HDD DVD: SONY RDR-HXD 870 (AKTUALIZOVÁNO)

Nejužitečnější domácí přístroj této pětiletky


Videorekordéry mi k srdci nikdy nepřirostly. V životě jsem třeba nezadával do přístroje kód ShowView. Přitom jsem si čas od času chtěl vybraný televizní program nahrát. Nesouhlasím totiž s názorem, že v televizi nic nedávají. Stačí jen chtít najít. Nástup DVD rekordérů jsem ještě ustál. Vyřešila by se sice kvalita záznamu (pořady na VHS kazetách byly občas k nekoukání), ale stejně bych se musel stále starat o to, aby bylo k dispozici volné médium. Čekal jsem tedy dál. Objevila se možnost nahrávat televizní vysílání na harddisk. To je ono! Zbývalo už jen malinkou chvilku posečkat na přístroj s tunerem na příjem pozemního digitálního vysílání (DVB-T).

Před pár dny se tak konečně doma objevil přístroj SONY RDR-HXD 870. Obyčejný plastový kousek spotřební elektroniky, ale já si nepamatuji, že bych měl z nějakého aparátu tak ohromnou radost. Vše je naprosto jednoduché! V elektronickém programovém průvodci (EPG) si vyberu požadovaný pořad, stisknu tlačítko a o víc se nestarám. V jiném menu pak najdu přehledný seznam nahraných pořadů s jejich náhledy, názvy a časy, kdy se z té které stanice nahrály. Žádné přetáčení kazet a hledání začátků, žádné strachy, že se omylem něco přemaže.

Je sobotní večer. Od devíti běží zajímavý film. Děti se sice podaří zahnat do postele včas, ale ještě následuje půlhodina, kdy potomci mají neodolatelnou touhu chodit na záchod či si říkat o pití. Nevadí, zatímco se jim marně snažíme vysvětlovat nevysvětlitelné (sami jsme se v jejich věku nechovali jinak), film se nahrává. V půl desáté je již klid. Třetina filmu je pryč, ale my si jej pouštíme od začátku. Rozumíte? Film se stále ještě nahrává a my se na něj už díváme! Nahrané pořady je možné dále upravovat. Oříznout balast před a za filmem. Vystříhat reklamy a šup s tím na DVD. To vše v kvalitě, která se od originálního obrazu neliší o jedinou nulu či jedničku.

Ale já jsem vlastně chtěl psát test přístroje SONY RDR-HXD 870. Takže: EPG má problémy s diakritikou a všechny pořady v elektronickém průvodci jsou posunuty o hodinu. I přesto však platí co bylo napsáno výše. Do puntíku. A teď odcházím zkontrolovat seznam nahraných pořadů, z nichž si zhruba devadesát procent nikdy nepustím. Ale co kdyby. Jeden nikdy neví…

AKTUALIZOVÁNO (26.10., 23:00):
Dnes mi domů dorazilo aktuální číslo časopisu Stereo a Video, ve kterém je test harddiskových DVD rekordérů. And the Winner is… Navíc jsem se v testu dozvěděl, že problém s diakritikou v EPG se dá vyřešit tak, že místo České republiky v základním menu nastavíte Belgii. Nepochopitelné, ale skutečně to funguje.

TECHNICKÁ POZNÁMKA KE KOMENTÁŘŮM (28.10., 14:00):
Vzhledem k rostoucímu počtu komentářů jsou od této chvíle k jednotlivým příspěvkům komentujících přiřazována pořadová čísla. Díky této nově přidané funkci můžete jednoduše ve svém komentáři odkázat na jiný komentář tím, že před text své reakce umístíte do hranatých závorek [číslo příspěvku], na který reagujete.

48 thoughts on “HDD DVD: SONY RDR-HXD 870 (AKTUALIZOVÁNO)

  1. souhlasNaprosto s tebou souhlasím – tohle je opravdová revoluce v této oblasti.

    Nicméně ani toto nevyřeší můj letitý problém – čas. Mám spousty seriálů, filmů a videa a shlídnu z toho tak setinu. Výjimku představoval poslední době snad jen lost, kterej jsem během týdne zhltnul celý, ale během té doby se mi na disku objevily heroes, prison break, firefly a cca 20 gb dokumentů.

    Zkrátka – potřeboval bych ještě další hw, kterej by dokázal komprimovat čas…

  2. ještě praktičtější HTPC, na které máš i hudbu, fotky…
    ale taky myslím, že HDD rekordéry (kombinované s DVD) budou letošním hitem, HD je sračka

  3. to PetrKTys dokázal shlédnout Lost? Tos jako celej tejden koukal do roští, co se to tam třese? Jestli mevěd nebo vyjukanej zajíc? Možná Petře, že bys potřeboval intelektuální censuru.

    P.S. Kup si zítra cokoli (opravdu cokoli) od Balzaca a čti. Koukat do bedny na blbosti, to je opravdu „ztracený“ čas.

  4. NAHRÁVAČKATohle jsi, Laco, snad napsal na mou objednávku. Já ještě jedu nahrávačku na video a od koupě DVD nahrávače sám sebe odrazuji, že to jako nepotřebuji a že budu zase muset složitě ladit stanice, a že stejně na to, co nahraji nekoukám… a tys mě teď velmi pěkně namotivoval.

  5. to GTINic nemusíš ladit. Přístroj si vše najde sám a máš-li příjem digitálního signálu, tak sám i programy seřadí (ČT1, ČT2, Nova, ČT4 Sport, ČT 24). Jak píšu v článku, na spoustu nahraných pořadů se nikdy nepodívám, ale vím, že když budeme mít s Markétou chuť se na něco v TV podívat, tak máme doma archív oblíbených pořadů (Uvolněte se prosím, Červený trpaslík, Dr. House a pár filmů co je dávaj v noci nebo dopoledne).

  6. 2GTIMilej a neškodnej chytráku. Jeden z důvodů, proč nemám čas sledovat to co si nahraju je to, že čtu. Hrubým odhadem 2-3 knížky týdně. Hubáčkem a Herbertem počínaje, Kulhánkem a Dostojevským zdaleka nekonče. To vše už víc než 25 let…

    PS: pokud tě mohu o něco požádat – ignoruj mě. Hraj si dál na hrozně chytrýho, piš vzletný komentáře, ale dělej že tady nejsem. Takový mentální „ingore“. Mě to zlepší náladu a ty ze sebe přestaneš dělat blbce…

  7. stále vyčkávám…jelikož na to vlastně ani nemám čas.Laco vole, pamatuješ DCC??? To byla možná moje posledí hračka, ze který jsem měl fakt radost.I tys to chodil vočumovat 🙂 Dneska si na tom holky pouštějí občejný kazety s Dádou a Šmoulama, protože ty digitální už jednoduše nefungují nebo je neseženeš.Tenhle úpadek a stálé zvraty v digitálním světě mě natolik vyčerpávaly, až mi nakonec zlomily srdce. Tak, jak jsem se kdysi těmhle hračkám věnoval,tak mě dnes nechávají klidným.Mám pocit, že čekám na to pravý a konečný řešení,ale už nedoufám, že přijde 🙁

  8. 2tomikDcc – nebyl to ten „převratnej nástupce klasické audiokazety“ v kabátě klasické audiokazety? Jo, to bylo období omylů – tuším, že zrovna v té době Sony pumpoval miliony do dnes již pohřbeného minidisku…

    Nicméně v tomhle souhlasím s lacem – tohle je něco jinýho. Tenhle přístroj neohrozí nic – k jeho používání totiž nepotřebuješ nic – kazety, disky…

    Ale trochu to tvoje vyčkávání chápu – sám jsem zaujmul podobnej postoj v TV oblasti (lcd, plazma, dvb-t, dvb-s, mpeg4…). Ovšem vzhledem k tomu, že mě na pozadí už tiká timer (12 let stará tv už mívá problémy), je to otázka měsíců.

    btw – neznáte někdo nějakého odborníka v této oblasti?

  9. to Petr K.Jojo Peťo…máš přesně pravdu. PRVNÍ PLNĚ DIGITÁLNÍ VĚŽ NA SVĚTĚ!!!..skutečně omyl všech omylů…kámoš se mi smál a koupil si stejně jak ty, taky minidisk :-)))

    Jinak samozřejmě taky soouhlasím s Lacem, že tohle je bez nároku na nějakou zásadní obměnu. Důležitý je, aby už tyhle hárdysky byly vždycky součástí nový televize (čili v ceně…a předpokládám, že za babku) a nemusel si, třeba jenom kvůli softwaru, nic dalšího měnit a dokupovat. Kdysi pro mě byl sen mít tu nejlepčí, nejvyšší nejnadupanější HIFI věž na světě. Displeje musely blikat ikdyby třeb jenom naprázdno…:-)

    Dneska jsem rád, když je to v jedný bedně a pokud možno bez kabelů…a vůbec nic není vidět.Hlavně, když to funguje.Tohle jsem vyřešil dvěma krabičkama od Harmana…ale DVB tuner mi tam doslova překáží.

  10. oprava v kontextuDneska bych byl rád…kdybych to měl všechno v jedný bedně..ale nejám to tak :-)))

  11. to PetrKTy náš zarputilý čtenáři :-))) Nelži si do kapsy, Petře. Tak si dnes nezapomeň pustit třináctej díl šetnáctý řady Lost. Na závěr tam je pro tebe sdělení – ten fešák, jak teď v tv reklamě propaguje ten geniální zásyp, utrousí do kamery – šmíra je šmíra je šmíra…

    Neboť, jsou světy, Petře, které se nemohou nikdy protnout. Naštěstí…

  12. komentář mimo mísuLaco dnešní slogan: „Ve středu jezdí Nývlt“ je vtipný, ale dnes je pátek!!! To je jako když pokaždé slyším v rádiu písničku „…pátááá, právě teď odbila, pááátááá,…“ a hrajou to ve třičtvrtě na pět! To je hrozný! Myslíš, že bys mohl své slogany s ohledem na to plánovat? (lépe?) :)))

  13. Am I LOST or Off Topic?No, asi jsem zase pomýlený a blbě čtu, ale zaznamenal jsem, že právě tady se ony „světy“ protly. V pořádku. Vaše pravidelná dávka emocí… 😉

  14. Tak serii Lost sem dal za jeden a pul dne, kdyz jsem ho objevil (to byli venku prvni dily 2. serie).

    Jedinej problem, kterej dostanes s HDD DVD je ten, ze ti po case dojde misto na HDD, pac te prestane bavit to porad palit. Pak, ale protoze si toho vetsinu nevidel a nevis jestli to stoji za ponechani, nevis co muzes smazat/vypalit na DVD a co ne. Vim to z otcovy vlastni zkusenosti. Obcas chci neco nahrat a on me odpalkuje s tim, ze nema misto 🙂

  15. 2GTInemám důvod si lhát (ani komukoliv jinýmu). Ale já už skoro zapomněl, že ty jseš typickej čecháček – jakmile je něco mimo rámec tvýho chápání, tolerance či schopností, nastupuje závist, zesměšňování nebo (jak bylo kdysi zvykem) bonzování. Ale neboj, nebudu tě přesvědčovat, ani nic dokazovat. Můžeš tak dál (aspoň pro sebe) zůstat s aureolou chytráka.

  16. 2tomíkMetodu „jedné bedny“ máme společnou. Já ale experimentoval s home PC a dneska už vím, že to byla slepá cesta. Možná za 10-15 let, ale v současný době je to nepoužitelný…

    To dvb mě straší taky. Rodiče to řešili tv s integrovaným dvb tunerem, což ale považuju za drahej risk. No uvidíme, co na nás ty šmoulové z novy vymyslej.

  17. to PetrKJak mimo rámec chápání? Jako že nechápu seriál Ztraceni? :-))))

    Petře, zásada – nelži sobě, nelži nám. Já ti to, žes od Dostojevského nečetl ani Idiota přece nevyčítám.

    Hele, píšeš tu, že čteš dvě až tři knihy týdně. Petře viděl ty jsi vůbec někdy knihu :-)))

  18. to JirouškaRozumím Ti. Taky mi nepřidá, když venku zuří podzimní pošmourné počasí a z rádia vyřvává Kodym v hrozné odrhovačce to jeho „Dneska je první letní dééén“. Ale na druhou stranu, řídit čas by sis přeci jen neměla podle Helenky Vondráčkové a dny v týdnu Ti více než můj blog přiblíží pohled do kalendáře.

    Věta z filmu Jára Cimrman, ležící, spící „Ve středu vždycky jezdí NÝVLT!“ je prostě jen jednou z hlášek z tzv. Druhé vlny. Není tak populární jako například „Teď tu byl“ nebo „Zkuste to bez drátů, milý Marconi“, což ale neznamená, že si nezaslouží pozornost. Ale slibuji, milá Jirouško, že jindy než uprostřed týdne ji ode mě napříště neuslyšíš.

  19. 2GTIMimo rámec tvého chápání je, že někdo může s chutí sledovat Lost a přitom číst knihy. Máš nalajnovanej pohled na svět a na cokoliv, co vybočuje z hřiště, reaguješ jako typickej čech.

    Ano, shlídnul jsem lost a čtu 2-3 knihy týdne. Čtu dostojevkýho, stejně jako sf, literaturu faktu nebo autobusovku. Nedávno jsem doma při úklidu našel Mikulášovy přestávky a prázdniny od Sempého a s chutí jsem si přečetl i ty.

    Ale jak jsem psal – nemám důvod tě o tom nějak snaživě přesvědčovat. Zůstaň si dál ve svým světě, kde jseš jednička a víš vše…

    PS: kdybych navíc napsal, že část tvorby od tohohle divnýho rusáka jsem povinně přelouskal v originále, vypadalo by to v tvém světě nezdvořile, takže se loučím větou: Ne, opravdu nevím jak vypadá kniha. Naštěstí mě po zadání výrazu „book“ do googlu vyjelo pře 60 milionů obrázků, takže mám přes víkend co zkoumat.

  20. 2GTIjj, dalo se to čekat – od někoho kdo ve fórech plácá jak osmileté dítě (viz debata o radaru)…

    no nic, dávám si ignore já…

  21. to PetrKVšechno špatně, Petře. Nejdůležitější je, žes tu zalhal. Napsal jsi lež, že totiž čteš dvě až tři knihy týdně. Tím ses tu odstřelil. Tedy, pokud nejsi Kondor… Všechno, co teď píšeš, to si už jen rozmazáváš lejno po tváři.

    Já vím, nahoře jsi to psal bezelstně, otevřel ses – nahráváš si tyhle seriálové braky a dokážeš se na to dívat. Za to se nestyď, to jsi ty, a nezapírej tu teď sám sebe tím, že si před spaním recituješ Dostojevského v originále… bože.

    Než mladý, nezralý a hlavně nezkušený. Všechny tyhle přívlastky máš šanci odstranit. Některý půjde samovolně, na jiných budeš muset makat. Jak tě tak čtu, tak hodně. Hodně, Petře.

  22. 2GTIVíš, tohle je opravdu klasická ukázka čecháčkovství. Já to neumím, nedělám, nedokážu, tak to není pravda. Ty seš přesně ten typ, co chodil za komančů soudruhům bonzovat, kdo dělá něco „jinak“.

    Ale soudit tě nebudu, věřím, že takovejch lidí je okolo nás spousta. No nic, dál si mel svoji pravdu (protože ty víš naprosto všechno).

    Fakt by mě zajímalo, jestli se takhle chováš i v reálu a kolik máš s tímhle chováním přátel. Kdo ti toleruje tohle povýšený chování, kdo má chuť poslouchat tvoje soudy o tom, co je a co není brak. Komu se líbí, jak ironicky překrucuješ slova druhých…

    Víš, bylo by pro mě snadný ti dokázat kolik (a jak) toho za týden přečtu. Stejně jako ukázat azbukou psaný čtenářský deník…
    Ale proč? Abych si hrál na „toho co měl pravdu“?

    Už mě tahle debata nebaví a přijde mi to i trapný. Pokud máš chuť se dozvědět jak je možný číst 2-3 knížky týdně, proč jsem četl dostojevskýho v originále, napiš mi mejl.

    Tímto ze své strany tuto debatu končím a omlouvám se všem co to meuselí číst a především majiteli blogu: promiň Laco, trochu se to zvrhlo…

  23. to PetrKTo lejno falše ze své tváře setřeš šátkem pravdy. Pravdy k sobě, pravdy v diskuzi. Ničím jiným, Petře. Tisíc slov málo…

    A styď se, lháři. Totiž, lež, Petře, to je taková malá diskuzní vražda… Kéž bys to věděl.

  24. K tématu článku…Kdysi jsem měl téměř všechny elektronické přístroje od fy Sony. Vadilo mi, jak ignorují češtinu. Třeba tady prodávali titulkovací mixážní pult – bez diakritiky. Poslední kapkou bylo, když jsem si koupil za 60 litrů notebook Sony Vaio. Wokna měla anglické jádro a měl jsem s tím spoustu problémů. Tak mi to v prodejně přeinstalovali a od té doby mi Mrkvochvosti hlásí, že mám nelegální soft. :-/ Takže od Sony už nic. Ještě mám digitální foťák od nich, až doslouží, půjdu do jiné značky.

  25. @Teo, jak je vseobecne znamo, jsem dlouhodobym odpurcem znacky SONY. Mam to jeste z doby, kdy jsem prodaval elektroniku. Vitezstvi v jakemkoliv spotrebitelskem casopise je smeroplatne pouze, pokud nevyhraje SONY, Philips nebo Macušita. O „nezavislosti“ Sterea & Videa vim sve 🙂

    Pred mesicem jsem si ve stavu krajni nouze koupil autoradio SONY. A moje zkusenost se opet v plnem rozsahu potvrdila. Strasny….

  26. SPIKNUTÍMám rád tyhle spekulace. Posiluje mě to v mých postojích. Člověka prostě uklidní, když se dozví, že kolem je hafo vyjukanejch lidí, kteří žijí v přesvědčení, že rohlík z janovské pekárny je produktem buržoazně velkopanské latifundárně zednářsko šifrované kliky, která tajně hýbe vesmírem. Jo, jasně, StereoVideo je uplacené výrobci plochých baterií a časopis HiFi, blahé paměti, vydávali špióni k kruhů kolem Pentagonu.

    Nikdy, prostě nikdy si nekupuj nic od SONY. Rozumíš, sice je to jedna z nejrespektovanějších značek světa, co posouvá technologii zítřka na naše stoly, ale ty přece musíš zaujímat (mezi sobě podúrovňovými) mírně tajuplnej, možná o to víc přesvědčivej postoj, žes pronikl do sítě spiknutí, které nám nedůvodně útočí na splasklá bankovní konta v nezodpovědné naději, že jednou pokoří celý svět. Buď tedy znalý, kupuj pokud možno neznámé značky na tržnicích, ve výprodejích minulých pětiletek, případně výřadky z armádní výzbroje Turkmenistánu. Jen tak si zachováš svou tvář.

    Neboť, až tě pustí poprvé mimo výběh, ztratíš se sám v sobě. Údělem malých totiž je zůstat navždy malými…

    Jo, a (ještě) jednu větu pro Roje: Píšeš, žes dlouhodobým odpůrcem značky SONY. Kde se kupují tyhle infantilně fatální životní postoje?

  27. Disclaimerpokud si GTI koupi od SONY uplne vsecko vcetne hajzlpapiru, udela mi tim nevyslovnou radost. Za svoji skodolibost se obcas stydim, ale dnes ne.

    Za nejvetsi triumf znacky SONY povazuju to, ze existuje GTI. Enjoy 🙂

  28. Ještě k fy SONY…Fakt, že jsem se po svých zkušenostech odvrátil od výrobků této firmy, nesouvisí s jejich technickou nedokonalostí, ale s jejich arogantní obchodní politikou. Svého času narazili, když prohráli boj s JVC a formátem videokazet VHS. Jejich systém Beta byl nepochybně dokonalejší než VHS, přesto v konkurenčním boji propadl. A po trablích s notebookem Vaio jsem se prostě rozhodl, že je budu ignorovat taky. To je celé… 😉

  29. to TeoJasně, to je pochopitelný postoj. Je mnoho jiných značek a tak když se člověk někde zklame, hledá jinde. Technicky je to skro (mnohdy úplně) to samé, ale chápu, že roli může hrát právě třeba ten větší akcent na uživatelskou přívětivost. U sony je velmi sympatické, že se snaží (byl jedním z prvních) vyrábět výrobky, které na sebe navazovaly a vytvářely (vytváří) tak v domácnosti ucelenou řadu, a to již v době, kdy se o propojování komponentů resp. vytváření nějakých „technických center“ nikomu nezdálo. Koneckonců v Čechách to byl právě sony, který dokázal inspirovat k tomu, že mít poskládanou „aparaturu“ z „každý pes jiná ves“ je cesta nikam.

    Konečně… SONY… neurazí ani puristického hifistu, neb jejich produkty řady ES byly vždy ukázkou precizního provedení a dodržení zvukových (obrazových) kvalit. Třeba u videa tebou zmíněná Beta je toho příkladem.

    V autoradiích je nutno chválit SONY za zavedení MiniDiscu, neb do doby mp3 byl minidisc dokonalým záznamovým zařízením. Ideálním právě do auta. Například vyrovnávací pamět u autoCD, resp. problémy s vypadáváním signálu po přejetí kanálu se u MD nikdy neobjevovaly. Jednoduché přepisování, ochrana nosiče proti prachu, to byla jednoznačně velká trefa.

    SONY je velký hráč. Nikoli ovšem pro malé Roje… 😉

  30. to Petr K.[27] Nemusíš se omlouvat, debata mezi Tebou a GTI mi nevadila, nevadí a vadit nebude (určitě se zase nějaká příležitost k diskusi najde). Nějaký pátek už Tě znám a nemám důvod nevěřit Ti množství přečtených knih. Přiznám se však, že by ně zajímal fígl, jak přečíst 2-3 knihy týdně, aniž bych nějak výrazně musel omezovat jiné své aktivity.

  31. @Teo, tys to Vaio koupil primo od Sony nebo od nejakeho prodejce? Kdybys to koupil od prodejce jako treti firmy, mohls mu to hodit na hlavu a vsecko by si vyzral on 🙂 Zakon na ochranu spotrebitele je pekne svinstvo 🙂

    Jeste lepsi nez beta bylo „Video 2000“ s dynamickym sledovanim stopy, ktere bylo kvalitativne uplne jinde, ale tez se nechalo prevalcovat VHSkem. Jen uplny naivka si mysli, ze kvalita se ve spotrebni elektronice prosadi. 🙂

    O tom autoradiu blognu, vyprovokovali jsme me 🙂

  32. 2rojU sony mě vytáčel a vytáčí jejich sebestřednost a postoj k záznamovým médiím. Platit za mizernej MS dvojnásobek ceny sd (nebo jiného srovnatelného média) je i na mě moc. O jejich politice používání novinek ani nemluvě…

    Nicméně v jejich prospěch mluví to, že jako jedna z mála firem má ve svých přístrojích obvykle i svá „střeva“. Což se dá říci jen o zlomku výrobků z branže.

  33. [40] Obcas se jim neco povede, to je jasne. ja uz si ty typy nepamatuju, ale meli jednu nenapadnou televisi, ktera i po 15 letech ma spickovy obraz, okamzite poznatelny.
    Ale jinak mas recht. Arogantni firma, ktera totalne kasle na zakaznika a hlavne na smluvni partnery. Genialni marketing, ktery dokaze zblbnout pul sveta, ze Sony je spicka.

    Bohuzel elektronice rozumim, takze skoda dalsich slov, ve druhem octavci se mylis, i kdyz nechci generalisovat 🙂

  34. TO NENÍ TRIK, TO JE SONYNepatřím mezi skalní fandy této značky, i když, a proč to nepřiznat, silnou náklonnost k ní cítím. Určitě to má kořeny daleko v minulosti, možná ještě v době, kdy v Tuzexu byly hitem televize SONY a audiopřístroje Technics. Přesto nelze klukům šikmookým od SONY upřít invenci a touhu přicházet s něčím novým a určovat směr. Třeba s Blue ray to zdá se konečně vyjde (alespoň na tři čtyři roky než se zase objeví něco jiného).

    Na druhou stranu obrovské peníze investované do vývoje a marketingu se bohužel musí projevit na ceně výrobků. Mít doma SONY je tak spíše záležitostí „dobrého pocitu“ než výhodné koupě. Jsem přesvědčen o tom, že v dnešní době se dá pořídit v dané kategorii kvalitnější zařízení levněji nákupem výrobku jiné značky. Otázkou zůstává, zda nechat rozhodovat rozum nebo srdce.

  35. TELEVIZNÍ DRŽÁK[42] Roji, možná si měl na mysli přístroj SONY KV-25X5K. Máme doma tuto klasickou CRT televizi již více než 10 let a hraje stejně kvalitně jako kdysi. Možná ještě lépe, protože je krmena digitálním signálem.

  36. [44] Petadvacitka to byla urcite, a je dost mozna, ze X5K ano. Proste ne uplne plochy trinitron, oble rohy skrine, mono.

    Ty barvy takove „teple“. To zadna jina TV nemela, ani lecktera jina od Sony.

    Obrovske penize investovane… do marketingu ano. Do vyvoje – neprehanejte to kluci. Spotrebni elektronika neni F1. Fakt ne :-))

    Ve vasich PCckach je toho vyvoje ukryto mnohem vice.

  37. ad hodinový pousun EPGTaky jsem se s hodinovým posunem chvíli trápil, než jsem zjistil, že je „správné“ nastavení v českém manuálu. Jinak zatím naprostá spokojenost.

  38. prosbamam dvd rekorder rdr-hxd 995 z anglicka a nema ceske alebo slovenske menu.chcel by som vediet kde to najdem.DAKUJEM.PORADTE PROSIM.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *