Restaurace Don Diego Chomutov

Kuchyně o velikosti mexického dolaru


Minulý týden jsem se dozvěděl, že se v pátek po jisté době znovu otevírá chomutovská mexická restaurace Don Diego. Dostal jsem dokonce i mobil na nového provozního, a tak jsem se zeptal, zda bude zachována mexická kuchyně. Prý ano a navíc přibudou i jídla z kuchyně evropské. Máme se ale připravit na to, že kuchyně jako místnost je nová a v pátek večer se v ní bude vařit poprvé. Ocenil jsem jeho varování a stůl zamluvil.

Hned při objednávce jsem provoznímu a číšníkovi v jedné osobě varování vrátil. Zmínil jsem se o tom, že občas na svém blogu uveřejňuji hodnocení restaurací a zeptal jsem se, zda si v této souvislosti mohu vyfotografovat jídlo. Dostal jsem svolení. Bohužel ale ještě ani hodinu po objednávce jsem neměl co fotit.

Alespoň byl čas se pana provozního zeptat, čím jiným než rychlostí (kuchyň je prý malá, sotva tři na tři metry a kuchař tak nestačí najednou uspokojovat větší množství objednávek) chtějí konkurovat jiné chomutovské mexické restauraci, ve které byla minule obsluha jediným slabým článkem. „Ničím, my k mexické kuchyni nemáme žádný vztah, nechali jsme jí tu jenom proto, že lidé jsou na ní v této hospodě zvyklí,“ dostalo se nám překvapivé odpovědi.

Možná i proto jsme všichni u stolu jako jeden muž svorně zůstali u česnečky a guláše s chlebem.

Mexický guláš v chlebu

9 thoughts on “Restaurace Don Diego Chomutov

  1. [1] Jako předkrm VAROVÁNÍ, jako hlavní chod UPŘÍMNOST, jako zákusek OMLUVA. Děkuji, o takové MENU v restauraci nestojím.

    [2] Dávám Diegovi rok, maximálně dva.

  2. NEDĚLNÍ TUTOVKA[4] Neboj draku, nedělní oběd bude sázka na jistotu. Napsal bych sem, kam půjdeme, ale nechci riskovat davy obdivovatelek před restaurací. Jdeme přeci s rodinami, tak co pak s fanynkami, no ne?

  3. Byla jsem během týdne 2 x v Don Diego, pokáždé ok, jídlo dobré a rychle na stole, obsluha příjemná a vstřícná. A lokál plný v obou případech.

  4. Mně se v Diegu taky líbilo. Každá restaurace někdy nemá svůj den a soudit podle jedné jediné zkušenosti je dosti pitomé.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *