Google, milé děti, to je vyhledávač

Internet, paní ředitelko, to není rááádio


Už jsem myslel, že se ke změnám na Radiožurnálu vracet nebudu. Přeladil jsem. Ale naštěstí máme internet, díky kterému se nejeden plátce koncesionářských poplatků dostane k informacím o člověku, který za jeho peníze šéfuje nejvýznamnější tuzemské rozhlasové stanici. Nedávné vystoupení Barbory Tachecí v Dobrém ránu je dostatečně známé. Novým hitem budiž ještě neuvěřitelnější vystoupení v sobotním pořadu ČRo1, kde paní ředitelka odpovídala na dotazy posluchačů. Za pozornost stojí především opravdová pecka v závěru (doporučuji si poslechnout audiozáznam, takovou dikci snad nemají ani učitelky v mateřských školách).

Barbora Tachecí: Já jsem se na tu petici podívala … je tam seriál já nevím kolika tisíc podpisů lidí … nějaká skupina volá po přehodnocení změn v rádiu veřejné služby. A podívám se na ta jména, která tam jsou podepsaná, protože mě zajímá co to je za lidi, kteří by chtěli přehodnotit ty změny. A teď si představte, že tam najdu nějaké jméno, vedle kterého je uvedeno tiskový mluvčí. A tak koukám na to jméno, které bohužel neznám a na Googlu, to je vyhledávač, si vyťukám to jméno a na tom Googlu mi vyjede, že jde o tiskového mluvčího Ministerstva dopravy.

A teď přemýšlím dál a říkám si, je-li to opravdu tento člověk, který se podepsal pod ono prohlášení, které volá po přehodnocení změn učiněných v rádiu veřejné služby a je to mluvčí Ministerstva dopravy, tak přemýšlím, jestli mluví za celé Ministerstvo dopravy a za ministra. To je takový logický úsudek. A říkám si, do háje, jestli ten tiskový mluvčí mluví za ministra, dopravy, a volá jménem ministra dopravy po přehodnocení změn učiněných na Radiožurnálu, tedy na rádiu veřejné služby, tak to máme ministra, který chce řídit média veřejné služby?

Rozumíte, já to zjednodušuji, to je jenom jak uvažuji. A říkám si, tak to by bylo neštěstí, kdybychom se ocitli v situaci, že jeden ministr jedné vlády ústy svého mluvčího volá po přehodnocení změn v rádiu veřejné služby, tak bych možná uvažovala o emigraci, ale věřím, že to tak není, to by se přeci nemohlo stát.

Paní Tachecí, vzpomeňte si prosím na rok 1989. Tehdy mluvil k veřejnosti jistý politik, který se stejně jako ostatní soudruzi musel odporoučet na smetiště dějin poté, co na něj dav začal skandovat Nejsme malé děti!

24 thoughts on “Google, milé děti, to je vyhledávač

  1. Mistryně světaPaní Tachecí je zřejmě neoficiální mistryní světa ve stavění skandálu na velmi vratkých, resp. prakticky žádných základech. Ten člověk tam uváděl své povolání do patřičné kolonky. To je vše. Následné myšlenkové pochody p. Tachecí dle mého názoru jen prokazují jak moc je naučená bulvárnímu způsobu práce a myšlení.

  2. POLITOVÁNÍHODNÁ ByTost[1] Nejsem si jist Jirko, zda za jejím chováním stojí zkušenost s bulvárním médiem. Obávám se, že tady bude nutno jít za určením diagnózy stavu její duše mnohem hlouběji.

  3. tak já nevím jak Vy ale chvilkama mi při poslechu připadalo, že paní BT připravovala projevy Miloušovi Jakešovi.. kdybych „nevěděl“, že Miloš tenkrát mluvil z patra… 🙂

  4. ZábavaKrálovsky se bavím. Tu dámu bych někde vystavoval, potřebujeme zvýšit příjem z turistického ruchu. Takto vydělané peníze bych s díky odeslal Ministerstvu dopravy.

    Mimochodem, já mám šestku, Laco. Ale netuším proč, Google mě asi miluje. ;o)

  5. Hezký…Ty jo, tak jsem si poslechl ten rozhovor a chvíle jsem si myslel, že jsme na nějakém Cimrmanovském představení 🙂 hlavně v tu chvíli: ale věřím, že to tak není, to by se přeci nemohlo stát. To my evokovalo, Svěráka ze ztráty třídní knihy: To by si nedovolil. 😀

  6. Tak za tohle mi paní BT zaplatí…

    … takhle jsem si nepoprskal monitor, ani nepamatuji.

    Škoda jen, že to je realita, a že kvuli pobavení mému (a mnoha dalších) muselo být zničeno jistě dobré rádio.

  7. UDRŽITELNÁ NESCHOPNOSTUdržitelná neschopnost nebo neudržitelná schopnost? Možná neudržitelná neschopnost. Změny na radiožurnálu – špatně. TV rozhovor – špatně. Reakce na podpisovou aktivitu – špatně. Tak takhle nám paní T. předvádí, jak se k věcem staví mediální „profesionál“. Podle mého amaterského odhadu (velmi nerad bych se mýlil) nemůže svou figuru udržet. Na to evidentně nemá. A jak koukám, má ještě na méně, než jsem se domníval. Pro mne neumí. Prostě neumí. A pak (už jsem to tu psal o presidentské volbě), jak nevypadáš, jak nejsi lidem sympatický vyzáží, projevem, byť je to nespravedlivé a kruté, nemáš šanci… A upřímně, ono by to snad mělo být jinak?

  8. Poslouchala jsem se zaujetím.Myslela jsem si předtím, že ta paní má vyšší IQ (na hodnoty jiných možných ukazatelů jsem rezignovala už dávno), než průměrné gaussovské. Zřejmě ne a v kombinaci s těmi ostatními pozorovatelnými vlastnostmi je to na pováženou. S takovým člověkem se nedá pracovat, ani jako s kolegou, ani podřízeným, natož nadřízeným! Tragédie. Dá se s takovýma lidma aspoň něco? Třeba souložit? Teda ne že bych měla zájem…

  9. Použila starý a osvědčený postup.Jestliže si nevím rady s argumenty, které se mi nelíbí, tak musím zpochybnit jejich nositele, případně šiřitele. Nejdříve morálně, spolu s tím i společensky a pokud nedají pokoj, tak z nich udělám kriminální živly.
    Poslouchal jsem tu diskusi s ní celou a přesvědčila mě o jednom: na to místo nepatří!

  10. Pokud B. Tachecí řídí veřejnoprávní instituci tak jako vystupuje v médiích, tak nastal čas podepsat petici a to nejenom o zrušení změn v Radiožurnálu, ale hlavně o odvolání této paní z vedení – a to jakékoli veřejnorpávní instituce. Názorná ukázka neprofesionality, nadutosti a neschopnosti v jednom, to se jen tak nevidí.

  11. Prostě je jen chudinka pod tlakem, tak na ni nebuďte tak oškliví 😉 Tady ukázala, že se poučila od moderátora Dobrého rána a zjistila, že je vlastně správné používat názory a ne fakta a … zase se vám nezavděčila, vy jste teda cházka! :)))

  12. LACO vole…to jsem přeci já: TomikVole….to jsem nebyl já…ten první Tomik :-)…to aby to nevypadlo,že obracím plášť….teda alespoň ne takhle 🙂

    Pořad jsem slyšel naživo. A tohle mě od pí.Tachecí zamrzelo. Uznávám, že tentokrát se jí to „trochu nepovedlo“….Jak sama říká,“…každý děláme chyby a mýlit se je lidkské…“ ale některý můžou být fakt drahý.

  13. nebylo dopovězeno…Ano, paní ředitelka má pochopitelně pravdu, ale nedošla až na konec svých úvah…

    Takže já (si tak skoro pro sebe) uvažuji. Čtu si tak v té petici a vidím J. Staroň (důchodce), tak si tu zadám do gůglu (to je ten vyhledávač) důchodce. A vyjde my že jich je skoro 2 miliony.

    Čtu dál (a myslím si, že je dobré, že žijeme v zemi, kde je možné číst dál) – M. Vágner (učitel). Tak koukám na to jméno, které bohužel neznám a tak si na gůglu (to opět ten vyhledávač) vyťukám učitel – a vyjede mi že učí děti…

    Čtu zase dál (a všimněte si, že jsem nikde nenapsala, že bych měla něco proti peticím) a vidím J. Hardava – podnikatel. Tak na gůglu (na tom vyhledávači) vyťukám podnikatel a vyjede mi, že jde o ekonomicky aktivní obyvatele.

    Takže tedy přemýšlím – nechtějí mě důchodci, děti, většina normální populace (to je takový logický úsudek) – co já budu dělat?
    Já snad budu muset emigrovat…

    Nechci nikomu podsouvat své závěry, ale řekl bych, že je tedy čas pro sbírku „děkujeme, emigrujte!“

  14. ale přestoA přes všechny petice, diskuze a nátlaky promintních blogerů (:P) si myslím že vydrží…

    Dělá to totiž šikovně. Ačkoliv se tváří na protiaktivity odmítavě, neustále „ladí“ Rž tak, aby v případné „zkoušce obstála“. A až (nebo spíše pokud) se dostane až před rČr nebo RRTV, předloží zde zvá „vhodná“ fakta a silně pochybuji, že 7 (nebo i 10t) podpisů bude důvodem pro její odvolání.

  15. SKRYTÁ REKLAMA NA VYHLEDÁVAČ[17] Hezký logický úsudek, Petře, navíc podepřen fakty! A mimochodem, tak mě při čtení Tvé úvahy napadlo, kdo jiný by měl ctít pravidla hry než ten nejvyšší? Proč se tedy paní ředitelka nerozpakuje dvakrát po sobě uvést na rádiu veřejné služby název soukromé komerční firmy? Navíc americké! Rozumíte, já to zjednodušuji, to je jenom jak uvažuji.

  16. Celé to okolo rozhlasu jde tak nějak kolem mne. Ale tento záznam jsem si přecijen poslechl. „A teď přemýšlím dál a říkám si“ jak je možné, že někdo takovýhle může zastávat takový post?

  17. lol…. naštěstí mě to nějak minulo, a tohle rádio moc neposlouchám… A paní Tachecí? mě se líbila u Krause 🙂

  18. Tak ja děkuji panu ehm Lacovi z Chomutova – zdravím pane Laco do Chomutova – za kritické připomínky. Opravdu hodně děkuji. Já chápu že se vám to nemusí líbít. Někomu se to líbí, někomu ne. To je fakt. BT.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *