Proč by se blogeři neměli brát vážně

A opět jeden názor z klubu nadutých elitních blogerů


Petr Stohwaser z Hradce Králové si píše blog. A moc ho mrzí, že má málo čtenářů. Ale naštěstí si to hned sám zdůvodnil. Je totiž mladý, loni v září oslavil teprve pětadvacátiny.

Petr napsal: Česká blogerská scéna je rozdělena na dva tábory; a to podle věku. Pokud tedy počítám ty známější pisálky. První skupinou jsou starší blogeři s věkem většinou převyšujícím 30 jar. Utvořili si mezi sebou jakousi uzavřenou společnost, do které jen tak nikoho nepustí. Většinou toho dost ovládají, jsou si toho vědomi a jsou na sebe pyšní. Svoje výsostné postavení podporují vzájemným poplácáváním.

Občas se mezi sebou pohádají. Takovýto souboj titánů je totiž mimořádně atraktivní a oni tak získávají na popularitě. Všichni ostatní blogeři chtějí být jako oni, proto jim pochlebují hlavně v komentářích a v noci sní o tom, jaké by to bylo jimi být. Přestože tito lidé často mažou komentáře, o to více se jim komentující snaží zavděčit a dokázat, že právě oni mají na to, aby mohli komentovat jejich odborné a úžasné články.

Byl jsem Petrem v jeho článku zahrnut do úzké skupinky elitních blogerů, a proto mu v rámci vzájemného poplácávání zvýším výše uvedeným odkazem návštěvnost, ale především mu prozradím jednu zásadní informaci: Pochybuji, že by si DGX, Pixy, Arthur Dent, Plaváček nebo Yuhů začali psát blog proto, aby se stali členy jakési uzavřené společnosti, do které jen tak nikoho nepustí.

Za sebe mohu napsat, že dva základní pilíře existence blogu jsou tyto:

  1. pobavit sebe
  2. pobavit čtenáře

Dále mi blog pomáhá tříbit myšlenky, jeho prostřednictvím mohu veřejně prezentovat své názory, diskuse pak slouží jako cvičení v argumentaci. Stále silněji blog také vnímám jako místo, kde mohu komunikovat s lidmi, které mám rád a se kterými se vídám málo nebo dokonce vůbec. Ale psát proto, abych byl součástí nějaké komunity blogerů?

A ještě jedna věc: Pravidelní návštěvníci blogu jsou odrazem osobnosti autora, a protože v mém případě jde také o masturbaci ega, mohu s uspokojením prohlásit, že mám inteligentní, vnímavé a vtipné čtenáře. Navíc doufám, že jim nechybí ani smysl pro nadsázku.

Pochlebující komentáře poplácávající autora blogu po ramenou budou mazány!

39 thoughts on “Proč by se blogeři neměli brát vážně

  1. docela by mě zajímalo jak přišel na ten soupis „Titánů“… ty blogy mi nepřipadají ničím zvláštní ani výjimečné… hodně zvláštní byla kdysi Angela, Neurotik nebo Ta Neznámá… jednu dobu byly taky „v kurzu“ maminy s dětma (Fily, dračice Ah, Allora, Arsinoe), pravda, píšou pořád, ovšem dnes je válcuje jednoznačně Lorrain 😉

  2. SOUBOJ TITÁNŮ[1] To víš, mládě. Přeci mladýho kluka nebudou zajímat blogy mamin s dětmi. On vzhlíží ke svým zralým mužským hrdinům!

    Vlastní oslavné komentáře si mazat nebudu

  3. to mi připomnělo krásné začátky – založil jsem si bložík … a pak jsem si všim že mi tam chodili lidi 🙁

  4. MAŽU SE ZÁSADNÉ SÁMJá jsem nezvratně přesvědčen, že tohle musí skončit jednou špatně. Jediná naděje je, že se internet stane tak nepřehledným, že na něj lidi přestanou chodit, vrátí se ke krbům, ke čtení knih a k vyprávění.

    Tak jako nepřinesla do našeho vnitřního světa nic auta, vždyť přiroda nám dala k jízdě koníčka, tak zrovna tak nic do vnitřního světa člověka nevnesl internet. Jen zrychlení. Ovšem to zrychlení nemá ani lidský rozměr, ani potřebnou logiku. Je to jen zrychlení pro zrychlení. Zrychluje se svět a… zpomaluje se ovšem tlukot našich srdcí. Není cíl, není skoro už ani cesta, je jen dokonale nasvícená dlaždice, na které právě… přešlapujeme.

  5. Mimochodem, Lacoposílám program na příští setkání Uzavřené společnosti:

    1. Poplácávání Pixyho
    2. Čtení sáhodlouhého seznamu uchazečů o vstup do Uzavřené společnosti
    3. Poplácávání DGX
    4. Čtení pochlebovačných komentářů
    5. Poplácávání Laca
    6. Diskuse na téma „Smaž je všechny, /dev/null si je přebere…“
    7. Slavnostní zamítnutí všech uchazečů o členství
    8. Vzájemné poplácávání, závěr.

    Účast nutná!

  6. Nechci vám do toho kecat, hoši…ale chtělo by to do programu zařadit pro odlehčení nějakou soutěž. Třeba v konzumaci vtipné kaše, vybíhání s frustráty a podobně. ;-P

  7. Návštěnost až v první řadě 🙂Přesně tak mi přijde onen odkazovaný blogspot. Jsem tak přemýšlel, proč vlastně píšu do blogu já … a nějak se nemůžu zařadit do žádné skupiny. Asi si vytvořím vlastní a uzavřu se do ní, to bude nejlepší řešení!

  8. MyEgo je vyšší než YourEgoJá mám kamarádi počítadel, ale stejně musí oponovat tomu, že prý patřím do oné tajné skupiny.

    To je omyl. Nepatřím.

    Já jsem ji sice založil, dali jsme si slib v dutém kmenu, kde byla sťata hlava Jana Žizky z Trocnova, to je pravda, ale teď už nejsem aktivní člen, jen provozuji a sklízím plody svého ovoce, tedy jako když Bůh zasel a pak už se jen chechtal a chechtal, když se na to plahočení zeshora díval…

    Poplácávání bylo príma, takové teplé a lidské, trošku mi to chybí, i ty vztyčené penisy, které nás výtaly na pozdrav, ale manipulace, odposlechy, a podobné božské věci, ty jsou mnohem zajímavější.

  9. MyEgo > YourEgoJá mám kamarádi počítadel, ale stejně musí oponovat tomu, že prý patřím do oné tajné skupiny.

    To je omyl. Nepatřím.

    Já jsem ji sice založil, dali jsme si slib v dutém kmenu, kde byla sťata hlava Jana Žizky z Trocnova, to je pravda, ale teď už nejsem aktivní člen, jen provozuji a sklízím plody svého ovoce, tedy jako když Bůh zasel a pak už se jen chechtal a chechtal, když se na to plahočení zeshora díval…

    Poplácávání bylo príma, takové teplé a lidské, trošku mi to chybí, i ty vztyčené penisy, které nás výtaly na pozdrav, ale manipulace, odposlechy, a podobné božské věci, ty jsou mnohem zajímavější.

  10. Nikdo by se neměl brát moc vážně, v případě blogerů je to o to horší, že se to dozví řádově víc lidí.

    RH: s tvrdým po „v“ jsou výkaly

  11. Výtání opčánků[12] Není nad to výtat s tvrdým… 🙂

    Pánové, když už jste ta bloggerská jelita… ta vaše společnost…, v jakých hodnotách je uzavřená zprava a v jakých zleva? Já jen abych se tomu intervalu včas vyhnul.

    A sakryš, já si zapomněl založit blog, to se jako musí? Jestli jo, tak jsem v klidu.

    PS: Omlouvám se za případné překlepy, občas se mi na klávesnici zasekne „j“.

  12. Už se zase těšímUž se zase těším na výroční meeting spojený s rituálním znesvěcením onoho tajného seznamu uchazečů a konzumací vepřového.. 🙂

  13. nechápuNení žádná elitní skupina? A proč mi teda přišla kurýrem půlka patnáctidolarový bankovky a záhadná mince o velikosti mexického dolaru? Na obou je lihovou fixkou namalovaný velký B…

  14. BlbostElita blogerů jako uzavřená společnost? Tak to je podle mě blbost. Záleží hlavně na tom, jak je kdo dobrý a schopný. Podle toho má možnost se někam řadit. Přesněji, zařadí ho tam sani čtenáři blogu (ano, samozřejmě záleží i na odkazech navzájem). Pokud na to nemá, aby zaujmul, tak se tam nedostane. Já sám možná jednou před lety se k tomu snad blížil, pak ale přišly i jiné povinosti. A pokud bych se tam chtěl znovu dostat, vím že mi nepomůž žádná elita. Nebo snad jo?

  15. JÁ TO VĚDĚL, VŠICHNI JSTE BÁJEČNÍ! DĚKUJI![3] Brtníku, já to měl takhle s hospodou.

    [4] GTI, Internet není nic jiného než přesná kopie reálného světa, který je také nepřehledný a zrychlený.

    [5] Díky Artíku, jak vidím, program jednání je stále stejný. Chválím.

    [6] Vtipné kaše jsem se přejedl. Ale nachystej mi uzenáče, @Teo, na snídani jsem doma.

    [11] Roji, nechtěj po mě hádky. Jsem přeci ten hodnej kluk od vedle, co uctivě zdraví všechny sousedy. Navíc nechci riskovat, že mi někdo zakáže chodit na jeho blog (úplně stačí, že mi můj psychoterapeut zakázal chodit na můj blog).

    [13] Vztyčené penisy Radku? Já myslel, že mě to vítala vztyčená ega elitářů. Nebo ty si snad honíš ještě něco jiného?

    [14] No, milá Mod., problém Tvého blogu opravdu není absence análních historek, ale absence historek vůbec (promiň, když Roj tak moc chtěl tu hádku…)

    [15] Nille, to je geniální věta!

    [19] Opravdová elita, Filosofe, na žádné srazy nejezdí!

    [20] To ještě nic není, Petře. Chystám se Ti poslat amputované levé tlačítko Tvé nejoblíbenější myši.

    [22] @Teo, copak nevíš, že vrchol diplomacie je ženu přesvědčit o tom, že MĚKKÝ je proto, aby jí netlačil?

    [24] Petře, kvalita blogu není podstatná, nejdůležitější je dobrý marketing.

    [25] Uff, Jirko, od rána jsem smazal už více než padesátku pochvalných komentářů. Na další mazání nemám sílu.

  16. Elitní klub :))))Moc pěkné 🙂 No jo, jen čekám, kdy si někdo vezme nick „Bůh“ a začne si přisvojovat právo rozhodovat o tom, kdo je a kdo není dobrý bloger. Protože já zatím skutečně nevím, podle čeho by se to dalo rozřešit. Podle čtenosti? Reakcí? Literární nebo snad informativní hodnoty? Samotné spokojenosti autora nad odvedeným spotem ? Pozor, pozor elitní skupino, u posledního soudu se ukáže, až Velkému čtenáři budete muset předložit souhrn svých prací :)))))

  17. Jojo,není nad to v otevřeném prostoru tvoři uzavřené elitní a elitářské skupiny, které si jen tak nikoho nepustí k tělu 😉
    I když s Lacem nesouhlasím, blogování, byť humorné, se musí brát vážně viz www.
    Ovšem soudit úspěšnost a neúspěšnost si netroufám. A už vůbec nechápu, na co si tu stěžuje Mod 😉

  18. My"ePenis" > Your"ePenis"[14] jak jsem psal jinde (u DGX), (dámský) anální sex se hodí do každé konverzace… Je to výtečné téma, které má každý rád.

  19. Jen tak plácám…Laco, když ne po ramenou, tak tě uznale poplácám po zadečku! (A jsem zvědav, jestli to smažeš… Smažko!)

  20. SMAŽENÉ DENÍČKY[32] Souhlas, ty nemáš blog, ale deníček. Patříš tak do uzavřené elitní skupiny deníčkářek.

    [33] Mažu jen nabídky na registrované partnerství. Nelíbilo by se to manželce.

  21. ano také mám blog…
    ….a také mi tam nikdo nechodí….
    …už jsem u uvažoval nad tím, že by to mohlo být tím co tam je (nic), ale stejně si myslím že mě nikdo nechce mezi sebe 😀

  22. Lidi, já mám největší problém, když se objeví pisatelka komentářů moc hodná, ale strašně blbá, a zaplavuje web svými sáhodlouhými bláboly úplně OT… To fakt nevím, co mám dělat.
    (Možná mi to teď Laco předvede :-)).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *