Proč nemohu přijít Grossovi na jméno?

Asi proto, že jezdím málo vlakem


Již pár let nepracuji pod žádným vedoucím. Ale přesto nad sebou šéfa mám. Ne, nemyslím toho úplně nahoře (jsem ateista, zaplaťpánbuh), mám na mysli předsedu vlády. On se totiž velmi významným způsobem podílí na rozhodování o tom, jaká bude společnost, ve které žiji se svoji rodinou. A lidé by si svého náčelníka měli vážit. Pro jeho odborné schopnosti a charakterové vlastnosti. Při vyslovení jména Paroubek mě však napadne pojmenování Namyšlenej buran a Topolánek je pro mě Vesnickej popleta. Ale při vyslovení jména třetího do party, Stanislava Grosse, mě prostě nenapadne vůbec nic. Přesněji řečeno nic ze slovníku spisovné češtiny.

Kauza jeho podivného zbohatnutí již diváky a čtenáře omrzela, a tak by se sekretariáty nejsilnějších politických stran měly rychle předzásobit přihláškami. Spousta dalších upřímně myslících lidí si totiž bude chtít koupit jízdenku do expresu Rychlé prachy mířícího do stanice Bezpracné zbohatnutí.

Je však dobré vědět, že i když všechna kupé ve vagonech tohoto politického rychlovlaku jsou luxusně zařízena, nejlepší místa jsou přímo v lokomotivě.

9 thoughts on “Proč nemohu přijít Grossovi na jméno?

  1. Lacozpůsob podnikání nazvaný „spekulace“ už dávno není trestným činem a představa, že je to bezpracné je zcestná. Akorát teda, musí se to dospekulovat brilantně, čímž si v případě o kterém píšeš, nejsem jista. Brilantní to nebude, ale možná mnohem čistší než ten nejčistší křišťál:-)), nakonec kolegy teď nejsou parlamentní burani, ale renomovaní právníci:-).

  2. Tak to rád slyším,že jsi aTeista. Vítej v mém fanklubu pod pořadovým číslem 001. A jako prvního člena Tě jmenuji předsedou. Blahopřeju! 😉

  3. GROŠÁKJeště si živě pamatuji – někdy v roce létapáně 1988… sedím u telky, sobotní „dokonalej“ podvečer… z Děčína přímý přenos, jasně, Děčínská kotva. Hity ja Hastrmane tatrmane melou atd letí éterem… do toho rocker Kocáb pouští přes mikrofon do miliónů televizí v zemi větu – Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží… Byla to tehdy taková exploze supernovy… v našich hlavách.

    No, takže já bez ambicí shora naznačených tiše šeptám – každý národ má… Ostatně svého časý byl premiérem Churchill, tedy sir Winston Leonard Spenser Churchill. Ovšem nikoli u nás. Jinde. Poměrně hodně jinde. U nás byl zase svého času premiérem Standa…

    Moh´bych se uvolit (myslím jaku o volební urny) a stále se ne a ne trefit.

    P.S. Laco… vynikající text.

  4. Tady budeš Laco těžko hledat nesouhlasná stanoviska, protože i já, jako relativní „přítel“ politického uvažování tuším, že v tom něco není OK. To není o rizikových spekulacích, ba naopak se jedná o spekulaci bezrizikovou. Velice trefně to popsal sloupek MF Dnes – protřelí obchodníci napřed prodali svůj podíl za 300 tis., aby ten pán co to koupil to prodal za 20 mil., aby ten pán co to koupil to prodal za 100 mil. A navíc Standa měl docela zájem, aby se o tom vědělo. To všechno je tak právně čistý a současně tak jasný. No nic, bohužel platí, že máme takové vůdce jaké si zasloužíme, tak se tedy podívejme pravdě do očí …

  5. to ModonaNemám nic proti spekulativním obchodům. Rozumím tomu, že někdo tímto způsobem vydělá na tom, že měl více informací než ten druhý. Zpozorním ovšem ve chvíli, když se někdo k oněm zásadním informacím, které posléze přetaví ve svůj osobní prospěch, dostane za mého finančního přispění, aniž bych mu k tomu dal souhlas.

  6. to aTeoCením si toho členství. Předpokládám, že jako předseda budu mít na starost především přijímání nových fanynek do klubu.

  7. to GTIAno, GTI, rok 1988 byl v tomto směru mediálně plodný. Vzpomínám si na jistý čtvrteční večer. Místo vypracovávání maturitních otázek jsem se díval na populární televizní pořad SONDY, ve kterém jistý odvážný dělník v reportáži pronesl další slavnou větu oné doby: „Schody se nezametou odspoda nahoru“. Ani si možná ten chlapík neuvědomil, jak nadčasovou větu vypustil z úst.

    P.S. Děkuji za ocenění textu.

  8. to LuboSlabost pro Michala Davida, strakaté bermudy, trika od Kenvela napodobující modely Calvina Kleina a falešné kabelky Gucci. Ano, to je vkus vůdců z devadesátých let. Doufám, že se o tom naše děti dočtou v učebnicích dějepisu.

  9. Nemysli si nekdo, ze pokud super vyhodne nakoupite akcie, na nez nemate ani penize, abyste je pak prodali s nekolikanasobnym vydelkem, je uplatek…?

    Tohle me fakt stve:/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *