s Nikčou s hlavou dolu, protože se dusila…a to je fakt jedno jak jedeš…hlavně, že jedeš. Pak se postaví „správňák“ do odstavnýho pruhu …a je prostě jenom spravedlivej….zatímco, tobě se v autě dusí dítě..a ty mu nemůžeš vysvětlit, že fakt potřebuješ. Kdo je větší debil…že jedeš zachránit dítě…a nebo nějakej skautík, kterýmu končí soudnost s tím, co mu kdo nařídí v předpisech???

    To, že jsi slušnej tvoje děti poznají i bez udávání. Zase to s tou akorátností nepřeháněj. Myslím, že neexistuje rozdíl v udávání.Ten člověk, kterej dělá něco, čím škodí ostatním…a každej ať si zamete před svým prahem sám, než bude kritizovat ostatní…tak se už jenom z principu vyčleňuje…a zařazuje se mezi hovada…nebo třeba kretény…a nebo jenom chudáky…(to je jedno, jak takovýmu člověku chceš říkat). Prostě ten člověk těm slušným nestojí ani za pohled.Mě osobně to stačí.

    Vím, existuje na to i jiný pohled.Všechny nás omezuje a okrádá o náš čas….Dobře..ale pořed mi to za to nestojí.

    Zase ze svýho….Před barákem nám tady jezdila parta výrostků….Na 30km/h nebyl problém jezdit určitě i přes kilo. Všude děti…no a tak jsem si jednou došel k nim domu. Žádný vyhrožování, nadávání…ani udávání. Prostě sem se s jejich kápem pobavil, jestli si fakt myslí, že je to rozumný… I tak mi to bylo hodně blbý…PROTOŽE nejsem jeho táta,abych mu říkal, co JE SPRÁVNÝ NEBO NENÍ… Tenhle to kupodivu pochopil hned napoprvý. To mám ale chodit , za každým??? Od toho jsou snad jiný ne?…

    Laco…vyser se fakt na to a nedělej to.Můžeš to ospravedlňovat jak chceš…prostě to je prasárna. Nebo si o sobě myslíš, že jsi tak dokonalej…že už nemáš co zlepšovat…a že už jsi v pozici, kdy můžeš kázat???? To mi na tebe nějak nesedí.

    Jo a nemluvíme o trestným činu (nebo jenom přestupku)…ale o dopravních přestupcích…a ty se dají ještě dál dělit na vážný nebo lehký. Bavíme se o schopnosti a soudnosti….rozdělit věci na podstatný a nepodstatný.

    Viděl jsem pár let zpátky výbornou akci v tramvaji. Zrovna tu, kterou píšeš. Zlodějíček dostal do očí slzákem a plazil se ještě dost dlouho kolo zastávky po zemi. Lepší, než ho tahat na policajty? Nebo ty jsi snad ten hrdina co řekne…“Tak pojď ven mladej…zajdeme na policajty???“ Jestli jo…tak musím jenom říct….KURVA TY SI VĚŘÍŠ!!!

  17. Policie nemusí znát řidiče, stačí ji provozovatel vozidlaTutty: to je rozšířený mýtus (i když bývaly doby, kdy tomu tak skutečně bylo), podle kterého spousta kovbojů jezdí, ale není to pravda. Policii stačí dokázat jen to, že jste provozovatelem toho vozidla (pomocí SPZ) a že nebylo v tu dobu ukradeno (tzn. nebyla nahlášena krádež). Potom za vámi zajede šerif a zeptá se vás, kdo to auto řídil. Pokud nevíte nebo to odmítnete říct (na to máte právo), dostanete pokutu vy. Stejné mýty jsou požadavek na ověření o homologaci radaru (policie není povinna vám ji ukázat a ani ji nemusí mít s sebou), přezkoušení radaru (platná homologace stačí) nebo couvání v protisměru (je omezeno na nezbytně nutné, např. pro zajetí do nebo vyjetí ze řady stojících vozidel).

  18. VYČERPÁVAJÍCÍ TOMÍKHele brácho, ber to s nadhledem. Neboj se o mě, opravdu budu poslední, kdo bude pro to, aby se na bonzování rozdávaly certifikáty.

  19. re TomikNo, potrestani jednoho zlodeje by melo neco do sebe, ale jsem zvedav, jestli si myslis, ze si nekdo troufne na ty party ruskych kapsaru, co v metru obiraj lidi, kdyz tam vetsina z nich ma celkem solidne stavenou figuru…
    Znechutit to temhle by bylo mnohem efektivnejsi, nez to udelat jednomu zlodeji (byt i to je dobre).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *