Katastrální mapy včetně čísel parcel

Revoluční služba v režii telekomunikačního operátora


Loni na podzim běžela v televizi dle mého názoru nevkusná reklama s vysokým hubeným (11) a malým tlustým (88) chlapíkem, která propagovala asistenční telefonní službu operátora Telefónica O2. Koncem roku se pak na internetu objevil vyhledávač 1188.cz, který jsem považoval za zbytečný, neboť šlo prakticky jen o nový skin vyhledávače Jyxo.cz.

Ale teď jsem radikálně změnil názor. Může za to výrazné rozšíření funkcionality vyhledávače o před pár dny spuštěnou betaverzi map. Nezajímají mě základní nebo turistické mapy. Stejně tak si pro letecké snímky (fotomapa) zajdu raději na Mapy.cz. Ale nadšen jsem ze snímků katastrálních. Potřebuji totiž pro svojí práci nahlížet do tohoto typu map poměrně často a dosud to šlo na internetu velmi komplikovaně.

Jen mi vrtá hlavou, proč se katastrální mapy (navíc poměrně aktuální) v takto přehledné podobě objevily na webu telekomunikačního operátora a ne na stránkách jejich vlastníka.

18 thoughts on “Katastrální mapy včetně čísel parcel

  1. Krok kupředuHned jak jsem se o tomto velkým plus 1188.cz dozvěděl, vzpomněl jsem si na tebe. A je to tady, práce projektanta je zas o něco jednodušší.

  2. CHYTRÉ HLAVY SE DALY DOHROMADY[1] Ano a nebyla to jistě náhoda, že ty chytré hlavy se daly dohromady v bývalém Telecomu! To znamená, že jsme zase o krok před nimi.

  3. ale o katastrálních mapách se v ní nezmínili… zvláštní… přitom tohle by jim určitě přitáhlo zájemce mnohem víc než to co říkali v reklamě protože to co tam říkali (nevybavuju si to přesně) se všechno dá najít na internetu a byl bych blázen kdybych kvůli takovým informacím měl někam telefonovat…
    ovšem ty katastrální mapy, to je výborný počin

  4. K nicemuZaprve to neni novinka, uz se o tom kdosi na blogu zminoval, a komentuju to stejne jako tenkrat: minimalne pro okoli meho bydliste u Jihlavy se katastrofalni mapy a fotomapy katastrofalne rozchazi a jsou vzajeme posunute o desitky metru. Takze myslenka dobra, vysledky k nicemu. Leo

  5. predcasna radosttake si myslim ze radost je predcasna, i v mem bydlisti je vse posunute a rozchazi se se skutecnosti. Nevim jakeho puvodu a verze jsou ty mapy, ale vypada to ze to kdysi nekdo u uradu odnesl na dvd a dnes to prodal jedenáct osmdesát osmičce 🙂

  6. KATASTRÁLNÍ MÍJENÍ[3] Opakování je matka moudrosti, ale možná ještě ani dnes mnozí nepochopili, že ten vysoký hubený představuje jedničky a ten malý tlustý osmičky.

    [4] Naprostý souhlas.

    [5], [6] Pánové, věřte mi, že není podstatné, zda a o kolik se rozchází letecké snímky s katastrální mapou. Pro přesné údaje si běžte s kolkem v ruce na Katastrální úřad. K základní orientaci ale dostupné katastrální snímky na 1188.cz stačí. Zaplaťpánbu za ně.

  7. RozpočetNejsem ekonom, ale odhaduji, že O2 má poněkud bohatší rozpočet než jakýkoli státní úřad. Proto do řešení pro zobrazování map investoval ten bohatší – Outů.

  8. Bohužel chybí zjednodušená evidenceProklad letecké a katastrální mapy je super. Bohužel jsou však tyto zdigitalizované mapy často nepoužitelné, protože je v nich jen vrstva pozemkového katastru a nikoliv zjednodušené evidence. Často tak konkrétního majitele konkrétního pozemku nenajdete, protože ten pozemek je rozdělen na více parcel ve vrstvě zjednodušené evidence.

  9. dlouho jsem mlčel a už nebudu!!!Zakládám petici pro Barboru Tachecí!!!
    Jste banda hysterických uplakánků a nemám pro Vaše pouzonázory pochopení!!!CHCI VÝLUČNĚ FAKTA!!!

  10. FUNCLUB BARBORY TACHECÍ[13] Fanda BT jsem už dlouho (dokonce její iniciály mám i na mobilu, vždycky když takto označenou funkci zapnu, rozsvítí se na mobilu modrá dioda, ale nevím co to znamená). Proto ta výzva v záhlaví blogu (BÁRA NA HRAD).

  11. tady sranda končí….ANEB KONEC CHVÁLENÍ V ČECHÁCHJenže já to myslím vážně srandisto 🙂 Prostě…ačkoli nejsem ortodoxní posluchač ČR1, tak si myslim, že ty petice jsou výplody netolerantních hysteriků, který neumí přijmout názor někoho jiného…a co je horší (pro ně), nechtějí se smířit se světem, ve kterém společně žijeme.

  12. Pro prvni analyzu super nastroj, sice v nekterych lokalitach ponekud nepresny a nekompletni, ale porad lepsi nez porad otravovat na katastru nemovitosti.

  13. Ivánku kamaráde, děkuju.. máš u mě tu energetickou kabelku, tak doufám, že se o víkendu uvidíme..
    🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *