Portál veřejné správy prý šetří čas i peníze

Statistika nuda je, má však zábavné údajePřed časem společnost STEM/MARK zjišťovala u našich spoluobčanů (slovenští návštěvníci blogu prominou) jejich povědomí o Portálu veřejné správy ČR (PVS), který je mimochodem téměř rok po svém spuštění stále ve zkušebním provozu.

Z výzkumu vyplynulo, že dobrou znalost portálu má 14 % občanů, povrchní 21 % a zbytek lidí o něm ani neví. Celkem tristní výsledek. A to bych ještě rád věděl, kolik z té třetiny znalých respondentů si pamatuje jeho internetovou adresu. Já tedy ne. Ale co na tom, hlavně že se provozovatel portálu na titulní stránce raduje, že portál již navštívilo přes milion uživatelů.

Také mě pobavilo, že mezi lidmi, kteří PVS znají, panuje nadpoloviční (60 %) očekávání ušetřených finančních prostředků nebo času prostřednictvím PVS. To podle výzkumu potvrzuje drtivá většina současných návštěvníků portálu, která se shoduje v názoru, že jim portál ušetřil čas (80 %) nebo dokonce přímé finanční prostředky (49 %).

Pokud se chcete pobavit nad dalšími statistickými údaji souvisejícími s PVS, podívejte se pod pokličku projektu Dialogin, pravidelného výzkumu zaměřeného na vnímání a znalost zmíněného portálu. Abych nezapomněl, pro vstup do systému budete potřebovat uživatelské jméno a heslo.

login: micr
heslo: micr459

A užijí si nejen statistici.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *