Inverzní Vánoce

Světlu vstříc


Teplotní inverze
Pod mlžnou pokličkou leží Chomutov. Zatímco ve městě jsou teploty hluboko pod bodem mrazu, jen o pár desítek metrů výše je teplota až o devět stupňů vyšší.

Teplotní inverze
Z Půlnočního království je ke sluníčku opravdu jen kousek

Teplotní inverze
Jedním z cílů dopoledního výletu byl výšlap na vrchol kopce Mědník nacházejícího
se ve výšce 910 metrů nad mořem

Teplotní inverze
Zasněný pohled dobyvatelů

Teplotní inverze

Všem čtenářům a diskutérům dobré vůle přeji HEZKÉ VÁNOCE

17 thoughts on “Inverzní Vánoce

  1. ještě jednou LACOkrásné vánoce od nás všech…bejku 🙂

    PS:pak napiš hlavně recenzi,jak vám chutnala štola se šenegenu :-)))

  2. Větrníky…Obvykle mně diskuse o výstavbě větrníků nechávala klidným. Bydlím v Praze, takže se mně to netýká, v mém rodišti se pořádně stavět nedají a diskuse jinde ať si vyřeší místní.
    Ale při pohledu na předposlední fotku (Zasněný pohled dobyvatelů) mně nadzvedl ze židle – představa, že někam přijdu a místo krásného výhledu uvidím tyhle zrůdy, tak to fakt ne. Myslel jsem, že takhle si dokážou zprasit krajinu jen východní Němci…

  3. VÍTR V KAPSE[4] Dobrý postřeh, R. Větrné elektrárny chápu jako vztyčený prostředník ekoteroristů. Zelený výsměch zdravému rozumu. Zhmotnění erekce fanatických frustrátů…

  4. Mně se ty větrníky líbí, všude kde jsem je viděla, rozhodně je na ně libější pohled než na stožáry od vysokého napětí a taky tak trochu připomínají větrné mlýny a Dona Quichota:-)
    Krásné Vánoce a Adamovi dodatečně všechno nejlepší k svátku:-)
    Ta poslední fotka je krásná

  5. ZTOPOŘENÁ ENERGIE[7] Vedení přenosové a distribuční soustavy (konečně zde teď mohu prodat své vzdělání), no, ono bude asi lepší napsat „stožáry a dráty“ sice krajinu hyzdí podobně jako větrníky, ale do této chvíle lidstvo neobjevilo efektivnější způsob rozvodu elektrické energie. Jejich existence v krajině tak má své opodstatnění. Naopak větrné elektrárny jsou jedním z nejméně efektivních zdrojů energie, a proto jejich výstavbu považuji za znásilnění krajiny.

  6. Lacoprodat můžeš, ale já to nekoupím:-))
    A pokud jde o tu efektivnost, ony ty gigapaneláky měly taky své opodstatnění, takový dobře zateplený panelák s plastovými okénky…..nakonec taky znásilňuje krajinu méně než mnohá „podnikatelská baroka“, dobře zateplená s plastovými okénky.
    Laco, co Ty vůbec říkáš na Kaplického knihovnu?:-)

  7. Letošní Vánoce byly fakt krásné i v nižších polohách, když je sníh či námraza, je vše jakoby uklizené a čisté…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *