Nejlepší telefon? HTC TyTN II Kaiser!

Povstaňte. Přichází CÍSAŘ.


Před časem jsem nechal čtenáře blogu hádat. Nebyl to těžký rébus. Dal jsem myslím jasné ingredience k tomu, aby se v komentářích objevily jen správné tipy na můj nový telefon. Proto mě překvapilo, kolik čtenářů tipovalo iPhone.

O tomto jablečném zázraku mám dost informací na to, abych o jeho nákupu neuvažoval ani náhodou (eLKo, promiň). Telefon potřebuji především pro práci. Telefonování, možnost pohodlně pracovat s e-maily a internetem, přehledný kalendář a navigace. A tady opravdu vítězí HTC TyTN II Kaiser zcela jednoznačně.

VZHLED
Přiznám se, že na fotografiích se mi přístroj moc nelíbil. Asi není příliš fotogenický, protože až naživo jsem připustil, že i obyčejný kousek plastu může vypadat jako klenot. Jeho krása se naplno rozvine po vysunutí hardwarové klávesnice a natočení displeje.

HTC TyTN II Kaiser
klikněte na fotografii pro zvětšení

OVLÁDÁNÍ
Snad jediným důvodem, proč jsem při výběru telefonu koketoval s HTC S730 byla jeho alfanumerická klávesnice. Nedovedl jsem si dost dobře představit, jak budu bez číselných tlačítek jednoduše vytáčet telefonní čísla. Ó já bláhový. Zbytečně jsem si dělal starosti.

Telefon se velmi snadno ovládá jednou rukou a díky dotykovému displeji si dovolím tvrdit, že ovládání telefonu snad už ani nemůže být snazší. Za necelé tři stovky jsem si koupil program Sunnysoft Contacts a dokonalé se tak stalo ještě dokonalejším. Kromě telefonování se výhody dotykového displeje projeví i v mnoha dalších aplikacích a díky hardwarové klávesnici QWERTY není moc důvodů pro používání stylusu.

VÝKON
U svého stolního PC ani netuším, jak silný je procesor a o velikosti paměti RAM mám jen mlhavou představu. Je mi to jedno, protože mnou používané aplikace ani větší výkon stroje nepotřebují.

U kapesních přístrojů je situace jiná, a proto vím naprosto přesně, že Kaiser obsahuje dvoujádrový procesor, přičemž první jádro s taktem 400MHz se stará výhradně o běh operačního systému a aplikací, zatímco druhé jádro s taktem 274MHz má na starosti obsluhu hardwarových částí jako GSM modul, GPS, Wi-Fi apod.

Pouze jeden z deseti kapesních počítačů dnes nabízí RAM o velikosti 128 MB, drtivá většina přístrojů se musí spokojit s poloviční hodnotou (64 MB RAM má i můj stařičký iPAQ). Kaiser naštěstí patří mezi horních deset procent, což se projevuje na svižném běhu systému i při velkém množství otevřených aplikací.

VÝBAVA
Obrovským přínosem je již zmíněná QWERTY klávesnice, která velmi ulehčuje psaní SMS a e-mailů. Fotoaparát s rozlišením 3 MPx sice umí zaostřovat, ale kvalita fotografií za mnoho nestojí, naše rodinné fotoalbum se o záběry pořízené Kaiserem asi nerozšíří.

Ke špičce ale zcela jistě patří velmi citlivý integrovaný GPS přijímač (v balení najdete instalační CD navigačního softwaru TomTom 6). Wi-Fi a Bluetooth jsou snad už samozřejmostí, podpora sítí 3G je mi zatím k ničemu.

ZÁVĚR
Nejsem nadšenec, který musí být stále připojen k internetu a na malém displeji píše elaboráty ve Wordu. Do většiny míst kam jedu trefím i bez navigace, ale to mi nebrání v opravdovém nadšení z přístroje, který mi to vše, v případě potřeby, jednoduše a bez problémů umožní.

73 thoughts on “Nejlepší telefon? HTC TyTN II Kaiser!

  1. No, já mám necelý rok původní TyTN a jsem s ním zatím taky dost spokojen (hlavně po přechodu na WM6). Horká novinka SonyEricsson X1 ale taky nevypadá špatně. Nicméně iPhone mi po osobních zkušenostech nesmí přes práh 🙂

  2. Jo jo. Taky jsem spokojený. A to jsi do něj ještě nezkusil flashnout WM6.1. Sice je zatím jen angl. ale je to bomba!! Třeba SMS konverzace.

    Ad. vzhled, příjde mi, že svým vzhledem překoná i leckterá véčka a podobné výmysly. Takový černý „oblázek“. Nikdo hned neví co to je.

  3. Dvoujádro486 byla také dvoujádrová a říkalo se tomu druhému jádru koprocesor. Koukám, že časy se mění i když technologie zůstala.

  4. Gratuluji k dobré volbě 🙂Mobil.cz, MobilMania.cz a především MyEgo.cz neoznačují HTC Kaiser jako absolutně nejlepší telefon pro práci bezdůvodně 🙂

    Těch nových majitelů Kaisera je tolik, že na toto téma asi nachystán článek (co a jak nastavit, instalovat, atd.).

    http://myego.cz…/htc-kaiser-1.jpg

  5. Ja mam sice „TyTN I.“ ale chcem sa opytat, ako je to s vydrzou baterky s Kaiserom ?

  6. Oblázek„Takový černý „oblázek“. Nikdo hned neví co to je.“

    Tak tos mě pobavil. Já mám kaizra spíše za takovou velkou černou dvousetgramovou cihlu 🙂

  7. Laco, a to ještě nevíš, že připravovanej typ HTC TyTN III Kaiser Plus s NW8.1 bude i vařit.

  8. iPhone[2]A co pak te na iPhonu tak moc zklamalo? Osobne ho vlastnim a naopak si ho nemuhu vynachvalit. Kdyz se iPhone otoci na sirku tak klavesnice je rekl bych jeste vetsi nez na tomto HTC 😉 Jinak celkove ovladani a td. hraje jasne pro iPhone. 🙂

  9. iPhoneiPhone ma uplne jinou fylozofii nez vetsina ceskych uzivatelu. Tam nejde o to kolik funkci a technologickych novinek do nej narvete, ale jak vypada (rozhodne lip nez HTC) a jak se uzivateli ovlada.

  10. Haha, my jsme tě s tím iPhonem jen škádlili. Od začátku to bylo jasné! Ty jsi přece typický RaDofil. On si něco koupí a ty to za týden máš taky 🙂

  11. Kaiser„Jinak celkove ovladani a td. hraje jasne pro iPhone“ — iPhone se ovládá velice špatně. Jen přes displej. Windows Mobile se ovládá nejen přes displej, ale také pomocí výsuvné QWERTY klávesnice, kurzorových kláves či joysticku a jogdialu, kdy každý způsob je ideální v jiné situaci (HTC Kaiser prostě člověka nikdy neomezuje).

    iPhone je navíc mimořádně směšný hloupý telefon bez možnosti (legální) doinstalace programů, bez GPS, bez hlasového vytáčení, bez MMS, bez klávesnice, bez joysticku, bez moderních datových přenosů a tisíce jiných věcí.

    iPhone je pozlátko pro hloupé ovce zblbnuté Apple reklamou. HTC Kaiser je pr inteligentní lidi, kteří chtějí pracovat, synchronizovat, navigovat, bavit se.

  12. Ale Radecku 😀 hlavne se nam tu nerozbrec. Jak je u tebe zvykem rikas si jen svoji pravdu 😀 Tudis nema s tebou cenu ocemkoliv diskutovat. 😉

  13. [13] Kaiser < Radku to je věc názoru. Můj iPhone umí přesně vše co popisuješ, krom té GPS a naprosto zbytečných tlačítek, joystiků a hejbátek všeho druhu. Samozřejmě ne legálně, ale to mne fakt netrápí. Osobně mi je celkem jedno který telefon je podle toho a toho nejlepší, já jsem s iPhonem naprosto spokojen a už bych nikdy neměnil. Na práci ideální. V životě jsem na mobilu nenapsal tolik mailů a nesjel tolik webů jako za měsíc na iPhonu. Už jen cca 20 nových aplikací denně ze kterých můžete vybírat se nedá s žádným jiným telefonem srovnávat. Ať vám a především Lacovi HTC slouží, mě obsluhuje iPhone.

  14. @rADo: dik za nazorny priklad filosofie lidi, kteri *nemuzou* pouzivat produkty se znaky funkcionalismu a minimalistickeho designu. 🙂

  15. „což se projevuje na svižném běhu systému i při velkém množství otevřených aplikací. „

    Tak tohle si buď četl někde v recenzi, nebo ti to říkal někdo, kdo to ještě nezkoušel. S předinstalovanou češtinou od Sunnysoftu je Kaiser lenivý jako prase. Po odinstalaci dojde k zrychlení o takových 30 procent. Oni to snad překládají online z netu 🙂

  16. Ještě vypíchnu větu „QWERTY klávesnice, která značně ulehčuje psaní SMS…“. Přesně kvůli téhle QWERTY klávesnici a SMS jsem se zbavila VARIA. Pokud spíše voláš, než bys napsal SMS, tak běžnou alfanumerickou klávesnici nepotřebuješ. Ale jak už jsem několikrát někde psal, pokud chceš napsat SMS za chůze (což s běžným mobilem, i s ajfonem lze), tak si s Kaizrem buď vykloubíš palec, nebo rozmlátíš čelo o sloup při snaze nepřekousnout si soustředěním jazyk. Podobná situace nastává v prostředku hromadné dopravy (ano Radku, my víme, skuteční lidé jezdí autem).

    Poslední věta článku to tak nějak pěkně shrnuje. Nepotřebuju možná 90 procent věcí, které v tom mám, ale je fajn, že to mám. Až budeš kupovat třetí kalhoty za měsíc kvůli utržené kapse, možná mi dáš za pravdu 🙂

    Ale jinak nic ve zlém. Pokud ti to vyhovuje, tak si užívej a nenech si nějaký de-mentem zkazit den 😉

  17. [13] Ja nevim jak vy pane Huhlane ale me bohate staci ovladani prez displej ktere je jednoduche a hlavne rychle a pohodlne. Neptrebuju zadny tlacitka a uz vubec nepotrebuju mit vysouvaci klavecnici 😀 kterou mam na displeji mnohem lepe pouzitelnou. 😉 A kdyz uz je to ovladani prez ten displej tak spatne, je s podivem ze ho vsichni vcetne HTC snazi okopirovat 😀 Mimochodem tvrzeni sefu z HTC pri uvedeni HTC Touch, ze o iPhounu nikdy neslyseli bylo vylozene zabavne 😀

  18. Dokážu si představit jak nevyhnutelně nutné je mít u sebe kapesní počítač… heh

  19. Ale ale[23] ted jsem se podíval na počet hovorů v iPhone a tento měsíc mám sedm hodin hovorů. Takže zjevně z něj telefonovat jde. Jak to, že se vám to nepodařilo? Není to spíš tím, že hodnotíte něco, co jste neměl v ruce?

  20. [23] Jirko, až Radkovi jednou z Kaizra a z píchání kůzlátek hrábne a koupí si ajfon, vsadím se, že do 14 dní bude na tvém blogu oslavná recenze 😉

  21. [26] Patricku, evidentně jsi vlezl do špatnýho lokálu 🙂

    Mimochodem, po dvou měsících s iPodem touch o tom iPhone nakonec také začínám uvažovat, protože kdo to nezkusil používat, nemůže to nikdy pochopit.

  22. Windows Mobile je nejlepší OS[26] iPhone samozřejmě telefonovat v ČR s českou SIM *neumí*. Rozhodně ne bez nelegálního hackování a crackování.

    A i poté ten zmetek volá jen omezeně, neumí vytáčet čísla hlasem přes Bluetooth hands-free, takže si nezavolám v autě a neumí ani vyhledávat v kontaktech podle češtiny, takže než se proklepu k „Čermákovi“, zabere mi to několik minut.

    To přitom umí i Samsung za 2.000 Kč.

    [16] jaká „filosofie iPhone“? Myslíš „filosofie“ Severní Koree, tedy naprostý nedostatek, jedna vytyčená cesta a tyranie? Pět aplikací pro idioty bez možnosti doinstalace dalších? Pak jo… To je přesně filosofie iPhone. Inteligentní lidé ji samozřejmě odmítají, preferují svobodu a možnost volby.

    Mít iPhone zmetek je prostě *mimořádná ostuda*, člověk tim IMHO říká, že je zmanipulovaný bulík a snob, co preferuje dojem nad funkčnost, použitelnost, výkon a technologie.

    S člověkem co drží v ruce iPhone bych *nikdy* neuzavřel obchod, mám totiž rád chytré lidi a spolupráci s nimi.

    [29] iPhone jsem používal a za 5 minut nebylo co zkoumat. Telefon pro idioty, který absolutně nic neumí. Spíše mám pocit, že Apple pomatenci nikdy nepoužívali moderní Windows Mobile zařízení. Ovládají se prstem na displeji nebo stylusem nebo kurzorem nebo HW klávesnicí nebo pomocí jogdial. Parádní svoboda. Desítky tisíc profesionálních aplikací. Dokonalý sync na Outlook a Exchange. Prostě božské.

    Lace je zjevně inteligentní, a KDOKOLIV se nechal zmanipulovat na zmetek iPhone je dle mého osobního názoru směšná ovce. Je zajímavé, kolik (tři) těchto lidí je (a nestydí se za to).

  23. [23] Radši se nesázej, jestli nechceš prohrát 😉 Mě je úplně jedno, co si myslí Steve, Bill, Rado, Laco nebo kdokoliv jiný. Já si iPhone zkusil a kromě toho, že je to luxusní stylovka, mi nic jiného nenabídl.

    iPod Touch je trochu něco jiného. Ten bych si i pořídil, kdyby mi pod Windows iTunes neovládal nějaký šotek 😉

    [24] Jo, pro mě je to důležité. Že pro tebe třeba ne je už zase jiná kapitola.

  24. [30] A mě se chce něco řííííííííííííííct 🙂 Radku ty jsi prostě zoufalec. Tak jestli si se s ajfonem seznamoval „celých“ pět minut, tak pak už opravdu není co řešít :-))

  25. Speciálně pro Huhlana, kdyby na ifounu byla obrovské logo Windows a k tomu pokud možno ještě Vista, tak je to najednou ten nejlepší telefon na světě a nemá konkurenci. To že nejde vládat hlasem přece nikdo nepoužívá atp… BTW Microsoft oznámil že jejich nové Win Mobile budou v roce 2009!! s plnou podporou multi-touch. No to bude zase za rok světový trhák :-))

  26. ..[35] multi-touch je absolutní kravina, protože MUSÍM /nikoliv mohu/ použít dva prsty a roztahovat je od sebe pro zvětšení fotky, zatímco na Windows Mobile se jen dotku prstem ikonu lupy. To je výrazně rychlejší.

    Každopádně, kde nic není (tedy směšný hloupý telefon bez legální možnosti doinstalace programů, bez GPS, bez hlasového vytáčení, bez MMS, bez klávesnice, bez joysticku, bez moderních datových přenosů a tisíce jiných věcí), tam ani kravina typu multi-touch nepomůže.

    Lidé to nechtějí, viz mizerné prodeje v Německu a Británii. USA se nepočítá, to je podivný trh zmanipulovaný extrémní reklamou.

  27. [37] Zase jsi mimo pane Huhlane 😀 je videt ze o iPhounu nevis zhola nic 😀 Zaprve zvetsovani pomoci roztahovani prstu je maximalne luxusni a pohodlne. Vec druha pokud nechces pouzit dva prsty staci i jeden 😀 Staci na fotku dvakrat poklepat a ona se ti zvetsi 😀 Je videt ze jsi ho nemel v ruce ani tech pet minut zminovanych vyse 😀

  28. [37] Jo a jenom kdyz je ovladani prstem takova kravina proc to vsichni vcetne HTC kopiruji 😀 Jo aha von to rekl Huhlan tak to bude asi pravda 😀

  29. [30] Samozřejmě že iPhone umí telefonovat i s českou SIM. A není na tom nic nelegálního, jen jeden histerik to tu pořád hlásá, protože si zakládá na tom, že se naváží do věcí, kterým nerozumí 🙂

    Telefonuje uplně normálně. Kdybys napsal, že nemá dobře udělaný adresář, pochopil bych to. Nemá. Není dobře udělaný. Ale telefonuje normálně 🙂

  30. ..[40] samozřejmě, že neumí, telefon z USA je blokovaný na AT&T a jeho použití a hackování pro českou SIM není legální. Hackovat telefon proto abych si vůbec zavolal, to snad ne 🙂

    PS: http://www.globalmobileawards.com

    Apple zde nikde nevidím. Zato Windows Mobile 6 jsou označené top odborníky jako „Best Mobile Enterprise Product or Service“. Tedy absolutně nejlepší OS pro práci a firmy.

    A úplně stejně to vidí Mobil.cz a MobilMania.cz.

    iPhone preferují fakt jen ovce a jiní pomatenci. Je hezké, že zde máme seznam všech 3 lidí, s nimiž je neradno obchodovat a cokoliv dělat.

  31. mel jsem asi 3 telefony s windows mobile, ale nakonec jsem presel na symbian.
    Nechci mit kapesni pocitac ze ktereho se da telefonovat. Chci mit v prve rade telefon a az v druhe abych tam mohl poustet aplikace atd.
    Na praci mam notebook.

  32. [40] Citace: „iPhone preferují fakt jen ovce a jiní pomatenci. Je hezké, že zde máme seznam všech 3 lidí, s nimiž je neradno obchodovat a cokoliv dělat.“

    Úžasné je, že čím víc písmenek napíšeš, tím víc se odkopáváš a každý vidí, že jsi v principu takovej zakomplexovanej socánek (ačkoliv o sobě hlásáš pravej opak).

    Nejen, že bys nejraději upíral ostatním právo volby, ty jim dokonce upíráš právo na spokojenost se svým vlastním rozhodnutím. A soudit někoho podle toho, jakou používá takovou kravinu jako je telefon, to už chce vážně silnou náturu. Ještě pihu na tvářičku a budeš naprosto dokonalej&

    BTW to, že u nás prodá Škodovka několikanásobně víc aut než Mercedes, ještě neznamená, že jsou lepší. Akorát jejich kupci mívají odlišné preference. Je to totiž jejich právo, víme?

  33. ovce[46] nic takového jsem nenapsal 😉 Neztrapňuj se demagogií.

    Mám právu na svobodu volby, a moje svobodná volba je obchodovat s inteligentními lidmi. A člověk, který si koupí nebo dokonce obhajuje něco tak směšného a tupého jako je iPhone prostě inteligentní IMHO nebude. Bude to ovce, a s těmi já bych obchody neuzavíral…

    Tušil bych jen hromadu problémů, pozérství, neefektivitu a slabomyslnost.

    Ale je to jen můj názor, a o tom, zda je ovce spokojená či ne, nic neříká. To špatně chápeš ty.

    PS: http://www.mobilmania.cz…=1117646

  34. Ovce neovcemyslím, že ať si každý kupuje nebo nekupuje co chce ( a hle, dokonce mám rým !).
    Já dělím svůj čas na pracovní, pracovnězábavný a volný, v tom volném sebou netahám žádný přenosný computer a vystačím si plně se svou Nokií 6310i, která umí jen to co uměla v roce 2001,takže přijímat a odesílat zprávy a telefonické hovory, nemám ani nastavené poštovní filtry tak, abych vědla o příchozích mejlech, či abych z nich dokonce mohla číst nějaké úryvky, nicméně jsem daleka toho, abych kritizovala kohokoliv, že „to má jinak“.

  35. Jsem šťastná ovce[48] Rozhodnout se s někým jednat/nejednat na základě jeho mobilního telefonu může dle mého skromného ovčího názoru jen blb.

    Jsem ale strašně rád že patřím mezi ovce a s Radkem nebudu muset minimálně další rok jednat 🙂 Stejně tak Radek odepsal veškerá jednání s Generálním ředitelem Vodafonu (jaká škoda) a dalšími bezvýznamnými ovcemi.

    Ten telefon je jasně nepoužitelnej to dokazují i statistiky: za cca 6 měsíců je zastoupení internetového prohlížeče z iPhonu pouhých 0.9% Prohlížeč Windows Mobile má celých 0.06% za dobu své existence na cca 20 milionech zařízení. Tomu říkám kvalitní a použitelný telefony :-))

  36. Muhehe !Tak já znám taky jednoho blba, kterej pohrdá chlapama, co nosej místo značkovejch slipů trenky. Akurát netuším, jak to zjistí. Taky nevím, jak si ověřit, jestli proti mě nesedí nějakej frustrát s ajfonem. Ve slušný společnosti si každej před jednáním mobil vypne. A nechá ho ležet někde v tašce. Ke mně když přijde klient poprvé, požádám ho, aby si vypnul mobil. A to je naposledy, kdy jeho telefon vidím…

  37. [48] Jednou na uhrovité týnejdžry nadáváš a jednou jejich články uvádíš jako vzor. Tak už se k…a rozhodni 🙂

    To, že zmiňovaný článek musel v předmluvě uvést šéfredaktor a následná diskuse pod ním jen potvrdila, že ho psal hošík, který dostal první zařízení s Windows Mobile a kamarád mu nabídl, ať o tom napíše znaleckou recenzi, o něčem svědčí 🙂

  38. [41] Vis co me na tobe tak strasne bavi? 😀 Ty nahore neco napises (samozrejme totalni blbost) ja ti ji vyvratim s tim ze se mylis 😀 a ty ani nemas potrebu uznaz ze jsi se mylil 😀 To je krasna vlastnost. Meles totiz kraviny na vsechny strany 🙂 Jen pro tvoji informaci ovladani prstem ma i tebou opevovany XPERIA X1. Nechapu jak muzes psat ze ma skvelou klavesnici kdyz jsi ho jeste ani nemel v ruce. To je presne videt jaka ovce ses ty, jelikoz ti staci aby onen pristroj mel Win a jsi spokojeny. Ze to jsou vsechno rozvrzane plastaky ti nevadi protoze jsi tak omezeny, ze ti stacej vokna a s tim ostatnim uz se nejak smiris. 😀

  39. No pěkný souboj. Pokud si moje rozvracené mozkové buňky pamatují, tak ovládaní dotykem displeje před mnoha lety použil u svých telefonů PHILIPS. Tož to enem tak, aby tady nevznikaly a nešířily se dál nějaké fámy o tom kdo kopíruje od koho.

  40. Jsem rád že jsem vás rozesmál nad vaší vlastní omezeností! 🙂 To už můžete rovnou tvrdit, že je to první mobilní telefon na světě! Srovnávát staré mobily s Iphone 😀 Iphone je jen evoluce toho s tím přišel PHILIPS.

  41. [57] Omezenej ses mozna tak ty 😀 ukaz mi mobil od Philipsu ktery muzes ovladat prstem na dotykovem displeji 😀

  42. [58] Ale tohle napadání je přece úplně zbytečné. Je to asi tak nějak: Apple má dobré vize, a umí rozeznat užitečný nápad a převést jej do reality tak, aby byl co nejlépe použitelný a aby byly uspokojeny i další lidské smysly (design, voňavé balení). Na tom pak postaví marketing, což je naprosto přirozené, všichni přeci zdůrazňují odlišnosti od jiných. Takže počítače ovládáme hlodavcem prostřednictvím grafického rozhraní, kamery a disky připojujeme přes ohnivý drát, vybíráme si muziku přehazováním virtuálních obalů alb, posloucháme mrňavé přístroje bez mechanických prvků, a na telefonech mačkáme ovládací prvky přímo, nikoliv prostřednictvím obezliček ve formě tlačítek umístěných mimo tyto ovládací prvky. (Nápověda: myš, Mac OS, Firewire, CoverFlow, iPod, iPhone.)

    Takže ten atak vůči Fordovi byl poněkud nefér a když Ford napsal „Apple nevymyslel kolo“, tak stačilo dodat „jasně, ale umí ho dobře udělat“ 🙂 Souhlas?

  43. I kdyby už PHILIPS nevyrobil žádný telefon, který se ovládá přes dotykový displej nic to nezmění na faktu že Apple bylo až po něm! Tudíž obviňovat druhé z kopírování je v tomto případě komické! Telefony: PHILIPS 892, 692, 392.

  44. [59] Souhlas 😉
    [60] Pro tvou informaci mel jsem pet let vlastni prodejnu s mobilama. Tudis me fakt nemusis poucovat o modelech od Philipsu. Osobne nechapu proc sem pletes nejaky Philips. Tyto modely byli ubohy a moc dlouho se neprodavali a ani neznam nikoho kdo by si ho nekdy koupil. Dotykove displeje od Philips maji pramalo spolecneho s displejem na iPhounu. A jen tak pro uplnost v dobe kdyb byli tyto modely od Philips v prodeji tak uz davno byli v prodeji telefony jako SE P800 a td. Tudis nechapu proc jsi vytahl zrovna tyhle telefony, ktere bily totalni propadak. Ostatni Viz komentar od Pavla Kouta. Hadat se nechci 😉

  45. PHILIPS sem pletu protože ovládaní telefonu bez přes dotykový displej použil před Apple a proto nelze obviňovat ostatní že to kopirují od něj. A je jedno jaké bylo. Prostě vývoj v elektronice je šíleně rychlý(3 měsíce a je to morálně zastaralá věc) a s dnešní technologii to jde udělat líp. Od Applu by šlo okopírovat konkrétní ovládaní-pohyby, ale to mají určitě patentované, takže tímto směrem taky ne.

  46. Speciálně pro CatcheZdravím,

    chováte se jako … Nevím proč neustále musíte Radka Huláne oslovovat pane Huhlane. Evidentně z něj máte komplex a tím, že Radek označil Apple users za zmanipulované ovce udeřil ve Vašem případě řebíček na hlavičku.

    Zamyslete se nad sebou. Oslovením Huhlane ukazujete nevychovanost a buranství.

  47. [65]Pane Matisko, jen pro tvou informaci. Mluvis uplne mimo tema a myslimsi, ze to nikoho nezajima. Huhlan je u me Huhlan jelikoz mele kraviny. Vidim, ze ty jsi jen dalsi jeho poskok, co kazdy vecer predspanim se hezky pomodli pred jeho egem a jde spat. Bud tedy tak hodny a o to jak ja koho nazyvam se nezajimej. Zamyslet se nad sebou nemusim. Stojim si za svim nazorem a a Huhlan je u me jen smesna figuka a ovce. Jelikoz mu staci aby na necem byli vokna a jespokojeny. 😀 Jo a ze mam komplex z Hulana? Jo tak to je dobrej vtip 😀 Diky ze jsi me pri patku takhle hezky pobavil 😀 Matiska + Huhlan = LOVE 😀

  48. Mám nápad, jak pročistit internetové diskuse od negramotných dementů. Což takhle dávat místo captcha testu nějakou gramatickou doplňovačku (pro tupé: doplnit měkké a tvrdé I a podobně).

    Jinak zdravím prodejce mobilních telefonů, který na základě toho, že on nikdy neprodal žádný Philips, dělá statistiku prodejnosti v ČR :-))

  49. Další statistická o ajfonuDalší důkaz pro Huhlana, jak je ten iphone nepoužitelnej: „Google announced on Wednesday that, of traffic from mobile handsets, their search engine had been used by the iPhone 50 times more than by any other mobile device.“ Je to prostě nepoužitelnej krám 🙂 viď Huhlane?

  50. Ještě pro Catche a k věciMyslím, že to eLKa vystihl(a) přesně…
    Vám to oslovení opravdu dělá potíže.

    Teď trochu k tématu. Také bych volil HTC Kaiser a trochu zásluhy na tom má i pan Hulán. Přestože se k němu nemodlím a některé jeho náhledy na svět jsou nevyspělé, má v mnohém pravdu. Ale každý má své priority. Buď machrovat před šestnáctkama na diskotéce s iPhonem, nebo pracovat na TyTN II.

  51. ono nakonec i v tom clanku, na ktery je tady odkazovano se pise: Oba systémy mají svá pro a proti, ale obecně by se dalo říct, že komunikátor se Symbianem má stále blíže k mobilnímu telefonu, kdežto Windows Mobile se čím dál více blíží k počítači.
    a s tim plne souhlasim

  52. HTC TyTN II a skype?Dobrý den,mohl by mi některý ze spokojených uživatelů HTC TyTN II Kaiser napsat,zda do něj jde doinstalovat skype???Děkuji za odpověď!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *