Petice je výplodem netolerantních hysteriků

Mým provokatérům!


A máme to tu po týdnu znovu. Minulé úterý mě k další úvaze nad novou podobou ČRo 1 vyprovokoval Jan Pokorný, tentokrát musím reagovat na mnohem těžší kalibr. On totiž můj kamarád Tomík, který byl jinak vždycky chytrej kluk, si myslí, že ty petice jsou výplody netolerantních hysteriků, který neumí přijmout názor někoho jiného… A co je horší (pro ně), nechtějí se smířit se světem, ve kterém společně žijeme.

Pane jo. Musím přiznat, že podobný blábol jsem v komentářích na svém blogu už dlouho nečetl, a proto si má reakce zaslouží samostatný článek. Pokusím se o tolerantní příspěvek, ve kterém nebudu zaměňovat fakta a názory. Ale především bych se Tomíku rád vyvaroval hysterie, a proto si s dovolením pomohu citacemi Tvé oblíbenkyně Barbory Tachecí z jejího slavného vystoupení.

Pane Bože… (spráskne ruce, zvrátí se v židli, oči v sloup)

Jak jsem se již zmínil dříve, sice jsem nechtěl, ale přesto jsem přeladil (měl jsem kam). Nevím, zda to byla zbabělost nebo spíše pud sebezáchovy. Současné vysílání prvního programu veřejnoprávního rozhlasu mi totiž fyzicky nedělalo dobře. Ale se zájmem sleduji veškeré dění kolem protestu. Tolik fakta.

…já jsem ještě neskončil! Já jsem ještě neskončil!

Činnosti autorů petice si velice vážím, protože bojují i za mě. Nedělám si iluze, že se mi díky jejich aktivitám vrátí Radiožurnál v loňské podobě, ale jsem si jist, že až za pár týdnů přeladím zpět, tak zásluhou lidí, kteří se nechtějí smířit se světem, ve kterém společně žijeme, neuslyším na svém rádiu tolik ohavností jako počátkem roku. Toť můj názor.

A Tomíku, přeju lepší komentáře do budoucna.

67 thoughts on “Petice je výplodem netolerantních hysteriků

  1. držím pěstiDržím pěsti – poté co jsem si přečetl rozhovor s BT v týdnu, kde jsem si uvědomil,že:
    1) všichni jsou idioti, jen BT má pravdu
    2) je snadný manipulovat s údaji,když lidi nevědí jak se to dělá

    jsem už odsoudil čro1 k zániku….

    nicméně – abych byl objektivní – k odpolednímu vysílání bych celkem připomínky neměl…

  2. uááááteď jsem to dokoukal – a (je to neprofesionální, ale nemůžu si pomoci) bože, to je k.á.a

    Pokud chce pan pokorný říci něco na její obhajobu, tak čekám, že má v této chvíli nad hlavou svatozář, protože obhájit tohle by chtělo zázrak….

  3. „Přeju lepší komentáře do budoucna“ mi nápadně připomíná přání paní Tachecí k větší profesionalitě do budoucna směrem k redaktorovi „Dobrého rána“…

  4. INSPIROVÁNO BT[1] ČRo 1 jsem si interně přejmenoval na SHREKRADIO. Přes den neposlouchatelné, s blížícím se soumrakem se rádio diametrálně promění. Jen ty příšerné znělky zůstávají jako memento.

    [2] Zaměstnancům RŽ takovou šéfovou nezávidím, není určitě jednoduché se udržet a neposlat jí někam. A pan Pokorný? Však víte, milé děti, jak to s podobnými typy bývá (http://www.iprotest.cz/hlasy/48)…

    [3] Můžu Tě @Teo opravit hned v úvodu?

    Ve druhém odstavci píšu, že nechci být hysterický, a proto si s dovolením pomohu citacemi Barbory Tachecí z jejího slavného vystoupení. Ty tři samostatně stojící věty psané kurzívou jsou tedy autentické.

    @Teo, přeju lepší pozornost do budoucna

  5. konečně to proudíJOJOJO….a ještě mám svůj vlastní článek!!!

    Takže Laco…a Petře,jsem rád, že konečně začínáme skutečně diskutovat.Nechme tedy názory stranou a podívejme se na fakta 🙂

    To,co předvel ten „jeden z vás blogerů“….včetně komentátora ČT, svědčí ne o nadřazenosti Tachecí, ale o tom, jakým způsobem se tady manipulují masy.Není to vůbec o Tachecí,ten problém je daleko hlubší.Např. přečti si nadpis titulku v časopisu týden….Dneska ho odstraňuju ze své úvodní strany,protože to je skutečně bulvár ve své nejčistější podobě. Stačí „vhodně“ napsaný nadpis článku, „vtipně“ napsaný blog…“fakty“ uvedená reportáž….a celá masa má „jednotný a konečný názor“!!!

    Sory vole, ale ani blogeři ani nikdo jiný mi nebude temnit mozek naivními revolucionářskými myšlenkami. Označit protinázor za blábol….svědčí o tom, že se tady z toho stává LACOŽURNÁL

    A vovovo…votohle si myslim vole, že jde především.

    PS:ROZHODL JSEM SE JEŠTĚ VÍCE POZVEDNEOUT ÚROVEŇ TOHOTO BLOGU! 🙂

  6. za jednotný názor si může ta paní sama[5] tak třeba já jsem žádný jednotný názor nezastával. dokonce jsem se původně paní Tachecí zastával – přeci jen – nové médium, každý se učíme, atd. Nicméně to, co předvedla v onom vystoupení v dobrém ránu je naprosto neprofesionální a u toho, kdo má vést veřejnoprávní médium neomluvitelné chování, které se neschová ani za to, že je nyní jistě pod velkým tlakem. Metoda „místo odpovědi na otázku se pokusím urazit tazatele“? Kde to jsme? Někdo v politické diskuzi v hospodě?

  7. to NogardAno, to je tvůj pohled na věc.Je snad profesionální uvádět nepravdu …nebo třeba i pouze vlastní názor….jako fakt??? Já si chci udělat skutečně vlatní názor.

    Tvůj článek je přesně o tom, co jsem napsal.Každý si vytáhne pro sebe, jenom to, co chce. A když je to někdo, kdo má jakousi moc ovlivnit více lidí najednou,tak to jenom špatnou formulací dokáže. Jak ale říkám,Tachecí není vůbec důležitá…jenom ji používám za příklad.

  8. [4] Ale, já to četl pozorně… 🙂
    A schválně jsem použil to relativně neutrální konstatování v očekávání, jako moc utrální bude odpověď. No… nic moc. 😉

  9. [7] Pokud se budu bavit o rozhovoru s BT v Dobrém ránu, tak kde jsou tam jaké názory. Včera jsem se znovu díval na přepis toho rozhovoru a na úvodní slovo Václavka, na který okamžitě zaútočila BT. Ten úvod obsahoval samá fakta. Dalo by se polemizovat o jedné malé části, která ale byla uvedena slůvkem „prý“. Navíc se ale tato část dá dokladovat na jiných místech a tím také následně jako fakt označit.

  10. uvedl jsem se tě v omylLaco, je jenom tvůj omyl…a vinou mých špatných vyjadřovacích náznaků, že si myslíš, že je mi osud ČR1 jedno. Vyjádřil jsem tím to, že když budu poslouchat názor pouze jednoho člověk (viz. Ranní poznámka Hofmana) a připravím se o možnost si poslechnout i protistranu (byť s ní nesouhlasím), tak tím mohu přivírat oči nad skutečností a nad světem takový jaký je…právě proto, že je špatný. Už mi alespoň trochu rozumíš?

  11. [10] Ale třeba ta Ranní poznámka trvala 2 minuty. Takže na další názory byl (a je) prostor ve zbytku vysílání. Nikdo přece paní Tachecí nebránil, aby vedle Ranní poznámky byla i polední, večerní, noční… Pokud by chtěla mít vyváženost i uvnitř jednoho typu programu a nestačila by vyváženost celého vysílání.

  12. Lacotak já se ve svém blbém komentáři voptám i tady:-)
    Řekni mi prosím jediný důvod, proč by Radiožurnál neměl být stejně bulvární jako celá společnost?

  13. [11]Jiří,ale je mu ten čas nikdo přeci neupřel.Jestli jsem to pochopil,tak ho sám odmítl.Stejně jako všichni i ty jistě víš,že jsou různě lukrativní časy, kdy to poslouchá nejvíce lidí. Není vyváženost dát do nejposlouchanějšího času názor jednoho a zbytek dát na ty méně poslouchané. Primitivní průměr to sice je…ale vážený průměr ne (stejně tak není totožné dostat jedničku z matiky a z tělocviku)

  14. ad [12] Právě proto, že celá společnost bulvární není. Proto, že spoustě lidí bulvár vadí a nezajímá je. Ano, je to možná menšina. Ale právě proto si platíme veřejnoprávní média, aby mohla nebýt bulvární a komerční, nemusela být závislá na poslechovosti, líbivosti a ziskovosti a aby mohla prezentovat informace i pro menšiny.

  15. [13] > …mu ten čas nikdo přeci neupřel.Jestli jsem to pochopil,tak ho sám odmítl.

    Upřela mu to tím, že mu nasadila dalších 4-5 vyvažovatelů. Jak by se tvářil třeba takový Larry King, kdyby mu kvůli vyváženosti navrhli, že ze Show LK udělají…
    Hoffman patří k nejlepším novinářům v této zemi. Mě by taková nabídka urazila.

    [12] Veřejnoprávní média by měla vzdělávat. Ne jít s úrovní dolů. Z bulváru se přece nemůže udělat etalon chování.

  16. Petře Staníčku k 14.ale ta veřejnoprávní média platí všichni a třeba taky nechtějí přeladit ne proto, že nemají kam, ale proto, že nechtějí neb platí.
    Vaši odpověď není odpovědí na mou otázku:-)

  17. Jiří Burešinetuším na kolika frekvencích a pod jakými názvy do éteru vysilá ČR, netuším ani jakou mají úroveň.
    Za 2. nejsem odpůrcem petice, taky jsem ji podepsala, protože důvěřuju jejím autorům a tidíž na jejich názor spoléhám, nicméně pokud je věc natolik konfrontační, jak ji dělá Laco například tímto článkem, položila jsem mu otázku a snad mi odpoví.
    btw úrovně vzdělávání jsou různé, jsou děti které zmáknou levou zadní i VŠ vzdělání a jsou i takové, které neprojdou celou ZŠ, že ano:-)

  18. [15]Jsi názorný příklad jak bulvarizovat i zdánlivě nebulvarizovatelné. Stačí jenom ochota podpořit jeden názor víc, než všechny ostatní…že jo?Děkuji

  19. RadiojournalMusím říct, že i když současné dění v ČRo 1 sleduji jen zpovzdálí a pasivně, tak se mi jeho současné směrování taky moc nelíbí.
    Je mi to však celkem jedno, protože již pěknou řádku let poslouchám jen ČRo 2, 3 a 6.

  20. mýlka[16] Odpověď Petra Staníčka je samozřejmě naprosto správná, zatímco tento protiargument je zavádějící a nesmyslný. To je to samé, jako bychom tvrdili, že policie by vlastně neměla zavírat zloděje, protože „oni ji ze svých daní přece také platí“.

  21. salamea jaká je úroveň těch stanic 2,3 a 6? jsou seriózní? vzdělávací? dobré? ptám se vážně protože to nevím, jen prostě, dá se na ně přeladit?

  22. Trochu se divim, ze ti kteri CHTEJI PRELADIT, uz davno nepreladili a furt k tomu maji co rici 🙂

    Jejich starosti na moji hlavu 🙂

  23. Třeba dojdeme k společné řeči….Vidím, že se to tady tříbí 🙂 Některé „hluboké myšlenky“ ukazují, jací lidé podepisují něco, čemu vůbec nejsou sto porozumět.Nejlépe…hloupou myšlenku podtrhnout vlastním „objektivním názorem“,v očekávání, že teprve pak si všichni z toho sednou na prdel.

    PS:Očekávám reakce našeho velkého guru Laca a stále nic….Toto je totiž pouze na zahřátí pro demonstraci 🙂

  24. táááák…a je to tuRoji…tak krásná a výztižná poznámka. Je to nablblá diskuze o ničem.Pardon, pro někoho téměř přestalo existovat rádio.

    Já bych totiž chtěl vidět skutečný frajery, který napíšou petici za něco, co má smysl. Ne jenom někoho připravit o práci proto,že už tam nehrajou ty písničky, který mám rád a že nejsem naladěn na stejnou vlnu.

    Podle mě se pozná skutečný bojovník, kdo založí petici za snížení cen eneergií. Protože je to věc, která se mě dotýká mnohem víc, než to, že můžu a nebo nemusím poslouchat Moderntolkink. Tím ale pochopitelně neponižuji skutečnou hodnotu veřejněprávních médií.

  25. Mod.eAno, já osobně považuji Čro 2, 3 a 6 za „seriózní, vzdělávací, dobré“ a přeladit se na ně dá.
    Nic lepšího (snad ještě kromě Radi Classic, ale to je omezeno lokálně) mě v českém jazyce na FM nenapadá…

  26. Mod.eAno, pro mě jsou Čro 2, 3 a 6 „seriózní, vzdělávací, dobré“ a přeladit se na ně dá.
    Snad kromě Radio Classic (které je ale myslím omezeno lokálně) mě nic lepšího v češtině na FM nenapadá.
    Ale tady opravdu záleží na vkusu každého soudruha.

  27. Poznamka k Ranni poznamceRanní poznámka není diskuzní pořad ani zpravodajská relace, a tudíž není třeba dávat prostor i druhé straně. Jde o komentář. A komentář je již z podstaty své věci subjektivní záležitostí, tj. pohled na danou věc jednou osobou. Všichni vědí, že jde o komentář a tak jej i berou. Ala BT.: „Nejde o fakta, ale jen o názor.“ A proč dávat prostor jen jednomu, I.Hoffmanovi? Proč ne, když je v tom „sakra dobrý“?

  28. to OkeanosA proč bych si nemohl nebo neměl poslechnout názor ..chceš-li komentář…někoho jiného ve veřejnoprávním médiu? Proč mám poslouchat pouze a jen jeden? Z jakého titulu by mi to měl kdosi upírat?….

  29. SVÝM ZPŮSOBEMJo, svým jistým způsobem buď rád, že se ti netřesou kolena nad ixtým dílem té báječné telenovely, která vytváří iluzi toho, že žijí, miliónům jiných… Celá společnost se bulvarizuje, celá společnost klipuje. Nikam to nesměřuje, ale koho tohle zajímá? Přihoď do bulváru další informační medium a fakt buď svým způsobem šťastný, žes jinde. Nebo se snad domníváš, že lidi touží si po večerech obnažovat svá nitra nad četbou Procesu od Franze Kafky? Nebuď bláhový… Barevná chvilka pro tebe, to je aktuální zenit světa… A že se jedná o veřejnoprávní medium? Tím spíše… neboť jak vidíš… cestu si musíš vytvořit sám. Nic od nikoho už nikdy nečekej. Pokud to dokážeš, jsi silný. Ti ostatní, ti si koušou nehty a čekají na porci naděje skrzevá vlnu vékávé … všechny je smete. Dokonale. Akorát se to nikdy nedozví…

  30. NAD VĚCÍByl jsem celý den na cestách. To jen na úvod vysvětlení pro všechny netrpělivě se dožadující mé reakce na jejich reakce.

    [5] Zase špatně Tomíku. Mohu Tě opět na úvod opravit? Oháníš se fakty, ale nerozpakuješ se napsat, že ve studiu byl kromě redaktora ČT a Barbory Tachecí také ještě „jeden z vás blogerů“. Omyl, byl to redaktor Reflexu Jan Potůček.

    Píšeš také o tom, že sis „přeladil“ úvodní stranu prohlížeče z webu časopisu Týden kvůli jeho bulvarizaci. Gratuluji. Konečně sis tak splnil sen a nastavil jako titulku můj blog. Dobrá volba. A že je to tady LACOŽURNÁL? No tak právě přesně tak to má být. To je můj OSOBNÍ blog, chápeš? Nebo mi snad posíláš koncesionářské poplatky? Nevšiml jsem si.

    [8] @Teo, schválně, koho myslíš, že jsem měl na mysli při psaní podtitulku článku? Na utrální odpovědi se mám moc rád.

    [12] Pane Bože& (spráskne ruce, zvrátí se v židli, oči v sloup). Mod., dokonale Ti za mě odpověděl Petr Staníček, na jeho odpovědi nemám co změnit. Cítím to stejně. V případě Tvé poznámky souhlasím jen s tím, že společnost se bulvarizuje. Ovšem rozhodně ne celá. A ta nebulvarizující se menšina má nárok bít se o existenci nebulvarizujícího se média.

    [26] Stáváš se hrdinou diskuse Tomíku. Bohužel však hrdinou smutným. Stejně smutným, jakým by byl Tvůj vysněný petiční bojovník za snížení cen energií. Výrobci energií jsou soukromé firmy, jejichž úkolem je vytvářet zisk. Až si jednou budu stavět dům, vytáhnu do boje proti přemrštěným cenám statiků. Uvidíme, jak se vám to ve firmě bude líbit.

    [31] Opět dokonale napsaná úvaha, GTI. Tvůj styl mi tady scházel, vítej zpět.

  31. Milý Lacojá ale nechtěla odpověď od Staníčka, ale od Tebe a při vší úctě si nemyslím, že odpověděl dokonale, prostě jsme národ růzorodý a taky různě vzdělatelný, před některé lidi položíš k vypočítání rovnici, oni poslouchají 3 minuty Radiožurnál a vyřeší ji, někteří potřebují poslouchat 3 hodiny Radiobulvár aby rozeznali majora Zemana od ženy za pultem, nicméně všichni jsou to koncesionáči se stejnými právy.
    Samozřejmě, že kdokoliv má právo a nárok BÍT SE:-)) za to své, nicméně přistupovat k tomu takovým způsobem jakým to momentálně děláš Ty tady, mi připadá dost bulvární.
    Takže s heslem “ Kdo není s námi, je proti nám!“ přeji klidné spaní:-)

    A Laco, přeju lepší články do budoucna.

  32. ACH TY KONCE(sionáři)[33] Tak ještě jednou Mod. Ano, souhlasím s tím, že všichni koncesionáři mají stejná práva. Žádný z nich ovšem není povinný poslouchat veřejnoprávní rozhlas a většina z platících to ani nedělá, raději poslouchají nějakou místní vysílačku zvoucí na diskárnu do sokolovny ve vedlejší vsi nebo si naladí celoplošná ráááádia. Proč ne, ostatně oni mají na výběr. Ale také já, jako platící koncesionář, chci mít na výběr. A to teď bohužel nemám. Proto protest.

    To je celé, nic víc za tím nehledej, jsem dalek hesel „Kdo není s námi, je proti nám!“ Je mi úplně jedno co poslouchají druzí. Nebo třetí. Nebo ti úplně poslední.

  33. Tak ještě jednou Laco,kdybys byl jen trochu pozornější a míň spráskával ruce a převracel oči, povšiml by sis, že já nejsem Ti druzí,natož ti poslední a nad úrovní obyvatelstva se občas zvracím v židli.
    Na Českém rozhlasu mi pak mnohem víc než cokoliv jiného vadí cenzura ve prospěch mocných než sem tam nějaký jingl.
    Platit to musím, ale poslouchat ne a v tom vidím svou výhodu já.

  34. …zases mě smetl 🙁Laco,vůbec si nepochopil o čem jsem mluvil,ale je mi to jedno. Značně podceňuješ moji inteligenci, jestliže se mi snažíš podsouvat pro obhajobu takovýhle krávoviny. Škoda pro nás oba, když tu byla diskuze..nebyl si tu…a já tím další den trávit nehodlám. Potřebuju totiž šroubovat ceny statiků.

    Na hrdinství ti celkem seru, jestli je smutný nebo veselý..tuplem…jde nám oboum o princip. Tvůj problém je v tento okamžik ten, že nechceš přijmout cizí názor..což mě u tebe dost překvapilo.

    Jestli ti to pro dobrý pocit stačí….ÓOOO ty jsi ten hlavní kladný hrdina všech příštích dnů.

    PS:LACO FOR MINISTR SPRAVEDLNOSTI

  35. NOTIČKY A ZÁVĚRTomíku, nemám problém přijmout cizí názor. Stejně tak nemám problém s cizím názorem polemizovat. Ale rozhodně nemám v úmyslu dokazovat čí názor je správný (na to už jsem starej dost).

    Ale Tvůj komentář z minulého článku považuji za blábol. Petice přeci nevznikla proto, že někdo není schopný přijmout cizí názor. Navíc jsem považoval za vhodné se petičníků zastat v souvislosti s Tvým označením netolerantních hysteriků.

    To je celé, ostatní už nehodlám dále komentovat.

  36. HepiendNechal ses vyprovokovat…alespoň si zažil ten pocit, který jsme zažili někteří z nás od GTI. To byl první cíl.

    Dál vole…nikdo po tobě přeci nechtěl nic jiného, než diskuzi….a mladej si furt ikdyž míň než já 🙂

    Je několik věcí, které mi na petici v a její nepřímé souvislosti vadí…nikoli petice samotná.

    1)lidi se nechají lehce zblbnout (zmanipulovat)…a neříkám, že si to ty, který to skutečně dělá z přesvědčení…Si srdcař…jako já…pamatuješ!?

    2)požadujete odstoupení lidí pro jiný názor a pohled na věc,než je váš. Vy jste je v podstatě odsoudili hned po „pár minutách“ vysílání. Líbilo se mi, když si říkal, že ses to snažil vydržet….A já říkám….VOLE tak si to měl vydržet.

    3) Jsem pro kritiku…taky se mi tam sposuta věcí nelíbí…ale požadovat odstoupení s řečma typu…jeeee to jenom ženská…A vona ta Výborná je prostě bulvár….

    Jak by se ti líbilo, kdyby ti chtěl někdo sebrat práci za ksich, že tě kdysi viděl na energetice a že to jsou vodrhkurvy…tak ty musíš bejt teda stejnej. Vole..tak se to prostě naučí a nebo taky ne…a vo co de?

    PS: A až úplně vychladneš,tak mi napiš, jestli nás (mě konkrétně nejvíc!!!) nechceš chvilku vidět…Jedeme příští týden na víkend do Vejprt. MJ. si zalyžovat na Klínovec…pokud nepohrdneš, vidím to na sraz na svahu…

    Po zelený Vláďo po zelený… 🙂

  37. Ad koncesionáři a jejich potřeby:

    Je komické, že v demokratickém systému, kde vládne VĚTŠINA, bojuje menšina za peníze většiny za něco, o co většina nestojí. 😀

  38. peticeJak tady tak čtu vaši diskuzi o petici,tak musím říct,že s Tomíkem nesouhlasím hned v několika tvrzeních: 1)Laco není zrovna nejmladší
    2)myslím,že chytří lidé se peticí zblbnout nenechají,petice zblbne možná méně chytré lidi nebo lidi,kteří nemají svůj vlastní názor
    a taky si myslím,že petice nikoho neomezuje,každý má právo na vyjádření svého názoru,takže freedom of speech for B.T. 🙂

  39. to Andri:-)))) 1)Buď je sklenice z půlky prázdná nebo z půlky plná…. 2)ze zkušeností vím, že těch méně..jak ty píšeš chytrých….je většina…Proto se to u nás plahočí od ničeho k ničemu obecně.

    Takže se mnou vlastně naopak souhlasíš hned v několika bodech 🙂

  40. to Lokutusčověče…toho jsem si nějak nevšiml. Nebo se spíš zeptám….Jak se to dá poznat, že např. Laco bojuje za moje peníze?…….Jo aháááá, byl za mnou…odškrtl si mě, jestli jako za mě může bojovat…a pak začne za mě platit elektriku…tak to jo :-ú)))

    Ale je dobře…a podle mě, vůbec ne komické, že v demokratickém systému má i menšina nárok na názor.A za to každý ráno děkuju bohu.

  41. „že např. Laco bojuje za moje peníze?“

    Pokud neplatíš koncesionářské poplatky, tak se do té skupiny samozřejmě nepočítej.

    V demokratickém systému má i jednotlivec právo na svůj názor. Ale ne za moje prachy.

  42. [43] 🙂mno…tak tohle byly skutečné, pravé…nefalšované….mozkoperly v samotném závěru diskuze. Doufám jenom, žes podepsal tu petici, abys moji teorii trochu přiživil. Děláš mi radost chlapče.

  43. a tobě LACO dík 🙂Kolikrát se mi poštěstí mít znovu na tvém blogu svůj článek …co článek…hned celou svou diskuzi :-), ve které by si netroufl měřit síly ani takový Jan Pokorný….Vlastně mě to tedy ani tak moc nepřekvapuje, protože oproti němu jsem totiž JÁ mnohem TĚŽŠÍ KALIBR.

    Psáno a necenzurováno pro Lacožurnál, Tomik

  44. [44] Jestli jsem podepsal petici? To těžko, Tomíku. Myslím, že z toho, co jsem napsal je to dostatečně zjevné.
    Ale jinak mám dojem, že reaguješ na něco úplně jiného, než na to, co jsem napsal.

  45. TROPY V KRUŠNÝCH HORÁCH[38] Zastavte se s celou family a možná se spolu sejdeme i na tom kopci, ale lyže nechte doma, teplota má dosahovat až 12 stupňů (neplést s pivem!).

  46. Takhle drsná diskuse se tu nevede ani kvůli politice:-). Já bych jen některým diskutujícím popřál víc pokory a úcty k názorům druhých, agresivně zadupat druhého do země hned po první větě je sice také umění, ale svědčí to spíš o neochotě připustit, že i ten druhý může mít pravdu. Svět není černobílý a ani pravda tedy bohužel není jednoznačná veličina. Já za sebe mám pocit, že ji musím hledat každý den a vlastně spíš každou vteřinu. Za sebe to uzavřu tím, že Ti skutečně „velcí“ (tedy „těžší kalibři“:-)) svou velikost obvykle nemusí dávat na odiv tak, že na ni sami přímo upozorňují.

  47. Všem, všem, všemMilí diskutující, kdybych měl svoje radio, angažuju Laca a Tomíka do duelu. Jsou to dobré, syrové texty. Popravdě, trochu jsem se stal vlažným k tomuto blogu,když začal zjednodušovat, že kdekoliv šéfuje žena, je to cesta do pekel. Jinak jsem opravdu nadšen zájmem o Radiožurnál. Fakt:-). Zkusím tu debatu posunout a čekám, mě osolíte…. Včera se vrátil do ČR můj předchůdce a nástupce Alexandr Pícha. Skončili jsme u konstatování, že pro mnohé z vás by podobně změny nestály za řeč, kdyby je udělal někdo z nás, věrozvěstů veřejnoprávnosti:-). Ale že je pod nimi podepsána Barbora Tachecí,automaticky znamená, že jsme komerční, komercionalizovaný, bulvarizující a k tomu bulvární program. V tom případě dáme na reklamní plochy Petra Nováčka – kažodenní politické analýzy, Milana Slezáka – proč se furt střílí na Blízkém Východě, Petra Vavroušku – ten Putin je ale týpek, 10 zahraničních zpravodajů – to vás nemusí zajímat, jste Češi, Aleše Procházku – prodám slovní zásobu a šarm, Martina Veselovského – jen se tak ptám atp. Jasně, omlátíte mi o hlavu některá nová jména, ale vězte, že už mě to nebolí. Už jenom proto, že i klíčoví diskutéři zde dokazují, že život je zkratka. Jsem s pozdravem žena ženě ženou.

  48. ŽIVOT VE ZKRATCE[50] Pane Pokorný, jen v krátkosti: Mně je opravdu jedno, zda je v čele ČRo1 žena nebo muž. Také bych rozhodně nerozlišoval mezi tím, zda se změnami přišla Barbora Tachecí nebo Jan Pokorný. Jde mi skutečně pouze o změny samotné, se kterými se prostě nemohu smířit.

  49. PLAČKYPročisti uši a pusť radio. Poslouchej a suď. Pokud tě to přitáhne, je to fajn, pokud ne, nic se neděje, jen se ti potvrdilo přesně to, co platí sto tisíc let – ženská (pokud je to ženská) nemůže organizovat složitý projekt. Ženská není od přírody organizátor… Žena vyžaduje pozornost, je pracovitá a oddaná, není ovšem tahounem, není vizionářem. Každá (normální) ženská má svou měsíční periodu… to jako na poradách se řekne – dnes mám svůj den, jsem podrážděná, tak mě berte s rezervou? Nebo, jak tohle děláte? Já odmítám hru na uměle vytvořenej svět rovných příležitostí a mateřských dovolených pro tatínky. Svět je jenom jeden. Kdo ho zná, umí se v něm pohybovat, kdo o světě jen čte poučky, ten se v něm nepohybuje, neb s ním pohybují jiní…

    Co se týká radiožurnálu, poslouchal jsem ho roky, prakticky nic jiného jsem v posledních letech neposlouchal, vždy jsem v autě zkusmo přeladil a rychle se vrátil. Dnes, dnes to mám tak, že již radiožurnál neposlouchám… vaří se mi krev nad větami – jsme tu pro vás… věc sledujeme a budeme vás informovat… tady a teď… prostě, na tohle nemám. Ani nechci mít.

  50. GTIs těma ženskýma….asi máš jenom špatný zkušenosti, pro který si zatrpkl.Já je mám pozitivní a dávám v pracovních příležitostech čím dál raději prostor ženským. A to právě proto, že se čím dál víc stávají většíma tahounama než chlapy, který….dle mého názoru v mé profesi….nějak víc leniví a pro svou lenost to nechají na nich. Jestli se sebou něco zásadního neuděláme, tak nás za chvíli převálcují 🙂 Jinými slovy…Za každého ať raději mluví výsledky, než pózy a předsudky.

  51. To Mod.: Řečeno slovy Karla Schwarzenbergera „jen mě chvalte, to mi dělá dobře“:-).

    To GTI: Skoro bych Tvou první stať to nazval pokrokovou myšlenkou (i když směřuje 20 let zpět:-)), ale podle mě se to nedá takto paušalizovat. Já sám jsem přívržencem klasického modelu rodiny a společnosti, ale pokud se rozhlédnu kolem sebe, nemůžu zdaleka říct, že to funguje všude. Ano, můžeme říct, že globálně v průměru jsou muži a ženy jiní, ale to je asi tak všechno. Znám spoustu chlapů, kterým bych nesvěřil ani vedení sama sebe a naopak znám ženy, kterým bych neváhal předat i řízení většího kolektivu. Paušální tvrzení „žádná žena nemá organizační schopnosti“ proto nemůžu přijmout. Rovnost šancí je o možnosti výběru, ne o tom, že muži musí chodit na mateřskou – pokud ale chtějí, proč jim v tom bránit? Takže diskvalifikovat někoho z funkce jen kvůli pohlaví je z Tvé strany GTI přinejmenším unáhlené.

    Nakonec si ještě rýpnu do Laca: Když máš pocit, že Ti ukradli radio, které by jinak poslouchala spousta lidí, nic přeci nebrání tomu skutečně založit alternativní stanici Lacožurnál:-). Když ho přiblížíš původnímu formátu Radiožurnálu, budu se snažit být Tvým prvním posluchačem…

  52. ŽENSKÝ A MUŽSKÝ SVĚT[55] Tomíku, existuje lehký rozdíl mezi být tahounem a mít výdrž.

    [56] Lubo, pokud budu dostávat několik desítek milionů korun měsíčně v podobě koncesionářských poplatků, vůbec mi nebude vadit, budeš-li jediným posluchačem Lacožurnálu.

  53. MUŽSKÝ A ŽENSKÝ SVĚT Pro odlehčení mužské diskuse o ženách:
    Fero prišiel domov a dostal takú zvláštnu chuť vynadať žene. Len akosi nebolo za čo. Večera bola teplá a dobrá. Deti si už urobili úlohy a išli spať. Mara bola upravená a veselá& Fero si sadol do kresla a hovorí:
    – Marka, zhasni svetlo.
    Mara poslúchla.
    – Marka zažni to svetlo.
    Poslúchla. A tak sa to opakovalo vari desať ráz& Potom Fero zrazu vstal a vypálil žene desnú facku a reve:
    – Ty čubko! Komu to signalizuješ, že som doma!!!

  54. Úvahy na téma RadiožurnálAsi nejlepší úvahy na téma Radiožurnál jsem četl zde:
    http://radiozurnal.livejournal.com

    Zejména úvaha Jakuba Melína: Manýry z komerčních stanic se objevily i ve vysílání veřejnoprávního rozhlasu stojí za hlubší zamyšlení.

    Doporučuji pane Pokorný.

  55. k radiožurnáluLaco a Tomíku, zdravím vás oba z Vejprt. Zima je zatím skvělá,krásné plusové teploty a bez „bílého svinstva“, na každodení dojíždění za prací skvělá volba.
    Občas sem mrknu, se zájmem čtu vaše komentáře. Já ČRo neposlouchám, takže nevím, o co vám zde jde. Znám vás oba jako „chytré hlavy“. V práci na energetice, u PC, mám na uších mp3,protože existuje nepřeberné množství výborných kapel. Při jejich poslechu se mi krásně pracuje, ale pro vás je rozhlas asi „žhavé téma“, když mu věnujete tolik svého drahoceného času.
    Jinak Tomíku, s těmi ženskými máš 100% pravdu, některé umějí makat jak koně do tahu.
    Ahoj.

    Ahoj.

  56. TOMÍKUJá přece nezatrpkl… a nežiju na ostrově jenom s chlapama. Ovšem tyhle „rovné šance“ v praxi… to je daň tomu, že není řád… tohle kolem je jen o tom, kdo urve větší díl koláče, nejde o schopnosti, jde o dravost. Mimochodem, pravda o paní Tachecí se dokonale zračí v tom dnes už památném TV rozhovoru… tam spatříš dokonale odkryté její schopnosti, tam odtušuješ její kvality a „sílu“… to celé je než hra na schopné.

  57. LUBONa světě je to stále stejné. Pokud máš dojem že ovšem těchto dvacet let něco změnilo, nahlížíš na svět velmi velmi naivně. Abys mě dobře chápal, já svými postoji nijak nesnižuji schopnosti žen, naopak… jen je potřeba vědět, že jsou posty, které má zastávat samec a posty, které má zastávat samice. To není mé přání, tak to prostě v přírodě je. Milióny let. Velebme ženy, dvořme se jim, buďme jim oporou, ovšem proboha… nerezignujme na to, kdo má řídit svět.

  58. MOD.Nedělej, že to nevíš… naposledy jste bojovali v dívčí válce… a to je přes tisíc let 🙂 Jestli se bojuje mečem či jazykem, to nehraje roli. Vychovej děti, to je tvé životní zadání… víš snad o nějakém vznešenějším?

  59. GTIDívčí válka, no jo, to nebylo špatný:-)), nicméně od té doby jsme už malinko pokročily:-), zkus si třeba obout na celý den boty na 12ti cm podpadku a vyzkoušej co v nich všechno zvládneš:-)

  60. Mod.🙂 Jo, máte to těžké, proto vám to musíme, my chlapi, ulehčovat… koneckonců, vždyť ty podpatky nosíte kvůli nám… 😉

  61. zdravim Michalato je vole dost, žes taky vystupil 🙂 Rád tě vidim!!!

    Laco, vole….s rozdíly být tahoun a mít výdrž souhlasím….ale znám dost ženských, který to zkloubí dohromady líp než chlap. Asi ti ukážu měsíční výkazy, kdo u nás vede projekty a jaký mají měsíční výkony…oproti pánům tvorstva, který se raději nechají táhnout a jenom somrují o prachy…jakože voni jsou ti, co táhnou. Navíc si myslim, že ženský jsou daleko víc nekompromisní ve svých požadavcích a mají jasnější pohled na věc…Nám je to ale dost nepříjemný viď?…tak to raději nechceme připustit.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *